Rezoluții de Anul Nou 2023: Economisiți bani și răsfățați-vă

18.01.2023 Vlasta Cont de economii Partajare

Printre cele mai populare rezoluții de Anul Nou se numără, fără îndoială, îmbunătățirea situației financiare. Odată cu aceasta creștere și calitatea vieții. Cum să economisiți și să vă răsfățați mai mult?

Îmbunătățirea condiției fizice, citirea mai multor cărți, călătoriile sau economisirea de bani pentru bugetul familiei. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai des întâlnite rezoluții de Anul Nou. Care sunt cele pe care vi le-ați stabilit anul acesta?

Oricare ar fi acestea, toate au un lucru în comun: aveți nevoie de suficienți bani pentru a le concretiza. Aceste sfaturi utile vă vor ajuta în acest sens.

Răsfățați-vă corpul cu produse de frumusețe și cu produse naturale și economisiți bani în același timp. Magazinul online Vegis.ro vă oferă până la 31.01.2023 o reducere de 50 lei la cumpărături de peste 500 lei. Pentru a aplica reducerea, introduceți codul de reducere VOIEBUNA50 în coșul de cumpărături.

agende litere

 

Sfaturi practice pentru stabilirea și menținerea rezoluțiilor

__check

Stabiliți obiective realiste - luați în considerare toate opțiunile pe care le aveți și adaptați-vă rezoluțiile la acestea. Obiectivele care sunt prea mari și prea provocatoare ar putea să vă descurajeze să le atingeți.

__check

Definiți-le în detaliu - luați un pix și o hârtie și scrieți-vă rezoluțiile în detaliu. Cu cât notezi mai multe, cu atât îți va fi mai ușor să ți le amintești.

__check

Nu vă lăsați descurajați de obstacole - nu totul este întotdeauna ușor. La fel se întâmplă și când vine vorba de respectarea rezoluțiilor. Fiți perseverent și amintiți-vă în mod constant motivul pentru care doriți să le atingeți.

__check

Nu stabiliți prea multe rezoluții - stabiliți mai puține rezoluții pe care știți că le puteți respecta.

__check

Planificați-vă realizarea lor - stabiliți o dată exactă la care doriți să le finalizați. Scrieți și această dată.

agenda ochelari stilou

 

Economisirea banilor

 

Schimbarea locului de muncă pentru a câștiga mai mulți bani, punerea deoparte a mai multor bani în mod regulat sau reducerea achizițiilor spontane de îmbrăcăminte. Acestea sunt doar câteva exemple de rezoluții pe care le puteți lua în privința banilor.

3 metode de a economisi bani:

__check

Contul de economii - aveți probleme în a pune deoparte o parte din bani? Configurați un cont de economii și un ordin permanent va transfera o anumită sumă din contul curent în contul de economii în mod regulat. Nu trebuie să fie mare deloc. Acesta va crește treptat, iar mai târziu îl veți avea la dispoziție în caz de cheltuieli neprevăzute.

__check

Metoda de economisire săptămânală - trebuie să fi auzit de populara metodă de economisire săptămânală. Se mai numește și provocarea celor 52 de săptămâni. Principiul său este acela de a pune deoparte o sumă de bani egală cu o săptămână pe an. Aceasta înseamnă că puneți deoparte 5 lei pentru o săptămână, 10 lei pentru 2 săptămâni, 15 lei pentru 3 săptămâni și așa mai departe până la 260 RON. Sau pur și simplu puneți deoparte o sumă fixă în fiecare zi. Dacă puneți deoparte 10 RON în fiecare zi, veți avea aprox 3650 RON. Și asta e o sumă frumoasă pentru a cumpăra cadouri, de exemplu, ce ziceți?

__check

Alocați-vă resursele - împărțiți-vă salariul în mai multe sume, în funcție de cât de mult aveți nevoie pentru fiecare cheltuială (locuință, hrană, transport...). Încercați să le estimați cât mai realist posibil și urmați acest sistem. Puneți deoparte suma rămasă pentru economii. 

Banii pe care îi economisiți pot fi puși deoparte în bugetul familiei și cheltuiți în cazul unor situații neprevăzute. Sau îl puteți folosi pentru a avea grijă de dumneavoastră.

calculator bani

__bulb
Cum să economisești bani în gospodărie?

Traiul de zi ci zi devine tot mai scump și de aceea suntem nevoiți să reevaluăm cheltuielile și să ne gândim cum putem face în fiecare lună economii în plus. Cheltuielile pentru întreținere reprezintă o mare parte a bugetului nostru, de aceea ar fi o idee bună să începem cu economiile chiar aici.

Îngrijirea sănătății

 

Chiar dacă vă simțiți în cea mai bună formă acum, trebuie să vă gândiți la viitor. Dacă aveți grijă de sănătatea dumneavoastră în fiecare zi, puteți economisi mulți bani în viitor. Cum se face acest lucru?

__check

investiți în asigurări

__check

alegeți o companie de asigurări de sănătate cu beneficii (și folosiți-le)

__check

nu neglijați controalele preventive

__check

stil de viață sănătos

__check

să vă răsfățați cu relaxare regulată (wellness, masaj)

femeia mesaj

 

Educație

 

Epoca modernă oferă diverse oportunități de învățare și de creștere a nivelului de cunoștințe. A fi la curent cu evenimentele curente, a vă extinde viziunea generală, a participa la diverse cursuri, a asculta programe educaționale sau cărți audio nu este cu siguranță un lucru rău. Multe dintre acestea sunt disponibile gratuit sau contra unor taxe minime.

Investiția în tine în acest mod se poate reflecta pozitiv asupra dezvoltării carierei tale și asupra obținerii acelui loc de muncă râvnit.


„Cel mai frumos lucru legat de educație este că nu ți-o poate lua nimeni”. 

B.B. King

 

femeie fotoliu

Aveți nevoie să vă stimulați sau să vă stimulați productivitatea? Am selectat cele mai bune cărți motivaționale pentru a vă ajuta să faceți acest lucru. Ați citit câteva dintre ele?
 

Călătorii

 

Să călătoriți în lume și să vedeți cât mai multe lucruri este visul multora dintre noi. Este una dintre rezoluțiile voastre de Anul Nou? Faceți tot ce puteți pentru a vă asigura că aveți parte de noi experiențe de călătorie cât mai curând posibil.

Deschideți astăzi browserul web și răsfoiți ofertele agențiilor de turism și de cazare. Ați găsit o ofertă excelentă? Nu ezitați să rezervați. Prețul pe care îl vedeți ar putea fi de domeniul trecutului mâine.

Preferați o vacanță relaxantă sau una plină de experiențe noi? Nu ezitați să le combinați pe amândouă în una singură. Suntem siguri că vă va plăcea. În plus, zilele de concediu vă vor da startul pentru restul anului și pentru a vă îndeplini celelalte rezoluții.

mapa vacanta relaxanta

Nu uitați că puteți lua rezoluții în orice moment. Nu trebuie doar să așteptați să înceapă noul an. Nu ezitați să stabiliți mai multe, dar nu le uitați pe cele originale.

Multe familii se străduiesc să stabilească în mod corespunzător și să mențină bugetul pe plus. Dacă vă numărați printre aceștia, urmați acești pași.