Cum să alegi valiza voiaj la preț avantajos? Uite câteva sfaturi utile

18.07.2023 Monica Cumpărături pe internet Partajare

Pleci într-o vacanță mai lungă, concediu sau o călătorie de afaceri? Gândește-te din timp în ce îți vei îmacheta lucrurile. Află după ce criterii să îți alegi valiza voiaj.

Valiza de voiaj este parte importantă a oricărei călătorii. Mărimea și caracteristicile valizei sunt legate de călătoria în sine sau de durata călătoriei. Ai nevoie să cumperi o valiză nouă și te întrebi cum să o alegi pe cea potrivită? Citește mai departe.

Vrei o valiză voiaj elegantă? Verifică oferta Answear și economisește la achiziționarea valizei tale.

valiza-bilete-pasaport

Tipuri de valize

 

Pe piață sunt disponibile următoarele tipuri de valize:

__check

Valiză cabină - aceasta este valiza de călătorie cu cele mai mici dimensiuni. Dimensiunea sa (55x40x20 cm) o face una dintre cele mai mici valize. Acest troller cabină de mici dimensiuni are o capacitate maximă de încărcare de 15 kg.

__check

Valiză voiaj medie - înălțimea sa este de obicei de până la 80 cm, alte dimensiuni pot varia. Capacitatea maximă de încărcare este de 20 kg.

__check

Valiză călătorie mare - cu o capacitate de 150 de litri, este ideală pentru vacanțe mai lungi. Probabil vei plăti ceva mai mult pentru această valiză la transportator.

Specifice sunt și gențile de călătorie, pe care le poți lua și la bordul avionului. Acestea pot fi o alternativă bună la un troller cabină. Sunt suficient de spațioase, ușor de transportat și sunt disponibile în multe culori. În afară de călătorii, se pot folosi zilnic, de exemplu pentru activități sportive.

 

femeie-fetita-bagaje

Valize călătorie după materialul din care sunt confecționate

 

Alegerea unei valize nu este ușoară. De asemenea, trebuie să decideți din ce material este făcută. Opțiunile sunt următoarele:

__check

Valiza din piele - caracterizată prin durabilitate, rezistență și, bineînțeles, aspect plăcut. Este cu siguranță ideală pentru tine dacă țiifoarte mult la aspectul bagajului tău. În același timp, trebuie spus că pielea poate fi foarte ușor deteriorată, zgâriată și, de asemenea, trebuie să ai grijă de acest material. De asemenea, unele persoane pot fi descurajate de prețul mare.

__check

Valiza din material textil - rămâne unul dintre cele mai populare tipuri de valize pentru majoritatea călătorilor. Se definește prin greutatea mică, ceea ce contribuie la o transportare mai ușoară. Prețul său este, de asemenea, favorabil. Dezavantajul este rezistența mai scăzută la deteriorare sau întreținerea mai dificilă, în funcție de țesătura specifică.

__check

O valiză din plastic ABS - are o rezistență mai mare la orice deteriorare, astfel încât chiar și obiectele fragile vor fi în siguranță în ea. Este atât de ușor de întreținut, cât și foarte ușor de transportat. Atunci când alegi o valiză din plastic, recomandăm să nu te uiți la preț. Modelele mai ieftine pot fi de calitate mai slabă și s-ar putea deteriora mai repede.

__check

Valiza din aluminiu - În cele din urmă, ajungem la cel mai durabil tip de valiză dintre toate. Este rezistentă la apă, ignifugă și, în ciuda materialului folosit, relativ ușor de transportat. Un dezavantaj semnificativ este prețul ridicat și aspectul metalic, care s-ar putea să nu fie pe placul tuturor.

barbat-notebook-valiza

 

Cum să alegi valiza voiaj?

 

Călătoriile sunt diferite  și specifice de fiecare dată. Nu doar conținutul bagajului, ci și valiza în sine trebuie să fie adaptată la acest lucru. Nu te grăbi să cumperi, acordă atenție acestor parametri și cumpără valiza potrivită.

