Sterilizare câini preț și microciparea

28.10.2022 Vlasta Animale Partajare

Sterilizarea și microciparea la câini se numără printre cele mai frecvente proceduri efectuate. Ce ar trebui să știți despre ele? Care sunt avantajele și dezavantajele sterilizării?

Îngrijirea patrupedelor este extrem de importantă. O dietă echilibrată și exerciții fizice regulate sunt esențiale. De asemenea, ar trebui să sterilizați câini și să le puneți microcip. Când este momentul potrivit?

Nu avem nicio îndoială că vă doriți doar ce este mai bun pentru animalul dumneavoastră de companie. Oferiți-i tot ce are nevoie la prețuri foarte mici.

caine doarme

 

Ce este castrarea?

 

Sterilizarea este o procedură chirurgicală simplă la care sunt supuși câinii și pisicile la cabinetul veterinar. În timpul acesteia, sunt sunt îndepărtate gonadele.

Este o măsură importantă de prevenire a diferitelor boli și probleme de sănătate. În special, bolile oncologice ale organelor de reproducere.

Nu ratați reduceri la tot ce aveți nevoie pentru animăluțul vostru de companie acum online din confortul locuinței. 

Când să sterilizezi un câine?

 

Sterilizarea se face ideal la o vârstă mai fragedă a animalului. În mod ideal, între 1 și 1,5 ani. Câinii de sex feminin trebuie castrați după primul ciclu.

Metabolismul animalelor încetinește după sterilizare. Prin urmare, este recomandabil să le schimbăm dieta cu granule mai puțin calorice. A doua opțiune este reducerea porților actuale de hrană.. Din nou, reacția la dietă este individuală și trebuie consultată cu medicul veterinar.

caine alb in fotoliu

 

Cum se efectuează sterilizarea unui câine?

 

Înainte de sterilizare, câinele trebuie să fie supus unor examinări preoperatorii. Dacă rezultatele sunt bune, urmează operația. Aceasta are loc sub anestezie. Nu trebuie să mănânce nimic cu cel puțin 6 ore înainte.

Operația în sine nu durează mult. Puteți să vă luați animalul de companie acasă după aceea. Bineînțeles, ținând cont de respectarea instrucțiunilor medicului veterinar privind dieta și exercițiile fizice.

În mediul familial, urmăriți comportamentului câinelui. Puteți face o verificare rapidă verificându-i cavitatea bucală. Nu ar trebui să fie palidă. Cel mai important lucru în recuperarea sa este să fie calm și să se asigure că are suficient spațiu pentru a se odihni.

caine zgarda rosie

 

Castrare câini preț?

 

Prețul pentru sterilizare este individual. Depinde de sex, de greutatea câinelui, de tipul de anestezie, precum și de lista de prețuri a medicului veterinar. Cu toate acestea, pe lângă prețul propriu-zis, trebuie să adăugați costurile suplimentare ale examinărilor preoperatorii și ale medicamentelor.

Suma medie pentru sterilizare variază între 500 și 1000 de RON.

Alegeți un medic veterinar pe baza încrederii și a satisfacției. Luarea în considerare doar a prețului s-ar putea să nu fie cea mai bună soluție.

caine la plimbare

 

Care sunt avantajele și dezavantajele sterilizării?

 

Fiecare câine este individual. Rasa, sexul, vârsta, greutatea și mărimea sau comportamentul social vor influența comportamentul rezultat după sterilizare. Pe baza acestor caracteristici, medicul veterinar ar trebui să vă informeze cu privire la avantajele și dezavantajele preconizate ale sterilizării înainte de procedură.

În general, sterilizarea are următoarele avantaje și dezavantaje.

Beneficiile castrării

__check

 

contracepție permanentă

__check

 

intervenție sigură

__check

 

îndepărtarea simpomelor de călduri

__check

 

protecție împotriva bolilor

__check

 

eliminarea agresivității față de alte animale

__check

 

comportament mai liniștit

femeia cu caine in parc

Dezavantajele castrării

__check

 

este mai probabil să fie supraponderal la unele rase (de exemplu, Labrador Retriever)

__check

 

risc de incontinență (în special la femelele din rasele mari)

__check

 

la rasele cu părul lung, textura blănii se poate schimba
 

Accesorii pentru animale sunt o necesitate in viașa de zi cu zi a animalului vostru de companie.

caine pe canapea

 

Sterilizarea și câinii din adăposturi


 
Fiecare câine care intră în adăpost trebuie să fie sterilizat sau castrat, pe lângă vaccinările și deparazitarea necesară. Scopul este de a preveni înmulțirea nedorită a câinilor. De multe ori nu există nimeni care să aibă grijă de ei și, în cele mai bune cazuri, ajung în adăposturi.

caine pe perna

 

Microciparea câinelui

 

De ce este bună microciparea? Pe cip sunt înregistrate date despre proprietar și câine. În cazul în care câinele se pierde, cipul facilitează mult găsirea lui.

caine zapada

 

Cum se face microciparea?

 

În timpul procedurii, câinele nu simte aproape nicio durere și durează foarte puțin. Medicul veterinar plasează cipul sau microcipul în principal pe partea stângă a gâtului. De asemenea, este permisă aplicarea între omoplați sau pe partea dreaptă a gâtului. Cipul aplicat nu afectează în niciun fel viața câinelui și nici măcar nu este palpabil.

Cipul nu este îndepărtat atunci când se schimbă proprietarul. Medicul veterinar modifică doar datele din Registrul pentru câini.

caine oameni pat

 

Microcip câine preț?

 

Cip câini preț este de aproximativ 150 RON. Acesta poate fi majorat cu o taxă percepută de către medicul veterinar.

Vă cumpărați un câine? Verificați dacă proprietarul anterior și-a îndeplinit obligația de microcipare. Pe de altă parte, decizia de a castra vă aparține în exclusivitate. Ar trebui să vă gândiți cu atenție la acest lucru, deoarece este o soluție permanentă.
 

__bulb
Cele mai bune role - acordați atenție acestor 5 parametri

Nici voi nu vă puteți imagina o zi caldă și plăcută fără exerciții fizice? Vara încă este departe de a se termina. De aceea vă aducem câteva sfaturi practice cum să alegeți cele mai bune role.