Cărți pentru copii și 30 de sfaturi TOP pentru cele mai bune cărți pentru copii

20.03.2023 Monica Copii Partajare

Este recomandat să le creați copiilor obiceiul de a citi cărți de la o vârstă fragedă. Nu știți ce cărți pentru copii să alegeți pentru cei mici, cei mari sau adolescenți? Iată care sunt sfaturile noastre

Le citiți și le arătați cărți copiilor încă de la naștere? Pe de o parte, vă construiți relația cu ei, iar pe de altă parte, contribuiți la dezvoltarea lor prin această activitate. În plus, copiii își vor dezvolta treptat obiceiul de a citi și, pe măsură ce vor crește, vor dori să citească singuri.

Doriți să adăugați noi titluri în biblioteca copiilor? Alegeți din cele 30 de sfaturi pe care vi le oferim

 

Există mai mult decât suficiente cărți din care copiii pot alege. Concentrați-vă doar pe câțiva parametri și alegeți cele mai potrivite  cărți pentru micuții dumnevoastră. Cărturești.ro vă oferă o gamă variată de cărți.

mama-copil-carte

 

10 motive pentru care copiii ar trebui să citească cărți

 

1

Îmbunătățește cititul.

2

Dezvoltă creierul.

3

Crește concentrarea.

4

Îmbogățește vocabularul.

5

Dezvoltă imaginația.

6

Dezvoltă empatia prin intermediul poveștilor din cărți.

7

Îmbunătățește abilitățile de comunicare.

8

Formarea obiceiului de a citi cărți.

9

Dobândirea de noi cunoștințe.

10

Activitate recreativă, relaxantă.

tata-mama-fata

Cititul este fără îndoială foarte benefic pentru copii. Dar știți ce se întâmplă cu creierul copilului în timpul cititului? Aflați mai multe detalii despre ce au demonstrat studiile științifice.

 

Cărți pentru bebeluși                      

 

Ce carte să alegi pentru un nou-născut? Cea mai potrivită este o carte senzorială pentru copii. O pagină a acesteia este destinată copiilor de la 0+ luni, iar a doua, la rândul ei, de la 3 luni. La urma urmei, deja într-o perioadă atât de scurtă, percepția copilului se schimbă rapid.

Nou-născuții sunt stimulați și atrași de culori contrastante. De aceea, pe această pagină există imagini mari, alb-negru. Acestea sunt printre cele mai populare cărți pentru bebeluși.

Copiii începând cu vârsta de 3 luni vor fi atrași de imaginile colorate de pe partea cealaltă a cărții, cu diverse elemente care atrag atenția. Copilul răspunde la ele treptat, de exemplu prin ridicarea capului. Cărțile pentru cei mici contribuie la multe progrese în dezvoltarea lor.

Primele cărți excelente alb-negru pentru bebeluși pot fi cele intitulate Mare sau mic. Le puteți găsi în magazinul electronic Cărturești.ro.

Alte cărți excelente pentru cei mici sunt

__check

 În grădină 

__check

Pentru copii cu vârsta de 0+ luni

__check

La plimbare - contraste

tata-copil-carte

 

Cărți interactive pentru cei mici

 

Cartea interactivă pentru cei mici este excelentă pentru a învăța lucruri noi. Recunoașterea sunetelor animalelor sau învățarea de cuvinte noi este o chestiune de la sine înțeleasă cu ajutorul ei. Cărțile interactive pentru copii se numără printre modalitățile naturale și ușoare de a le extinde cunoștințele.

 

Cărți audio pentru cei mici:

__check

Bebe invata. Ascult si descopar. Primele cuvinte. Carte cu sunete

__check

Povești. Apasă și ascultă

__check

Cărticica interactivă

Cărți cu sunete pentru cei mici:

__check

Învață cuvinte

__check

Pui de animale

__check

La fermă

copii-paturica-carte

 

Școlile și grădinițele sunt închise de săptămâni întregi și nu știți ce activități să faceți cu copiii acasă? Am pregătit câteva idei cum să vă distrați cu ei în timpul acestei vacanțe.