 

Metoda de transport

 

Călătorețti cu mașina? Atunci nu există nicio limită la bagaje pe care le poți lua. Dacă călătorești cu trenul sau cu autobuzul, află din timp dimensiunea și greutatea bagajelor  care sunt permise, și pentru ce vei plăti în plus. Fiecare transportator poate avea condiții speciale.

Călătoriile cu avionul sunt și mai specifice, iar bagajele trebuie să respecte limite precise. Vei plăti în plus pentru greutatea sau dimensiunea suplimentară a bagajelor.

 

femeie-bagaj

 

Dimensiunea valizei

 

Așa cum am menționat mai devreme, dimensiunea valizei trebuie să fie adaptată și la modul de transport. Dar, înainte de toate, gândește-te la scopul călătoriei, la durata acesteia și la lucrurile necesare.

Mărimea valizei depinde și  în funcție de numărul de persoane care își vor împacheta lucrurile în ea. Contează foarte mult dacă este numai pentru tine sau dacă o familie de 4 persoane își va împacheta lucrurile.

 

__bulb
Ce poți lua în avion?

Ce puteți fi împachetat în bagajul de mână și de cală ? Am pregătit o listă cu mai multe articole care vă vor interesa cu siguranță atunci când veți face bagajul.

Sezonul

 

Alegerea valizei depinde și de sezonul în care călătorești? Sigur că da. Recomandarea noastră este să ai cel puțin 2 valize. Folosește o valiză mai mare pentru a călători în lunile mai reci. Atunci vei avea nevoie de haine mai călduroase, care vor ocupa mai mult spațiu în bagaj.

În schimb, în timpul verii, un troller mic va fi suficient. În acest caz, ai plăti taxe inutile pentru valiza mare dacă nu ar fi folosită la potențialul său maxim.

Un set  valize  voiaj poate fi o modalitate convenabilă de a economisi atunci când achiziționezi valize. Seturile de valize constau, de obicei, din 3 valize de dimensiuni diferite. În funcție de tipul de călătorie, le poți folosi alternativ sau le poți folosi pe toate atunci când călătorești cu familia.

 

femeie-valiza-poseta

Cumpără seturi de valize de pe Evomag și economisește timp și bani.

Regularitatea călătoriei

 

Călătoreși în mod regulat? Investește într-o valiză de calitate, va fi mai durabilă. Aceasta poate face față tuturor tipurilor de transport și de manipulare. Pentru călătorii excepționale, va fi suficientă și o geantă mică.
 

__bulb
Vacanța la mare cu un buget redus? Chiar este posibil

Îți faci planuri pentru vară? Vacanța la mare nu ar trebui să lipsească de pe listă. Profită din plin de ea cu costuri minime. Inspiră-te din sfaturile noastre și află cum să faci acest lucru.

Troller voiaj pe roți

 

Trollerele cu roți vor face cu siguranță călătoriile mai plăcute. Cu cât sunt mai mari, cu atât sunt mai ușor de manevrat.

Poți găsi valize care au 2 sau 4 roți. Cele cu 4 sunt cu siguranță mai bune din punct de vedere al stabilității. De asemenea, atenție mare la materialele din care sunt confecționatte roțile. Cele din plastic sunt oarecum standard, dar cele cauciucate sunt mai silențioase.

 

femeie-valiza-tatuaje

 

În încheiere, am dori să reamintim câteva accesorii esențiale. Dacă nu ai o valiză cu încuietoare, asigură-te că îți cumpări una. Este protecția minimă pe care o poți face. O etichetă cu numele pe bagaj este, de asemenea, esențială și practică. Aceste mici lucruri vor face călătoriile mai plăcute.

__bulb
Ai nevoie de câteva idei de concediu în familie? Iată câteva ponturi

Vrei să mergi cu familia în excursii interesante, dar nu știi unde anume? În articolul nostru, îți aducem o serie de idei de concediu sau excursii. Citește articolul nostru și descoperă câteva destinații uimitoare.