Cele mai bune magazine online

TOP branduri

Cele mai bune magazine online

Cele mai bune magazine online

Izolarea tavanului, avantaje și metode

14.09.2023 Monica Casă și locuință Partajare

Izolarea tavanului este una din soluțiile cele mai frecvente pentru a preveni pierderile de căldură. Dacă și tu te-ai gândit la acestă soluție, citește acest articol pentru a afla de ce ar trebui să o faci.

Căldura se pierde nu numai prin pereții neizolați, dar și prin tavan, ceea ce, desigur, se reflectă la factura de energie. Izolarea tavanului este cea mai corectă soluție pe care ar trebui să o faci cât mai curând posibil. Îți vom spune cum poți să o faci.

Cumpărați materialele necesare pentru izolarea tavanelor în magazinul online Mathaus rapid și la prețuri accesibile pentru toată lumea.

lemn-smirglu-carton

 

De ce să izolezi tavanul?

 

Dacă ai propria casă, atunci știi foarte bine cât de costisitor poate fi. Trebuie să investești în mod constant în ceva nou, fie că este vorba de cumpărarea de obiecte noi, de reparații sau de renovare. Cu toate acestea, scopul tuturor acestor lucruri este în mod clar creșterea confortului.

 O investiție care nu ar trebui amânată este izolarea tavanului. Nu este dificil de realizat, nu necesită mult timp și nici măcar nu este costisitoare din punct de vedere financiar. În plus, pe termen lung, vei economisi mulți bani la facturile de energie.

 

Izolarea tavanului-beneficii:

__check

economii la facturile în lunile de iarnă la încălzire

__check

evitarea supraîncălzirii casei în timpul lunilor de vară

__check

eliminarea umidității din colțurile tavanului

__check

reducerea riscului apariției mucegaiului

Aceste beneficii sunt valabile în cazul tuturor caselor după izolarea tavanului? Experții ar spună că da, dar excepție fac casele mai vechi, construite în mare parte din cărămidă, care adesea nu au pereții izolați. În cazul lor, chiar și după ce tavanul este izolat, vor exista în continuare pierderi de căldură prin pereți.

Prin urmare, izolarea tavanului unei case vechi este, în cele din urmă, ineficientă pentru a economisi. Soluția recomandată este izolarea casei în toate modurile posibile dar în cel mai bun caz, să te iei în calcul  izolarea tavanului încă la construirea casei.

 

barbat-atelier-scule
 

__bulb
Cum să economisiți la gaze naturale în locuință? Iată câteva sfaturi

Vă interesează cum să economisiți la gaze naturale? Le folosiți nu numai pentru gătit, ci și pentru încălzirea apei și pentru încălzirea locuinței? Încercați aceste sfaturi practice și nu plătiți inutil.

Materialul pentru izolarea tavanului

 

Te întrebi cu ce să izolezi tavanul? Sunt mai multe opțiuni. Pentru majoritatea caselor, cea mai frecventă alegere este izolarea tavanului cu polistiren. Acesta este popular de obicei datorită greutății sale  reduse sale.

De asemenea, este foarte frecventă izolarea tavanului cu vată minerală, care are proprietăți foarte bune de izolare termică. Vata minerală pentru izolarea tavanului se caracterizează, de asemenea, prin durabilitate și funcționalitate.

Izolația cu spumă poliuretanică este, de asemenea, populară, pentru a cărei aplicare este necesar să se realizeze mai întâi o bază de gips-carton. De asemenea, se pot utiliza plăci OSB sau plăci de gips-carton pentru izolație.

tavan-scanduri-polistiren

Dacă dorești să folosești polistiren pentru izolarea tavanului, cumpără de la Regata la prețuri avantajoase.

Cum se poate realiza izolarea tavanului?

 

Sunt 2 opțiuni - prima este izolarea tavanului din pod, a doua este izolarea pe interior, adică din interiorul casei. Procedura diferă ușor, în funcție de materialele folosite. În general, cel mai important lucru este ca suprafața să fie curată, plană și uscată.

Să trecem la izolarea propriu-zisă. Am selectat cea mai populară și mai simplă metodă de izolare a tavanului, pe care într-adevăr oricine o poate face.

Vei avea nevoie de:

__check

un fierăstrău

__check

ciocan

__check

șuruburi

__check

un burghiu electric

__check

polizor

__check

folie hidroizolatoare

__check

profile metalice sau grinzi de lemn

__check

material izolator pentru tavan

lemn-osb-scule

Izolarea tavanului din pod

 

În acest scop, izolarea tavanului cu vată minerală este cea mai des utilizată metodă datorită prețului accesibil și a proprietăților excelente de izolare termică. Este, de asemenea, cea mai bună alegere atunci când se izolează tavanul unei case mai vechi.

1

Fixează folia de plastic pe întreaga suprafață și lipește cu bandă adezivă îmbinările.

2

Așează vata minerală una lângă alta în 2 straturi.

3

Acoperă cu folie hidroizolatoare pentru a elimina umiditatea.

Izolarea tavanului din interior

1

Fixează folia pe întreaga suprafață a tavanului.

2

Fixează profilele de aluminiu pe pereți. Dacă ai grinzi de lemn pe tavan, nu este necesară instalarea profilelor metalice.

3

Așează vată minerală în 2 straturi în profilele de fixare și acoperă cu material de impermeabilizare.

4

La final, taie placa de gips-carton la dimensiunile corespunzătoare, rotunjește laturile ascuțite și fixează pe structură cu șuruburi.

 

Pe internet poți găsi multe tehnici diferite despre cum se realizează izolarea tavanului.  Recomandăm să consulți un expert în domeniu atunci când decizi să izolezi tavanul. Vei avea siguranța că o vei face corect. Cealaltă variantă este să te adresezi unei firme din domeniu, care va găsi cea mai bună soluție pentru casa ta și se va ocupa de realizarea izolației.

__bulb
Panouri solare - avantaje, dezavantaje, dotări

Panourile solare au devenit din ce în ce mai populare în ultimul timp. Și voi v-ați gândit să vă cumpărați?

__tag_orange

15564

vouchere de reducere

69979

reduceri
__cart_orange

3487

de magazine online
__users_orange

60 000

de utilizatori KUPLIO