Cazare prin Airbnb – cum funcționează?

26.07.2022 Vlasta Cazare Partajare

Călătoriți des? Vrei să știți cum să economisești la cazare? Vă recomandăm să încercați serviciul Airbnb, deoarece acesta devine tot mai popular și în România.

Ce este Airbnb? Cum putem ecomisi prin intermediul acestui seerviciu? Puteți afla din rândurile următoare.

 

Ce este Airbnb?

 

Airbnb este prescurtarea de la Air bed and breakfast. Este o rețea mondială în care oamenii își închiriază apartamentul, casa sau camera altor persoane. Site-ul www.airbnb.com, care are și o versiune românească, face legătura între gazde și oaspeți.

Gazdele închiriază cazare pe termen lung sau doar pentru o anumită perioadă de timp, de exemplu pentru perioada în care pleacă în vacanță. Și cel mai important, prețurile la acest tip de cazare sunt de obicei mult mai favorabile decât ați obține într-un hotel, de exemplu.

 

Găsirea unei cazări ieftine nu trebuie să fie dificilă. În articolul nostru, am rezumat pentru tine câteva sfaturi despre cum să economisești nu numai în vacanță, ci și la cazare.

cazare cu airbnb

 

Dacă sunteți gazda

 

Aveți o cameră liberă în casă sau apartament? Îl puteți închiria! Înregistrați-vă cazarea pe www.airbnb.com, adaugați fotografii atractive și descrieți de ce persoana interesată ar trebui să se cazeze la dvs. Nu uitați să evidențiați eventualele beneficii (de exemplu, apropierea de centrul orașului sau de magazine etc.).

ce este airbnb

Prețul cazării îl stabiliți singur și înregistrarea este gratuită. De obicei plătiți serviciului o taxă fixă ​​de 3% per rezervare (una dintre cele mai mici pentru servicii similare). Puteți fi plătit pentru cazare imediat după sosirea oaspetelui.

Călătoriți  confortabil, fără griji și ieftin. Utilizați serviciul de autobuz FlixBus.

Dacă sunteți oaspete

 

Pentru a găsi o cazare bună prin Airbnb, urmați acești pași simpli:

__check

pe pagina Airbnb, introduceți locul șederii planificate, adăugați datele de sosire și plecare și numărul de oaspeți

__check

veți vedea locurile de cazare disponibile pentru care puteți aplica alte filtre

__check

tipul de cazare – cazare privată, sau închirierea unui întreg apartament sau case, o cameră separată sau o cameră comună cu alți chiriași

__check

oferta de preț – preț minim și maxim pentru o noapte

__check

numărul de dormitoare și paturi - puteți specifica chiar și numărul de băi

__check

dotările cazării - cum ar trebui să fie echipamentele sale (interior și exterior) și unde ar trebui să fie amplasată cazarea (lângă plajă, în centru etc.)

__check

puteți alege dacă doriți cazare cu dotări fără bariere și, de asemenea, în ce limbă doriți să vorbiți cu gazda

__check

salvați datele și răsfoiți locurile de cazare disponibile care vi se potrivesc cel mai bine

__check

pentru locurile de cazare selectate, acordați atenție locației acestora, descrierea proprietarului și nu uitați de recenziile altor persoane. Vă vor spune cel mai mult despre cazare prin Airbnb

Ați ales cazarea prin Airbnb? Rezervați-o ușor, rapid și clar pe site. Apoi transferați taxa de rezervare prin cardul dvs. de plată sau prin Paypal. Airbnb va rezerva această sumă și o va elibera gazdei la sfârșitul șederii dumneavoastră.

Sfatul nostru: dacă descărcați aplicația Airbnb, puteți intra în legătură cu gazda și puteți obține recomandări pentru locuri de interes.

airbnb cazare

Nu ați găsit o cazare care vi se potrivește? Profitați de oferta altor locuri de cazare favorabile pe Kiwi.com.

Cum economisiți pentru cazare Airbnb?

 

După cum am menționat, de obicei plătiți mai puțin pentru cazare prin Airbnb decât ați plăti într-un hotel. Dar asta nu înseamnă că nu poți economisi pentru asta? Există mai multe opțiuni.

cazare cu airbnb

1

Înregistregistrați-vă pe Airbnb

Airbnb oferă credite de pornire pentru noii utilizatori înregistrați. Le veți obține dacă vă înregistrați printr-un link special trimis de un prieten sau găsit pe Internet. Când îți creezi un cont pe Airbnb prin acest link, serviciul îți va acorda credit conform promoției curente. Îl puteți folosi deja în timpul primului sejur.

2

Recomandați mai departe Airbnb

Cazarea Airbnb merită recomandată prietenilor și cunoscuților tăi. Dacă rezervă prin linkul tău, vei primi credite. Acestea vor fi scăzute automat din următorul tău sejur si vei primi o reducere. De asemenea, puteți câștiga credite pentru recomandările de gazdă. Este suficient dacă noul utilizator se înregistrează ca gazdă prin link-ul tău și își închiriază cazarea. Veți primi o recompensă sub forma unui cupon de călătorie.

3

Profită de reduceri pentru cazare pe termen lung

Unele locuri de cazare oferă o reducere săptămânală sau lunară. Prin urmare, în mod paradoxal, se poate întâmpla să economisiți bani la cazare dacă mai stați câteva zile.

airbnb cazare

Dacă nu ați mai folosit niciodată o ofertă de cazare Airbnb, încercați-o acum. Ce primesti pentru asta? Veți economisi bani la cazare și vă puteți răsfăța cu mâncare mai bună sau puteți vizita mai multe locuri și vă puteți lua experiențe de neuitat.

De asemenea, puteți rezerva cazare Airbnb în străinătate. Acestea sunt alegerile noastre pentru destinațiile care merită vizitate anul acesta.