Bugetul familiei - de ce este important și cum să îl păstrăm pe plus?

bani-economii-femeie

Țineți evidența veniturilor și cheltuielilor în familia dumneavoastră? În zilele noastre, menținerea unui buget familial este esențială. Știți cum să îl configurați și să îl mențineți în cifre verzi?

Locuiți singur? Ca persoană fizică, probabil că vă puteți da seama destul de ușor care sunt lucrurile care vă costă cei mai mulți bani într-o anumită lună. Este diferit și mai provocator pentru o familie. Acesta din urmă are, de obicei, mai multe cheltuieli și trebuie să le urmărească și mai bine.

Evidența cheltuielilor  este esențială pentru bugetul ideal al familiei.

bani-economii-maini

 

Ce este bugetul familial?

 

Bugetul familial se mai numește și plan financiar. Acesta este de obicei stabilit pentru o lună și are ca scop principal să vă țină banii sub control. Acesta este utilizat pentru a determina sumele maxime pe care o familie le poate folosi pentru a cumpăra diferite categorii de produse.

Pe baza bugetului familial, veți afla ce plătiți și care sunt lucrurile care vă costă cel mai mult. Care sunt beneficiile sale?

__check

evidența veniturilor și a cheltuielilor

__check

constituirea și acumularea unei rezerve financiare

__check

economisirea pentru situații de urgență

 

Bugetul familiei tabel

 

Esența unui buget de familie este reprezentată de venituri și cheltuieli. Scrieți-le clar, una lângă alta. Includeți fiecare element relevant pentru gospodăria dvs. pentru luna respectivă. Ar putea arăta astfel, de exemplu:

 

Adunați și mai puneți deoparte niște bani pentru situații neprevăzute în luna respectivă. Îi puteți folosi pentru a plăti o excursie spontană în familie, de exemplu.

Bugetul lunar al familiei

 

Stabilirea unui buget lunar al familiei constă în mai multe etape importante. Ar trebui să participați împreună cu partenerul la toate aceste activități. În acest fel, amândoi veți avea toate informațiile și, în plus, nimeni nu va putea avea rezerve mai târziu cu privire la felul în care arată bugetul.

Planificare buget  familie în 3 pași:

1

Venituri vs. cheltuieli - care este situația reală a banilor dumneavoastră? Adunați mai ales toate veniturile și cheltuielile. Pe baza diferenței dintre cele două, veți ști în mod obiectiv cum vă descurcați din punct de vedere financiar.

2

Luați în considerare necesitatea cheltuielilor - toate cheltuielile sunt necesare sau puteți limita unele? Gândiți-vă și luați măsuri pentru a minimiza cheltuielile inutile.

 

 

3

Actualizați-vă bugetul lunar - veniturile și cheltuielile pot varia de la o lună la alta. Prin urmare, pregătiți întotdeauna un nou buget lunar al familiei.

femeie-bani-calculator

__bulb
Cum să economisești bani în gospodărie?

Traiul de zi ci zi devine tot mai scump și de aceea suntem nevoiți să reevaluăm cheltuielile și să ne gândim cum putem face în fiecare lună economii în plus. Cheltuielile pentru întreținere reprezintă o mare parte a bugetului nostru, de aceea ar fi o idee bună să începem cu economiile chiar aici.

Cum să păstrezi bugetul familiei pe plus? 

 

Analiza dvs. financiară arată un plus la venituri față de cheltuieli? Acest lucru arată clar că sunteți pe drumul cel bun pentru a economisi și a vă face o rezervă. Pe de altă parte, dacă aveți un deficit, cheltuielile dvs. trebuie reevaluate.

Evitați aceste greșeli:

__check

Nu vă măriți cheltuielile planificate - sărbătorile sau alte evenimente majore, în special, tind să determine depășirea cu câteva sute de euro a sumei planificate a investiției. Pentru a evita acest lucru, mențineți cheltuielile planificate la un nivel realist și respectați-le.

 

__check

Notați numai sumele pe care le aveți în mod real - nu estimați veniturile sau cheltuielile. Notați doar ceea ce este sigur.

__check

Nu amânați cheltuielile esențiale - achitați toate cheltuielile necesare, cum ar fi cele legate de locuință, la începutul lunii. Vă va fi mai ușor să vă planificați restul lunii în ceea ce privește gestionarea banilor.

maini-femeie-calculator-bani

Care este raportul dintre cheltuielile individuale într-un buget familial ideal?

__check

10% economii

__check

25% locuințe

__check

10 % economii pentru pensie

__check

10 % economii pentru copii

__check

45 % cheltuieli curente

Cu toate acestea, bugetul unei familii, nu este universal, așa că trebuie adaptat la cheltuielile și nevoile reale ale familiei

barbat-femeie-bani

.Este bine să existe un buget de familie din mai multe motive. Unul dintre ele este faptul că vă ajută în situații neprevăzute. Știați că rezerva dvs. financiară ar trebui să fie egală cu salariul pe 3 luni? În cazul în care nu știți cum să configurați unul, nu ezitați să vă adresați consilierului dvs. bancar