Cele mai bune cărți pentru copii de la 2 ani

 

Copiii încep să perceapă poveștile, culorile și sunetele încă de la 1,5 ani. Ideale pentru ei sunt cărțile cu texte scurte, dominate de ilustrații și imagini captivante.

Puteți antrena memoria copiilor cu o varietate de rime și poezii. Cărțile Montessori pentru copii sunt, de asemenea, excelente pentru această categorie de vârstă.

V-ați întâlnit cu termenul Montessori? Este un mod de predare renumit la nivel mondial care este folosit de tot mai multe școli. Ideea sa de bază este de a respecta nevoile copilului, de a-l ghida pentru a-și atinge obiectivele și de a-i oferi instrumentele de care are nevoie pentru a face acest lucru.

O carte Montessori excelentă pentru copii, de exemplu, este Un an de activitati Montessori - pentru cei mici din magazinul electronic Cărturești.ro

mama-copii-carte

 

Cărți pentru copii de la 3 ani

 

Copiii sunt mai receptivi începând cu vârsta de 3 ani și vor asculta cu interes o poveste pe care le-o citiți. Cu toate acestea, ei vor dori în continuare să urmărească ilustrațiile și imaginile frumoase. Acestea îi ajută, de asemenea, să își imagineze și să își amintească parțial povestea.

Acest tip de cărți îi va interesa pe copiii până la 5 ani.

 

Sfaturi privind cărțile pentru copiii de 3 ani:

__check

Povești cu cățelușul și pisicuța

__check

Cum au mers elefanții în vizită

__check

Trăiască grădinița

__check

Eșarfa pierdută

mama-fetita-carte

Cumpărați cărți rapid și simplu. Deschideți Libris.ro și alegeți din oferta bogată

 

Cele mai bune cărți pentru copii de la 6 ani

 

După vârsta de 6 ani, este timpul să înceapă copilul să învețe să scrie primele linii, litere și numere. Îl puteți sprijini în acest sens și îl puteți ajuta să simplifice procesul de învățare cu cărți practice concepute în acest scop.

 

Câteva dintre ele sunt: 

__check

Mă pregătesc pentru școală

__check

Marele caiet pentru preșcolari

__check

Alfabetul în versuri

De asemenea, este o idee bună să aprofundați cunoștințele copiilor în materie de educație sexuală încă de la această vârstă. O carte inițială foarte bună este titlul Chei către tabu. Este scrisă pentru copii cu vârste începând cu 5 ani și dezvăluie cu sensibilitate răspunsurile la diverse întrebări.

Căutați o ofertă bogată de cărți pentru copii? Ofertă largă găsiți și pe Bookcity.ro

mama-fata-pat-carte

 

Cărți pentru copii de la 10 ani

 

Este firesc ca, pe măsură ce cresc, copiii să aibă interese diferite și să caute oricum genul lor preferat de cărți. Ei se orientează în intriga poveștilor din cărți, o percep și fac conexiuni. Cele mai bune cărți sunt cele cu povești pentru înțelegere.

Noi vi le recomandăm pe acestea:

__check

Pisicile războinice

__check

Jurnalul unui puști

__check

Jurnalul unei puștoaice

__check

Skandar și hoțul de unicorni

fetita-mama-carte-pat

 

Cărți pentru tineri

 

Vârsta adolescenței este asociată cu diversitatea din toate punctele de vedere, fără excepție în ceea ce privește alegerea cărților. Cum să fii sigur că o cumperi pe cea potrivită? Întrebați direct adolescentul sau cumpărați împreună.

Dacă doriți să-l surprindeți cu o carte, iată care sunt sfaturile noastre:

__check

Atlasul întunericului

__check

Cincizeci de umbre întunecate

__check

Harry Potter

__check

Primul meu dans

__check

Hoțul de cărți

fata-carte-mama

Aveți senzația că amânați cam prea multe lucruri în ultimul timp? Aceste cărți motivaționale vă vor inspira să vă schimbați stilul de viață.