Ce poți lua în avion?

14.06.2022 Vlasta Bilete de avion Partajare

Ce puteți fi împachetat în bagajul de mână și de cală ? Am pregătit o listă cu mai multe articole care vă vor interesa cu siguranță atunci când veți face bagajul.

Lichide, alimente, medicamente, electronice sau bagaje supradimensionate. Ce bagaje poți lua în avion? Și ce ar trebui să lași acasă? Acestea sunt răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre ce lucruri puteți avea în bagaj în avion.

Încă nu aveți rezervat bilet pentru o călătorie de neuitat oriunde în lume? După ce ați citit acest articol, profitați de această ofertă exclusivă:

Lichide

 

Puteți lua doar o cantitate limitată de lichide în cabină. Cu toate acestea, lichidele includ nu numai apă și băuturi, ci și altele. De exemplu, creme, parfumuri, spray-uri, șampoane, geluri de duș, paste de dinți și toate celelalte materiale de consistență lichidă.

Trebuie să puneți aceste lichide cu un volum maxim de 100 ml într-o pungă de plastic transparentă resigibilă. Volumul total de lichide nu trebuie să depășească 1 litru. Puteți avea maximum o astfel de pungă. Ar trebui să scoateți toate lichidele din bagaj într-o cutie care nu este pentru bagaje.

De asemenea, puteți transporta lichide și geluri achiziționate în zona duty free. Acestea trebuie ambalate într-o pungă de plastic transparentă împreună cu chitanța de numerar și sigilate de personalul magazinului. Cu toate acestea, astfel de restricții se aplică doar bagajelor de mână. Lichidele sunt permise în bagajul de cală.

lichide aeroport

__bulb
Cazare ieftină – cum puteți găsi la preț mai avantajos

O vacanță pe bani puțini dă roade mai ales dacă reușiți să găsiți cazare frumoasă și ieftină într-un mediu plăcut. Știți cum să obțineți o cazare ieftină? Am pregătit câteva sfaturi pentru dumneavoastră.

Mâncare

 

De asemenea, puteți transporta mâncare atât în ​​bagajul de mână, cât și în bagajul de cală. Cu toate acestea, studiați în prealabil reglementările vamale ale destinației finale. De asemenea, dacă transportul alimentelor în interiorul țărilor este permis. De asemenea, rețineți că produsele alimentare trebuie să fie sigilate ermetic în ambalajul original al producătorului. De asemenea, puteți împacheta produse dietetice, inclusiv alimente pentru copii, în bagajul de mână. Cu toate acestea, numai în cantitatea necesară necesară în timpul zborului.

mancare avion

 

Medicamente

 

De asemenea, puteți transporta în bagajul de mână medicamentele prescrise de un medic. Cu toate acestea, doar dacă sunt cu adevărat necesare în timpul zborului. În acest caz, însă, trebuie să aveți o adeverință eliberată de medic pe numele dvs.

Când nu aveți nevoie de adeverință? Dacă transportați lichide pentru diabetici, stilouri cu insulină, medicamente lichide - picături, sirop de tuse, soluție pentru lentile de contact și altele. Acestea pot fi transportate și în bagajele de mână în cantități mai mari de 100 ml.

medicamente avion

 

Ați cumpărat deja un bilet, dar vă lipsește cazarea? Descoperiți o ofertă unică de cazare pe Booking.

Obiecte de valoare

 

Păstrați întotdeauna toate obiectele de valoare în bagajul de mână. Ar trebui să le aveți cu voi în aeroport și în avion. Dacă decideți să le depozitați în bagajul de cală, nici aeroportul și nici compania aeriană nu sunt responsabile pentru pierderea sau deteriorarea acestora. Cu toate acestea, nu împachetați bani, bijuterii, chei, medicamente, ochelari și lentile, ceasuri, țigări și produse din tutun sau documente de identificare în bagajul de cală.

 

Electronice

 

Electromicele în niciun caz nu fac parte din bagajul de cală. Laptop, telefon mobil, cameră, MP3, cititor de cărți sau alte dispozitive electronice luați-le cu voi în avion. Totuși, nu uitați să le scoateți din bagajul de mână la check-in în aeroport. În caz contrar, personalul aeroportului vă va verifica puțin mai meticulos.

bagajul de mana avion

Unde doriți să mergeți în vacanță anul acesta? Selecția noastră de destinații de vacanță pentru 2022 vă va spune dacă ați făcut alegerea potrivită!

Bricheta

 

Nu puteți transporta brichete de nici un fel în bagajul de mână sau în bagaj. Dar o puteți lua cu dvs. în buzunarul hainelor. Cu toate acestea, trebuie să așezați bricheta într-o ladă separată în timpul screening-ului. Brichetele Zippo au fost până acum interzise la bordul aeronavei. Cu toate acestea, unele companii aeriene le permit în prezent. Cu toate acestea, acestea trebuie să fie goale.

 

Instrumente muzicale

 

Trebuie să luați cu dvs. în avion un instrument muzical de dimensiuni mai mici (de ex. chitară, clarinet, vioară, violă sau violoncel) care nu va încăpea în bagajul de mână?Îl puteți lua cu dvs. Cu toate acestea, trebuie pus în ambalaj de protecție. De asemenea, trebuie să rezervați un loc suplimentar pentru acesta și să plătiți taxa aplicabilă.

Greutatea unui astfel de instrument nu trebuie să depășească 20 kg și i se aplică și limite dimensionale. Instrumentele muzicale mai mari (tobe, bas, harpă) sunt transportate în magazia aeronavei. Le vei preda la aeroport ca bagaje supradimensionate. Desigur, contra cost.

femeia pregateste bagaj

Știi unde să găsești zboruri la cele mai bune prețuri? Ofertele Veltravel oferă bilete de vacanță grozave și cazare la prețuri de TOP de pe piață.

Echipamente sportive

 

Nu puteți lua echipament sportiv la bordul aeronavei ca bagaj de mână. Predați-le ca bagaje supradimensionate în cala de marfă. Trebuie să anunțați în prealabil compania aeriană cu privire la transportul de articole sportive și să plătiți taxa corespunzătoare. Acest lucru este valabil și pentru undițele de pescuit, crose de golf, scutere, plăci de surf, schiuri și clăpari de schi, snowboard-uri, echipamente de scufundări, biciclete (până la 30 kg, excluzând bicicletele electrice) și multe alte articole sportive.

 

Arme

 

Sunt interzise în bagajul de mână arme de foc, pistoale paralizante, obiecte ascuțite, explozivi, substanțe inflamabile și echipamente. Această categorie include și unelte de lucru. Motivul este că ar putea provoca răni.

Aveți grijă să nu luați cu voi nimic în avion care să semene cu o armă. Chiar dacă era doar o jucărie de copil. Nu puteți împacheta explozivi și substanțe inflamabile sau echipamente în bagajul de cală. Ele reprezintă o amenințare pentru siguranța aeronavei.

__bulb
Cum să alegem bocanci de drumeție potriviți?

După o iarnă lungă, ne putem bucura din nou de vremea excursiilor în natură. De asemenea, evocă posibilitatea de a ne bucura de pantele lungi ale dealurilor românești și cele ale lumii. Aveți deja toate cele necesare pentru drumețiile de vară?