Ați mai fermentat? Sau nu v-a interesat încă acest tip de coacere? Poate veți începe chiar acum.
Dopsirea nu este doar o tendință actuală la care multe gospodării apelează. Istoria sa datează din Egiptul antic. Această tradiție a fost transferată în bucătăriile străvechilor noștri părinți, unde a fost transmisă din generație în generație. Treptat, însă, a fost înlocuită cu o modalitate mai rapidă de a procura pâine și produse de patiserie - cumpărarea din alimentare. Cu toate acestea, în timpul pandemiei, fermentarea a devenit din nou foarte populară.
Care este motivul principal pentru care ne întoarcem la dospire? Dorință fără echivoc pentru produse autohtone de calitate. Cultivatorii de acasă știu că nu este nimic mai bun decât să-ți culegi propriile fructe și legume din grădină.
Gustul și calitatea lor sunt incomparabile cu cele achiziționate din magazin. La fel este și cu coacerea. Cine a copt pâinea cu maia o dată, o va face din nou. În plus, veți economisi prin coacerea acasă pe termen lung, deoarece nu veți lipsi niciodată drojdia cu îngrijirea corespunzătoare.