Cum să economisiți la gaze naturale în locuință? Iată câteva sfaturi

15.09.2022 Vlasta Gaz Partajare

Vă interesează cum să economisiți la gaze naturale? Le folosiți nu numai pentru gătit, ci și pentru încălzirea apei și pentru încălzirea locuinței? Încercați aceste sfaturi practice și nu plătiți inutil.

Nu există nicio îndoială că economisirea energiei merită. Mai ales acum că gazul este următorul articol care se scumpește după combustibil și alimente. Cum să reduceți la minimum consumul de gaz?

 

Cum să economisești la gaz?

 

Puteți economisi gaze naturale în 2 moduri. Prima este schimbare furnizori de gaze naturale. Daca aveți un consum foarte mare de gaz, luați în considerare această opțiune. La prima vedere economisiți doar câteva zeci de lei. Totuși, adevărul este că atunci când luăm în considerare încălzirea locuinței și încălzirea apei, economiile totale se pot ridica la o sumă care depășește 500 de lei.

A doua opțiune este introducerea măsurilor de economisire în gospodărie. Veți reduce cantitatea totală de gaz. Deci, până la urmă, veți plăti mai puțin pentru abonament.

În mod ideal, vă recomandăm să combinați aceste 2 metode. În acest fel, veți maximiza economisirea bugetului familiei.

living tv fotoliu

Credeți că este timpul să înlocuiți vechile calorifere cu altele noi? Alegeți dintr-o selecție largă. Moderne, scândură sau de baie. Depinde de dvs. Și nu uitați de accesoriile suplimentare.

Furnizori gaze naturale pentru gospodării

 

Chiar dacă sunteți mulțumit de furnizorul dvs. de gaz, merită să folosiți un comparator oferte gaze tuturor companiilor. Veți afla dacă oferta furnizorului dvs. este cu adevărat cea mai avantajoasă.

Puteți alege dintre următorii furnizori de gaze:

__check

 

E.ON Energie România S.A.

__check

 

Enel Energie S.A.

__check

 

Engie România S.A.

__check

 

Nova Power & Gas S.R.L.

__check

 

Sun Wave Energy S.R.L.

__check

 

Premier Energy S.R.L.

__check

 

Distrigaz Vest S.A.

Puteți compara prețurile furnizorilor de gaz rapid și online. De exemplu, utilizați calculatorul ANRE. Trebuie doar să introduceți furnizorul dvs. actual și consumul anual de gaz. Veți ajunge apoi la o imagine de ansamblu a prețurilor la instalațiile individuale de gaz. Așa poți afla cu ușurință care furnizor gaze ieftin.

masa bucatarie

 

Sfaturi pentru economisirea gazului acasă

 

Știi cum poți folosi gazul mai eficient în casa ta? Am rezumat pentru tine câteva sfaturi simple cu care poți economisi pe consumul de gaz în fiecare zi.

Gătitul

 

__check

Economisiți apă și nu folosiți mai multă apă decât aveți nevoie. O oală plină cu apă nu este necesară pentru a găti legumele.

__check

 

Folosiți vase de dimensiuni adecvate și întotdeauna un capac bine potrivit. Oalele sub presiune sunt de asemenea eficiente.

__check

 

Curățați în mod regulat arzătoarele cu gaz de grăsime și alimente arse.

__check

 

Verificați în mod regulat arzătoarele și reglarea lor corectă. Ar trebui să fie o flacără albastră arzând în jurul lor, fără nicio urmă de vârfuri galbene. De asemenea, acordați atenție dacă nu se stinge atunci când treceți de la puterea maximă la puterea minimă.

aragaz bucatarie

 

Încălzire și scăpări de căldură

__check

Nu supraîncălziți interiorul. În plus, se vor adaugă bani în contul vostru. Temperatura ideală în camere individuale:

- Dormitor – 19 °C
- Camera copiilor, living – 20 până la 22 °C
- Baie – 24 °C
- Coridor și spații nerezidențiale – 18 °C

__check

 

Temperați temperatura - nu opriți complet încălzirea când ieșiți din casă.

__check

 

Înlocuiți caloriferele vechi cu altele noi și nu uitați să le ventilați în mod regulat.

__check

 

Nu subestimați servisul cazanelor pe gaz. Dacă este mai vechi, luați în considerare investiția într-un cazan în condensare.

__check

 

Aerisiți sporadic. Adică, de câteva ori pe zi timp de aproximativ 5 minute.

__check

 

Verificați ca ferestrele și ușile să fie la același nivel cu ramele.

__check

 

Nu folosiți aparate destinate gătitului și coacerii pentru încălzire.

termostat perete

Gama de termostate este mai largă decât v-ați aștepta. Multe au diverse funcții pe lângă setarea temperaturii de încălzire. Așegeți din oferta online și cumpărați rapid și clar.

Cum se schimbă furnizorul de gaz?

 

Pentru a vă schimba furnizorul de gaz, trebuie mai întâi să vă reziliați contractul cu furnizorul actual. Perioada de preaviz depinde de condițiile specificate în contract.

Conform legii, furnizorul poate fi schimbat oricand. Nu plătiți niciun comision pentru activități legate de rezilierea contractului cu un furnizor și încheierea unui nou contract cu altul.

Atunci când decideți și alegeți cea mai bună ofertă furnizor gaze, luați în considerare reputația firme distribuție gaze pe lângă condițiile de preț și căutați referințe. Fii interesat de celelalte beneficii pe care le oferă în comparație cu concurența.

living tv

Vă gândiți să schimbați furnizorul de gaz? Nu așteptați, prețurile pot crește rapid și condițiile se schimbă. Dacă influențați modul în care funcționează locuința voastră, factura dvs. la gaz poate fi redusă semnificativ.

__bulb
Panouri solare - avantaje, dezavantaje, dotări

Panourile solare au devenit din ce în ce mai populare în ultimul timp. Și voi v-ați gândit să vă cumpărați?