Știți cât costă modificarea biletului de avion în companiile aeriene individuale?

bilet de avion

Știți cât costă modificarea biletului de avion? Citiți mai multe pe blog și profitați de reduceri la călătorii.

 

Poate vă sună cunoscut. Ați cumpărat bilet de avion la preț avantajos și ardeți de nerăbdare când veți pleca în concediul mult visat. Dar din senin intervine ceva și voi nu mai puteți pleca. În acest caz cel mai rentabil este să modificați biletul de avion.

Cât costă schimbarea datei biletului pentru cele mai populare companii aeriene? Și care sunt diferențele dintre ele.

Vrei să trăiești o vacanță fără stres și efort în căutarea combinației ideale de zbor, cazare și transfer de la aeroport? Nu ezita și rezervă chiar acum data vacanței de vis.

 

barbat sta in aeroport

Companii low cost vs. tradiţional


Companiile low cost au fost considerate mai proaste de ceva timp. Unii oameni chiar și-au făcut griji să călătorească cu ei. În comparație cu companiile aeriene tradiționale, acest lucru s-a datorat prețurilor mai mici ale biletelor. Motivul trebuia să fie starea tehnică proastă a aeronavei. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat.

Cum este diferită călătoria low cost? Putem observa diferențe în serviciile mai modeste, cum ar fi:

- taxă suplimentară pentru bagaj de check-in,
- absența sistemelor de divertisment (ecranele LCD),
- utilizați o singură clasă - de exemplu turistic, economic,
- băuturi răcoritoare sunt disponibile la un cost suplimentar
- un tip de aeronavă (cost redus al pregătirii piloților),
- taxe pentru modificările asociate biletului,
- majoritatea companiilor nu oferă reduceri pentru studenți,
- zburați numai în țările din apropiere,
- zboruri directe non-stop dintr-un punct în altul,
- angajații îndeplinesc mai multe sarcini (însoțitorii de bord se ocupă de ordinea în avion),
- aeronava este curățată doar la aeroportul intern,
- întârzierile sau eventualele anulări nu sunt compensate în aceeași măsură ca companiile aeriene tradiționale.

pasaport calatorie

Companiile aeriene low-cost economisesc la serviciile oferite. Acest lucru are un efect pozitiv asupra prețurilor scăzute ale biletelor de avion în comparație cu companiile aeriene tradiționale. Dacă călătorești într-o țară din apropiere și zborul tău este scurt, călătoria cu o companie aeriană low cost este avantajoasă pentru tine.

Cazarea este legată de călătorie. În acest caz, calitatea pe care o puteți experimenta printr-o companie de Booking verificată este primordială.

Zborurile mai lungi necesită confort și comoditate. Acestea vor fi garantate de companiile aeriene clasice cu un nivel superior de servicii. Vi se vor asigura băuturi răcoritoare în timpul zborului, subbagaj inclus în prețul biletului, un punct de transfer sau clase de călătorie superioare.

avion in nori

Cât costă rerezervarea unui bilet?


 
Schimbarea datei sau a altor detalii de pe bilet nu va fi gratuită. Pe lângă timpul petrecut cu procesarea, trebuie să investești câțiva euro în plus. Care va fi suma totală depinde de compania aeriană.

 

Companii low cost

 
S-ar putea părea că prețul pentru rerezervarea unui bilet va fi același sau la fel de ieftin pentru companiile aeriene low-cost ca și achiziționarea biletelor în sine. Cu toate acestea, este exact invers. Cum este posibil? Acesta este unul dintre serviciile folosite de companiile aeriene low-cost pentru a compensa prețurile scăzute ale biletelor de avion.

Cel mai probabil ați cumpărat biletul de avion de la o companie low cost datorită prețului mic. Dar din păcate dacă veți modifica data, aceste companii presupun costuri destul de mari care pot depăși de câteva ori costul biletului vostru de avion. În acest caz cel mai rentabil este să așteptați la oferte noi de bilete de avion și să uitați de cel vechi.

barbat in aeroport

__check

Ryanair

Taxele pentru modificarea datei se calculează pentru un singur zbor și o singură persoană și depind de rută și sezon. Pentru modificarea datei zborului achitați o taxă de 45 € dacă modificarea o faceți online, direct la aeroport costurile vor fi de 60 €. Eventual veți plăti diferența de preț din prețul noului bilet de avion.

Dacă prețul noului bilet este mai mic nu veți mai primi diferența de bani.

__check

Wizzair

Compania low-cost Wizzair oferă posibilitatea modificări zborului la prețul de la 32 € – 42 € pentru fiecare zbor și fiecare pasager.

Taxa este aceeași nu contează dacă efectuați modificarea online, direct la aeroport sau prin intermediul liniei telefonice pentru clienți. În plus veți plăti diferența din prețul biletului de avion. 

1. Dacă sunt cu 30 de zile înainte de plecare, veți plăti 32 EUR per zbor per pasager.
2. De la 7 la 30 de zile taxa este de 37 €.
3. Dacă decideți să vă schimbați zborul în termen de 7 zile de la plecare, veți plăti o taxă de 42 EUR.

Taxa este aceeași, indiferent dacă efectuați schimbarea online, direct la aeroport sau prin linia clienților.

Probabil cea mai cunoscută companie aeriană percepe și o taxă pentru o plecare ratată în valoare de 73 €.

avion in zbor

__check

Blue Air

Compania Blue Air oferă posibilitatea modificări zborului online la prețul de 40€ + eventuala diferență de clasa tarifară/pasager/segment zbor. Pentru modificarea datelor prin Call Center sau Agenții Blue Air taxa este de 50 EUR + eventuala diferență de clasa tarifară/pasager/segment zbor.

Nu ți-ai planificat încă o vacanță? Acum este momentul! Profită de oferta exclusivă O9vacanta pentru zboruri, cazare sau închiriere de mașini. Și toate într-un singur loc..

Alte companii aeriene

 

În ceea ce privește companiile aeriene clasice lucrurile stau un pic diferit în ceea ce privește modificarea biletului de avion. La achiziționarea biletului de avion citiți tot timpul condițiile – tarife. Acolo aflați dacă compania aeriană oferă această posibilitate de modificare a zborului și în același timp aflați prețul taxei pentru modificare.

avion cala

__check

Austrian Airlines

Taxele pentru modificarea datei în cadrul companiei Austrian Airlines depind de ce clasă aveți cumpărat biletul de avion. În plus este necesară achitarea diferenței de preț dintre biletul de avion nou și cel vechi.

__check

Lufhansa

Taxele pentru modificare datei biletelor de avion Lufhansa depind de tarifele concrete. În unele cazuri modificarea biletului de avion se face în mod gratuit, în alte cazuri nu este posibilă. Lufhansa vă returnează diferența dintre prețul biletului de avion vechi și avantajosul bilet de avion nou

Știți cum să obțineți zboruri ieftine? Citiți articolul nostru în care am rezumat sfaturi despre cum să o faceți.

Asigurarea biletului de avion

 

Ai cumpărat o asigurare de anulare cu biletul tău? Compania de asigurări vă va rambursa o parte din preț. Bineînțeles, numai dacă aveți motive serioase și demonstrabile pentru a face acest lucru. Cele mai relevante sunt motivele medicale sau familiale grave.

aeroprt avion

Atunci când alegeți o companie aeriană, nu vă concentrați doar pe preț. Verificați toate condițiile privind rerezervarea biletelor, rambursări sau alte condiții. Acest lucru va preveni problemele inutile și va face vacanța mai plăcută.

Dacă nu știți unde să petreceti această vacanță de vară, citește sfaturile noastre pentru destinațiile populare de vară.