Cum să reducem consumul de combustibil

19.09.2019 Vlasta Auto Partajare
consum combustibil

Ca urmare a conducerii necorespunzătoare, consumul de combustibil poate crește cu zeci de procente, ceea ce cu siguranță nu este puțin la prețurile curente ale combustibilului. Din fericire, există mai multe modalități de a conduce autoturismul pentru a menține consumul de combustibil cât mai scăzut.

 

Reducerea consumului de carburanți nu trebuie să fie o știință, haideți să ne uităm împreună cum putem proceda.

 

1. Numărul turațiilor motorului sunt cheia

Motorul la turații ridicate consumă mult mai mult carburant. Deci, dacă doriți să conduceți economic, mențineți viteza motorului în intervalul 2000-2500 rpm și după depășirea acestei limite, setați o treaptă superioară, motorul la turații mari consumă mult mai mult carburant.

 

2.Accelerați cu atenție

La pornire, apăsați ușor pedala de accelerație. Cu cât o apăsați mai mult, cu atât mai mult carburant ardeți.


3.Conduceți lin

Dacă accelerați brusc în timpul conducerii și apoi frânați brusc, se va reflecta și în creșterea consumului de carburant, asta înafara de stomacul deranjat al pasagerilor voștri. Încercați să conduceți mai lin și să ajustați în avans viteza vehiculului dvs. într-o anumită situație.

 

4.Minimalizați rezistența la aer

Consumul ridicat de carburant poate fi cauzat de un portbagaj plafon, un suport pentru biciclete, precum și de cadre de protecție sau spoilere. Consumul crește mai ales la viteze mai mari. Deci, dacă nu utilizați aceste dispozitive, eliminați-le din mașină.

 

5.Utilizați aerul condiționat corect

Utilizați aerul condiționat cu atenție – în afara faptului că, extremele de temperatură sunt cauza bolilor căilor respiratorii superioare, folosirea  aerul condiționat adaugă la consumul de carburant un plus de 1,5 litri / 100 km. Pentru răcirea interiorului este suficient să comutați sistemul la circulația internă. Pe de altă parte, cu o fereastră deschisă, puteți conduce numai la viteze de până la 60 km / h, la viteze mai mari acest lucru determină deja o creștere a presiunii aerodinamice.

 

6. Eliminați greutăți suplimentare

Greutatea mai ridicată a vehiculului înseamnă, de asemenea, un consum mai mare. Deci, dacă transportați în mașină o greutate inutilă, descărcați-o.

 

7.Țineți cont de anvelopele potrivite

Este important să schimbați anvelopele de vară și de iarnă la momentul potrivit. Mai ales dacă folosiți anvelope de iarnă pe timpul verii, se va reflecta într-un consum semnificativ mai mare. O importanță deosebită o are și controlul regulat al presiunii în anvelope. Dacă acestea nu au suficientă presiune, atunci nu numai că se uzează mai repede, dar pot crește consumul de combustibil cu până la 10%.

 

8. Servis auto regulat

Oferiți-i autoturismului vostru un servis și întreținere regulată. În mod special, înlocuirea uleiului și a filtrelor ajută la reducerea consumului de combustibil. Această lucru vă  asigură, de asemenea, că mașina dvs. nu suferă de perturbări care afectează creșterea consumului.

 

9. Folosiți carburant de calitate

Nu veți economisi dacă folosiți carburant mai ieftin.Folosiți carburant de calitate, cel mai bine cu conținut de agenți de curățare. Aceșta păstrează motorul mașinii dvs. într-o condiție bună și contribuie la un consum adecvat.

 

10.  Când staționați opriți motorul

Dacă știți că veți staționa mai mult timp și că nu aveți un sistem de pornire-oprire încorporat în mașina voastră, atunci cel mai bine este să opriți motorul. Într-o oră în care aveți motorul pornit atunci când staționați, puteți consuma până la un litru de combustibil.