Vacanță de iarnă, vacanță la ski: cum să economisiți în vacanță?

Sunteți de acord cu expresia vacanța de iarnă trebuie să fie pe dealuri înzăpezite? Răsfățați-vă împreună cu întreaga familie în acest an. Cu sfaturile noastre, veți și economisi.

Vacanța de iarnă înseamnă pentru dumneavoastră  vacanță la ski? Probabil că vă spuneți că nu este un sport ieftin pentru toți membrii familiei. Aveți nevoie de haine călduroase, echipament de schi de calitate, cazare, abonamente de schi, mese și transport. Pe de altă parte, puteți rămâne cu o mulțime de experiențe plăcute și vă puteți relaxa perfect.

Iată câteva sfaturi pentru ca o vacanță de iarnă să nu vă coste o avere.

munti-zapada--schior

Schiați în afara extra sezonului

 

Nu este întotdeauna posibil să mergeți pe pârtii în afara extra sezonului.  Mai ales dacă doriți să mergeți cu copiii în timpul sărbătorilor. În această perioadă, trebuie să vă pregătiți pentru hoteluri și pârtii mai pline și, bineînțeles, pentru prețuri mai mari.

Dacă situația dvs. vă permite, mergeți la schi în perioadele mai puțin populare. Stațiunile de schi nu vor fi aglomerate, iar prețurile vor fi mai avantajoase.

brazi-zapada-munti

__bulb
Cazare ieftină – cum puteți găsi la preț mai avantajos

O vacanță pe bani puțini dă roade mai ales dacă reușiți să găsiți cazare frumoasă și ieftină într-un mediu plăcut. Știți cum să obțineți o cazare ieftină? Am pregătit câteva sfaturi pentru dumneavoastră.

Rezervați o cabană sau un apartament

 

Cea mai rentabilă cazare pe care o puteți face pentru vacanța de iarnă pe pârtii este închirierea unei cabane sau a unui apartament. În comparație cu o cameră de hotel obișnuită, aceasta vă va oferi mai mult spațiu la un preț mai mic.

Vrei să te relaxezi într-un centru spa sau să te relaxezi la un masaj după o zi de schi? De asemenea, în unele hoteluri puteți plăti pentru aceste servicii înmod individual. Dar întrebarea este cât de mult vă vor costa în comparație cu situația în care ați fi fost cazat acolo.


cabana-pomi-zapada

Stațiuni de schi, cum le alegem

 

Suma totală pe care o plătiți pentru vacanța la ski depinde în primul rând de alegerea stațiunii de schi și de locația în care vă aflați. Este încă adevărat că schiatul pe pârtiile din străinătate vă va costa ceva mai mult decât schiatul la noi.

Atunci când alegeți o stațiune de schi, luați în considerare și opțiunile de transport. Alegeți nu numai cea mai convenabilă, ci și cea mai rentabilă.

munti-zapada-hotel

Echipamentul propriu

 

Investiția în echipamentul de schi de calitate merită întotdeauna. Pe pârtii, aveți nevoie de echipament călduros și funcțional pentru vreme rece. Prețul inițial mai mare se va amortiza în ani de durabilitate.

Să cumpărați sau să închiriați schiuri? Dacă sunteți un iubitor al schiului și îl practicați cu regularitate, vă recomandăm să vă cumpărați skiuri. Pe de altă parte, dacă sunteți un schior de ocazie sau sunteți la început de drum, comparați prețurile de cumpărare a unui set complet de schiuri cu prețurile de închiriere la bazar, la magazinul de închirieri și pe pârtii.

Din tot bugetul alocat, cazarea este probabil cea mai mare cheltuială. Iată cum puteți găsi cazare ieftină atât pentru vacanța de iarnă, cât și pentru cea de vară.

schior-zapada-padure

Ski pass, abonament pentru mai multe zile

 

Plănuiți o vacanță de schi de mai multe zile? Cumpărați un abonament ski pass, nu individual pentru fiecare zi. Cumpărarea de abonamente de o zi v-ar costa mult mai mult.

 

Profitați de toate reducerile

 

Când sunteți în vacanța de schi în familie, nu uitați să profitați de toate reducerile la care aveți dreptul. Multe stațiuni de schi oferă reduceri speciale pentru familiile cu copii, în special pentru cei sub 6 ani. Cu toate acestea, se pot aplica reduceri și pentru elevi, studenți sau persoane în vârstă.

 

Excursii de schi

 

V-ați organizat în anii precedenți propriile concedii de iarnă? Cum ar fi ca anul acesta să lăsați totul în seama unei agenții de turism? Pe lângă o gamă largă de excursii de vară, agențiile de turism oferă și pachete de iarnă. Calculați o vacanță la pachet (care include de obicei cazare și masă) și o vacanță rezervată și planificată individual și decideți cum va fi mai rentabil să cumpărați.

 

Planificați-vă din timp vacanța de iarnă

 

Începeți căutarea pentru sărbătorile de iarnă din timp. Stațiunile de schi și hotelurile încep de obicei să își publice ofertele imediat după sezonul de vară. Vă recomandăm să faceți rezervări în septembrie sau octombrie. Prețurile sunt de obicei cele mai bune atunci.

munti-zapada-schiori

În cele din urmă, nu uitați de asigurarea de călătorie. Nu costă mult și puteți economisi o mulțime de bani în cazul unor eventuale accidentări. Astfel, vă puteți bucura de vacanța de iarnă la schi fără griji.

 

Ce cheltuielei aveți acoperite în asigurarea de călătorie și ce tipuri de asigurări suplimentare puteți alege? Aflați ce oferte sunt și bucurați-vă de fiecare vacanță fără riscuri.