Plante de apartament nepretențioase - frumoase fără prea mult efort și investiții

02.05.2023 Monica Casă și locuință Partajare

Nici la tine nu rezistă prea mult florile, așa că tot cumperi altele noi? Cu aceste plante de apartament nepretențioase vei economisi o grămadă de timp și bani.

Flori și plante găsim în aproape fiecare casă. Frumusețea lor poate face ca orice cameră să fie mai confortabilă. Unii reușesc să îngrijească plantele fără prea mult efort, iar la alții, chiar și cu o îngrijire foarte atentă, mai devreme sau mai târziu se usucă.

Faci parte din cel de-al doilea grup de persoane? Nu trebuie să renunți la ele. Fă rost de câteva plante de apartament ușor de cultivat și bucură-te de frumusețea lor.
 

Un aspect foarte important din îngrijirea plantelor și a florilor îl reprezintă substratul. Alege-l pe cel  potrivit din gama largă din acest magazinul Mathaus.ro online.

plantare-plante-pamant

 

Îngrijire flori de cameră nepretențioase

 

Chiar din nume reiese faptul că aceste plante nu au nevoie de îngrijire specială. Cu toate acestea, ele sunt totuși organisme vii și trebuie să le oferi condițiile optime pentru ca ele să crească și să se dezvolte bine.

Cum afli de ce are nevoie o plantă? Când cumperi o plantă, uitată-te la eticheta ghiveciului. Aceasta ar trebui să conțină 3 informații de bază:

__check

numele plantei

__check

amplasarea: iubitoare de lumină, iubitoare de umbră, semi-umbră

__check

frecvența și cantitatea de apă recomandată

Pentru o îngrijire adecvată, îți recomandăm să cauți și alte informații suplimentare. Una dintre aceste informații este "mutarea" plantei din interior în exterior atunci când dorești să folosești plantele pe post de decorațiuni de primăvară. De aceea, ar trebui să verifici și aceste informații. Planta te va răsplăti cu aspectul său minunat.

femeie-plante-catalog

 

5 sfaturi pentru plante apartament nepretențioase

 

Ceea ce este minunat la aceste plante este că le poți amplasa practic oriunde. Se vor simți ca acasă în casa scării, în hol sau în baie.

 

Monstera

 

Nu vei putea să treci cu vederea această plantă. Se caracterizează prin frunzele frumoase, mari de un verde deosebit. Are nevoie de umbră parțială, nu de lumina directă a soarelui pentru a crește. Din acest motiv, este o plantă de apartament pentru semi-umbră.

Îngrijire

__check

Înălțime: 3-5 m (poate fi aranjată prin tăierea tulpinilor).

__check

 Amplasare: semi-umbră  până la umbră

__check

Udare: ori de câte ori solul este uscat, frunzele pot fi pulverizate (nu uitați să le ștergeți și praful în mod regulat)

monstera-masa

 

Aloe vera

 

Nu putem omite din listă o plantă iubită numită Aloe vera. Această plantă este, de asemenea, una dintre plantele de apartament ușor de îngrijit. Are nevoie de multă lumină naturală și trebuie udată rar.

Știai că gelul din frunze de aloe vera are efecte benefice pentru organism? Este excelent pentru ameliorarea mâncărimilor, pentru accelerarea vindecării rănilor minore sau după mușcăturile de insecte.

 Îngrijire

__check

Înălțime: până la 90 cm

__check

Amplasare: lumina directă a soarelui

__check

Udare: 1 x la 3 săptămâni

planta-aloe-vera

 

Orhidee

 

Orhideea este una dintre cele mai puțin pretențioase plante la lumină. Îi place căldura și soarele, dar nu o așeza într-un loc la luminata directă a soarelui. Soarele direct i-ar putea face mult rău.

Va ieși în evidență printre alte plante verzi, cu florile sale colorate. Interesant este faptul că există peste 25 000 de specii ale acestei plante.

Îngrijire

__check

Înălțime: până la 90 cm, în funcție de specie

__check

Amplasare: semi-umbră, fără lumina directă a soarelui

__check

Udare: de 2 ori pe săptămână (vara),  1 dată pe săptămână (iarna)

floare-orhidee-ghiveci

 

Limba soacrei

 

Un nume interesant a primit această  plantă caracterizată prin frunzele sale lungi, înguste și înalte și drepte. Are frunzele verzi cu margini galbene pe toată lungimea. Dacă este așezată într-un loc însorit,  va răsplăti cu flori verzi.

Această plantă aparent obișnuită are mai multe efecte pozitive asupra casei și organismului. În primul rând, filtrează substanțele nocive care se află în aer. De asemenea, contribuie la o mai bună calitate a somnului și poate ajuta chiar la ameliorarea durerilor de cap.

Îngrijire

__check

Înălțime: 15 - 20 cm

__check

Amplasare: de la semi-umbră până la un loc însorit

__check

Udare: slabă, aproximativ o dată pe lună (1 x la 2 luni în timpul lunilor de iarnă)

femeie-plante-plantare

 

Ficus

 

Planta este caracterizată de un număr mare de frunze dispuse în jurul tulpinii. Încă de la prima vedere, ficusul face o impresie elegantă și este, fără îndoială, potrivit pentru a înfrumuseța orice încăpere. Ar fi ideal să îl așezi într-un loc și nu fie mutat.

Îngrijire

__check

Înălțime: 30 - 45 cm

__check

Amplasare: de la semi-umbră la loc însorit

__check

Udare: aproximativ 1 dată pe săptămână

planta-ficus-frunze

 

Alte flori de cameră nepretențioase

 

__check

 Yucca

__check

Cactușii

__check

Picior de elefant

__check

Crinul păcii

__check

Dracaena

__check

Planta păianjen

__check

Calathea

__check

Peperomia

__check

Diefenbachia

__check

Feriga

plante-ghivece-geam

 

Ai acasă câteva plante de apartament  nepretențioase? Adaugă mai multe. La urma urmei, sunt cele mai frumoase decorațiuni pe care le poți avea acasă.

__bulb
Terasa de iarnă-idei creative cum să o facem specială

Terasa de iarnă e o modalitate populară de a conecta casa cu grădina. Aveți și dumneavoastră o terasă? Vă vom da sfaturi despre cum să o faceți și mai confortabilă și mai primitoare.