Cele mai bune role - acordați atenție acestor 5 parametri

08.09.2022 Vlasta Hobby Partajare

Nici voi nu vă puteți imagina o zi caldă și plăcută fără exerciții fizice? Vara încă este departe de a se termina. De aceea vă aducem câteva sfaturi practice cum să alegeți cele mai bune role.

Vă plac plimbările cu rolele? Sau mai degrabă v-ar plăcea să începeți să practicați acest sport și nu știți ce role să alegeți? Sunteți în locul potrivit. În acest articol scriem despre cum ar trebui să alegem rolele potrivite și ce parametri ar trebui să îndeplinească.

femeia cu role sta pe banca

 

Cum să alegeți rolele?

 

Gama de patine cu role este una foarte largă. Există multe mărci pe piață cu prețuri și calitate variată. Voi știți care sunt cele mai bune role?

Concentrați-vă pe acești parametri

__check

 

Utilizatorul

__check

 

Tipul de role

__check

 

Roțile

__check

 

Pantofii

__check

 

Alți parametri

barbat cu role

 

Utilizatorul
 

Împărțirea între femei, bărbați și copii este un parametru de bază. Forma și construcția lor este adaptată la diferențele anatomice ale picioarelor. În oferta magazinelor sport puteți întâlni și patine unisex concepute pentru femei și bărbați.

Cele mai bune role pentru copii au o caracteristică grozavă - sunt reglabile. Investiția în astfel de patine este una dintre cele mai bune pentru părinți. Când un copil începe să patineze, nu știți dacă va dori să facă această activitate mult timp sau nu.

copii se dau pe role

Găsirea patinelor cu role pentru copii poate fi mai dificilă decât în cazul adulților. Baza succesului constă în oferta mare. Vă aducem în atenție una avantajosă.

Tipul de role

 

În ce scop veți folosi patinele cu rotile? Pe ce teren și cât de des? Țineți cont și de condiția voastră fizică și dacă sunteți începători sau avansați. În consecință, puteți alege dintre 4 tipuri de patine cu role.

__check

Role Fitness

Sunteți unul dintre patinatorii care folosesc rolele în scopuri recreative sau sportive? Rolele fitness sunt ideale pentru dvs. Printre principalele lor avantaje se numără manevrabilitatea bună și construcția care oferă confort. Sunt unul dintre cele mai răspândite tipuri de patine cu rotile și cele mai bune role pentru începători.

__check

Role Aggressive

Rolele agresive sunt concepute pentru a trece peste obstacole, în skatepark-uri sau pe stradă. Au mai multe caracteristici de siguranță și sunt adaptate la sarcină în timpul diferitelor sărituri. Caracteristicile lor extraordinare sunt subliniate de o manevrabilitate excelentă.

__check

Patine de curse

Vă puteți descurca perfect cu antrenamentele sportive solicitante și cursele cu patine de curse, numite și patine de viteză. Ele pot face față sarcinilor grele și utilizării regulate. Luați în considerare să le cumpărați dacă sunteți un patinoator cu experiență sau unul profesionist.

__check

Patine cu role de slalom

După cum sugerează și denumirea lor, aceste patine sunt destinate slalomului. Roțile lor mai mici, amplasate una lângă cealaltă, facilitează trecerea printre obstacole. Carcteristicile lor vor fi apreciate de patinatorii intermediari până la avansați pe suprafețe de calitate.

patine cu rotile

Ați luat-o mult prea în serios cu patinajul? Îmbrăcămintea sport de calitate va avea grijă de aspectul vostru profesional. Cumpărați-o online rapid și ușor.

Rotile
 

Dimensiunea și duritatea roților sunt cei mai importanți parametri. Acestea afectează viteza patinelor. Roțile mai mari accelerează mersul și nu vă vor dezamăgi nici măcar pe terenuri mai puțin bune. Dimpotrivă, roțile mai mici sunt mai lente și potrivite pentru o suprafață mai bună.

inaltime patine

Duritatea roților este luată în considerare în principal în funcție de terenul pe care patinezi.

rigiditatea rotilor

În general, începătorii ar trebui să aleagă roți mai mici și mai moi. Patinatoari avansați cei mai mari și mai duri.

 
Pantofi
 

Picioarele voastre nu au stabilitatea necesară în patine? Poate avea un impact negativ asupra potențialelor leziuni. Ca să nu mai vorbim de patinajul competitiv. Acest lucru este de două ori adevărat pentru el. Prin urmare, urmați cu atenție tabelele de mărimi atunci când cumpărați.

patine adulti

 

Parametri suplimentari
 

Atunci când alegeți patine, ar trebui să acordați atenție altor câțiva parametri.

__check

Cadru

Cadrele mai lungi sunt concepute pentru călărie de anduranță, unde vă creșteți activitatea fizică. În comparație cu acestea, patinele cu un cadru mai scurt vor fi mai ușor de controlat pentru dvs. Diverse trucuri și mersul cu sparele vă vor fi mai ușoare datorită lor.

De unde știi dacă rama este de bună calitate? Primul indicator poate fi prețul și al doilea materialul. Vă recomandăm să alegeți rame din aluminiu. Sunt puternice și pot rezista la impacturi mai mari.

__check

Rulmenți

Rulmenții sunt marcați cu numere impare de la 1 la 9. Care sunt cele mai bune? Cu cât rulmentul este mai mare, cu atât este mai precis. Rulmenții pe patine au un impact direct asupra vitezei, dar și asupra calității patinajului.

__check

Accesorii

Accesoriile sunt o parte importantă a echipamentului adecvat pentru patinaj. Într-o situație periculoasă, vă poate proteja de răni. Printre elementele de bază pe care nu trebuie să le ratezi se numără o casca și protecțiile.

 

Sfat la final – role retro

 

V-ar plăcea un patinaj „altfel” pe care toți ceilalți nu îl au? Pariați pe patine cu rotile pe două rânduri. Aceste patine retro sunt în prezent foarte populare. Nu-i de mirare. Stilul lor este inconfundabil.

În plus, pot fi grozave pentru copii. Își păstrează echilibrul mai bine asupra lor.

patine role doua randuri

 

Sezonul patinelor este departe de a se termina. Vremea plăcută din septembrie este ideală pentru acest tip de sport și divertisment într-unul. Și la prețurile actuale, merită să le cumpărați chiar acum și pentru sezonul următor.

__fire
Cum aleg bicicleta? Vă vom sfătui cu privire la alegerea acesteia

V-ați gândit să schimbați mașina cu o bicicletă? Veți adora acest mod de transport mai ieftin, dar și mai sănătos. Veți afla cum să alegeți o bicicletă în ghidul nostru.