Cum să ne descurcăm cu copiii și munca de acasă? Încercați asta

copii

Școlile și grădinițele sunt închise de săptămâni întregi și nu știți ce activități să faceți cu copiii acasă? Am pregătit câteva idei cum să vă distrați cu ei în timpul acestei vacanțe.

 

Ei bine, situația actuală nu este una ușoară pentru multe persoane. Mai ales dacă trebuie să lucrați în regim de home office, iar pe lângă acest lucru mai trebuie să aveți grijă și de copii. Desigur, este o diferență dacă aveți acasă un copil de vârsta grădiniței sau un elev de școală. În orice caz, este bine dacă vă împărțiți ziua în două părți și să urmați un program prestabilit. Dimineața ar trebui să fie dedicată școlii de acasă iar după-amiaza distracției. Cu siguranță basmele și jocurile de pe tabletă sau smartphone își vor găsi locul în orice casă într-o astfel de situație. Cu toate acestea, vă oferim și alte alternative. 

1. Fiți creativi

Scoateți cariocile, creioane colorate și hârtie colorată și începeți să creați. Pe internet veți găsi o mulțime de idei pentru a realiza creații de primăvară cu copiii. De asemenea puteți crea  decorațiuni originale de Paște cu copii. Puteți să vă jucați împreună jocuri de societate - dar într-un mod diferit decât ați fost obișnuiți. De exemplu, la jocul Nu te supăra frate puteți adăuga activități pe care copiii trebuie să le facă (faceți 10 genuflexiuni, flotări, lumânarea). Imaginația nu are limite.

copii creativi

2. Citiți cărți

În aceste momente este timpul ideal pentru a scoate cărțile de mult uitate. Nu doar înainte de culcare, ci în orice moment al zilei – un basm bun sau o poveste palpitantă este tot timpul binevenită. Dacă vă lipsește cartea pe care v-ați dorit-o de mult din raft, atunci o puteți comanda la reducere în magazinul online Cărturești.ro.

3. Construiți-vă acasă un loc de joacă

Desigur, niciun copil nu va rezista toată ziua să deseneze sau să taie cu foarfeca. Dacă nu aveți posibilitatea să mergeți cu el în curte sau undeva în natură, permiteți-i să-și descarce energie în exces în casă. Ce ziceți dacă i-ați crea un mic loc de joacă în camera copiilor? De exemplu, puteți transforma cada pentru copii într-o ladă cu nisip, pe care o puteți umple cu bile. De asemenea, puteți crea dintr-o cutie de carton o mașină de jucărie, o barcă sau chiar o rachetă. Copiii mai mari vor aprecia un bunker sau cursă cu obstacole.

yoga copii

4. Implicați copiii în treburile casnice

Toți copiii ar dori să se distreze toată ziua. Dar treburile casei nu ar trebui să le faceți de una singură. Dacă motivați copiii pozitiv, cu siguranță vă vor ajuta cu treburile casnice. Copiii mai mici își vor putea curăța jucăriile, cei mai mari vă pot ajuta cu spălatul vaselor sau dat cu aspiratorul. Și, desigur, cea mai mare distracție poate fi gătitul împreună.

5. Gătiți împreună

Gătitul împreună este un mod ideal de a vă distra în special cu copiii mai mici. Este nevoie de mai multă răbdare, dar merită. De la copiii mai mari puteți aștepta un real ajutor. Adaptați-vă alegerea alimentelor în funcție de vârsta și abilitatea copilului vostru - de exemplu, cei mai mici pot aduce ingredientele necesare din frigider, să spele fructele sau legumele, să vă dea ustensilele de bucătărie necesare sau să amestece aluatul. Copiilor le place, de asemenea, să așeze mesa și să ajute la curățenie. Gătitul împreună vă va apropia și vă va aduce bună dispoziție . Și mai are un beneficiu - dacă copiii ajută la pregătirea mâncării, atunci o vor consuma mai poftă fiind munca lor.

6. Dacă alegeți tehnologie, atunci cu cap

Cu siguranță nu vreți să vă lăsați copilul online toată ziua. Așadar, dacă le permiteți să folosească tableta sau smartphone-ul, atunci încercați să alegeți voi conținutul. Pe internet azi puteți găsi o serie de artiști care fac teatru online sau citesc povești de noapte bună celor mai mici copii. În multe case, micuții noștri le așteaptă cu nerăbdare să le asculte în fiecare zi. Veți găsi printre și cele educative -  ca de exemplu, de ce trebuie să stăm în casă, de ce trebuie să ne spălăm pe mâini și altele asemănătoare. Astfel copii vor înțelege multe lucruri mai ușor. Și pentru cei mai mari? Chiar și pentru ei, există conținut de calitate, este de ajuns doar să căutați. Cu toate acestea, utilizați control parental pe dispozitivele voastre pentru a preveni vizualizarea excesivă sau vizionarea unui conținut necorespunzător vârstei lor.

Orice activitate ați alege din inspirațiile noastre, încercați să considerați această perioadă doar ca o situație pe moment. Și mai ales ca o oportunitate de a petrece mai mult timp cu copiii voștri.