Oare știți ce dimensiuni bagaj avion sunt admise?

14.07.2022 Vlasta Bilete de avion Partajare

Știți cum să pregătiți bagajul pentru un avion? Condițiile companiilor aeriene cu privire la dimensiunea bagajelor sunt diferite. Mai bine verificați-le în detaliu înainte de fiecare călătorie.

Înainte de a călători cu avionul, verificați dimensiunile maxime ale bagajelor dvs. Puteți face acest lucru direct pe site-ul companiei aeriene. Află câte valize poți lua cu tine, în ce dimensiune și, de asemenea, care poate fi greutatea lor maximă.

Iată o prezentare generală a condițiilor companiilor aeriene selectate.

 

Bazați-vă pe certitudine atunci când vă planificați vacanța. Perfect Tour poate fi consilierul vostru de călătorie perfect. Profita de oferta sa zilnica avantajoasa pentru zboruri, cazare sau sejururi.

Dimensiuni bagaj avion

 

Politica de bagaje a unor companii aeriene este similară. Cu toate acestea, chiar și micile diferențe vă pot provoca griji nedorite. Prin urmare, vă recomandăm să verificați condițiile unei anumite companii aeriene înainte de fiecare vacanță sau călătorie de afaceri.

Ar trebui să fiți interesat de dimensiunea, numărul și greutatea valizelor. De asemenea, indiferent dacă plătiți valiza ca parte a biletului sau pentru o taxă suplimentară. Condițiile diferă și în funcție de faptul că este o companie tradițională sau low-cost.

bagaj avion

 

Companiile aeriene tradiționale

 

În cazul companiilor aeriene tradiționale, se aplică de obicei ca prețul biletului să includă un bagaj de mână și un bagaj de cală. Cu toate acestea, este doar o regulă generală. Fiecare companie aeriană stabilește reguli specifice în regulamentele sale.

 

Dimensiunea bagajului de mână în avion

 

Aveți bagajul de mână cu dvs. tot timpul la aeroport și în avion. Un astfel de bagaj trebuie să respecte anumite dimensiuni și greutate. Conținutul său este strict controlat și trebuie plasat sub scaunul dumneavoastră sau în compartimentul de deasupra capului.

Care este dimensiunea bagajului de mână la companiile selectate?

 

Austrian Airlines

 

Când călătoriți cu Austrian Airlines, bagajul dumneavoastră poate avea o dimensiune maximă de 55x40x23 cm.

dimensiuni bagaj austrian airlines

 

Bagajul de cală

 

Bagajul de cală, denumit și bagaj înregistrat, de cală sau bagaj de cală, este plasat în cala aeronavei. De obicei o predai la biroul de check-in.

Condițiile pentru transportul unor astfel de bagaje diferă nu doar de la o anumită companie, ci și în funcție de tipul de zbor (intern, oceanic etc.). Dimensiunea maximă a bagajelor de cală este dată ca sumă a lungimii, lățimii și înălțimii.

valiza calatorii

 

Condițiile pentru transportul unor astfel de bagaje în companiile aeriene selectate sunt următoarele:

 

Austrian Airlines

 

Ați achiziționat un bilet la clasa Economy Light de la Austrian Airlines și bagajul de mână nu este suficient? Îl poți cumpăra și pe cel de sub punte. Daca il cumperi:

- în avans, taxa este de 25 EUR,
- la check-in costă 40 EUR,
- la poarta pana la 55€.

austrian airlines

 

Cazarea de calitate ar trebui să facă parte din fiecare vacanță bună. Găsiți-l pe cel potrivit pentru dvs. cu O9vacanta.ro.

Alte reguli speciale se aplică bagajelor pentru copiii mici cu vârsta sub 2 ani, care în general au dreptul la transportul gratuit al unui cărucior pliabil.
 

Companii low cost
 

Dacă zburați cu o companie low-cost, condițiile pentru transportul bagajelor sunt în general mult mai stricte. De obicei, doar bagajul de mână este inclus în prețul biletului, trebuie să plătiți suplimentar pentru bagajele clasice.

Știți ce alte diferențe există între companiile aeriene low-cost și cele tradiționale? Și cât costă să rerezervi un bilet cu ei? Puteți găsi toate informațiile importante în articolul nostru.

bagaj documente palarie

 

Bagaj de mână
 

Flydubai
 

Dacă îndepliniți cerințele de greutate ale bagajului de mână, îl puteți lua gratuit la toate zborurile companiei aeriene.

flydubai bagaj avion

 

WizzAir

 

Puteți aduce gratuit un bagaj de mână la bordul avionului. Cu toate acestea, trebuie să se potrivească sub scaunul dvs.

Dacă ai nevoie de bagaje suplimentare, poți lua cu tine și o valiză mică. Cu toate acestea, acest serviciu este contra cost și condiția este ca să încapă în dulapul suspendat.

wizzair bagaje

 

RyanAir

 

RyanAir vă permite să zburați pe rutele lor cu un singur bagaj de mână gratuit. Dacă plătiți taxa, puteți lua încă o valiză ceva mai mare.

ryanair bagaj de mana

 

Bagaj de cală

 

Flydubai

 

Cu Flydubai, poți călători cu până la 3 bagaje în cală. Cu toate acestea, greutatea acestora trebuie să corespundă cu greutatea permisă pe care ați specificat-o în rezervare. În plus, fiecare bagaj ar trebui să cântărească mai puțin de 32 kg.

flydubai bagaj cala

 

WizzAir

 

Bagajul de cală este taxat la WizzAir. Pe de altă parte, dacă plătiți suma actuală a taxei, puteți lua până la 6 bagaje de cală de persoană.

wizzair cala

 

RyanAir

 

Greutatea bagajului dumneavoastră de cală cu RyanAir poate fi de 10 kg sau 20 kg. Atentie, dar numai contra cost.

ryan air cala

Plecați într-o călătorie dar nu sunteți siguri ce puteți ce nu puteți lua cu voi în avion? Aflați mai multe detalii citind articolul nostru.

Cum să marchezi o valiză pentru un avion?

 

Nu uitați că bagajele de cală ar trebui să fie marcate cu numele dvs., adresa și cel puțin o informație de contact. Puteți folosi eticheta direct pe valiză sau geantă pentru asta. Dacă nu aveți unul, utilizați etichetele companiei aeriene la check-in.

valiza calatorii

 

În cazul unor potențiale probleme, bagajele ar trebui să:

- să aibă cel puțin o suprafață plană,

- nu conțină curele libere,

- să fie bine ambalate și asigurate,

- fiecare să fie marcat cu eticheta corespunzătoare,

- să nu aibă obiecte de valoare și documente importante.

Care este sfatul nostru final? Înainte de fiecare călătorie, verificați termenii și condițiile companiei aeriene cu care călătoriți. Dacă și-a actualizat politica de bagaje, nimic nu vă va surprinde la aeroport.