Cheltuielile de zi cu zi mult pre mari? Trebuie doar să știm cum să economisim

cheltuieli locuinta

Economisirea costurilor cu locuința este visul multor oameni. Aveți impresia că cheltuiți mult prea mult? Citiți sfaturile noastre despre cum să contribuiți la creșterea bugetul familiei și să economisiți.

Simți că cheltuielile în gospodăria voastră sunt mai mari? Vă reduc în mod semnificativ bugetul familiei? Atunci este timpul să vă gândiți la economisire.

 

Costurile locuinței depind de tipul de locuință

 

Preferați să locuiți într-o casă sau un apartament? Fiecare locuință vine cu avantaje, dezavantaje și, desigur, cheltuieli. În ciuda faptului că multe dintre ele trebuie plătite la intervale diferite, mai multe sunt similare. De exemplu, costurile cu alimente, energie sau apă.

Vă oferim câteva sfaturi utile pe care le puteți folosi pentru a economisi eficient în fiecare gospodărie.

 

Economisiți la mâncare

 

Cumpărarea alimentelor ocupa prima poziție când vine vorba din bugetul unei famili de Români. Cu toate acestea, există adesea risipă inutilă și aruncarea nu numai a alimentelor, ci și a resurselor financiare.

Mai bine planificați-vă cumpărăturile de alimente și țineți-vă de listă. Mai aveți ceva mâncare în frigider? Cu siguranță puteți pregăti încă o masă din ea. Dacă nu, puneți-o la congelator.

femeia gateste in bucatarie

__bulb
Cum să economisiți la mâncare fără a cheltui un întreg salariu?

Cum să vă răsfățați cu mâncare de calitate, dar în același timp cu bani puțini? Iată 7 sfaturi pentru a economisi și a mânca bine!

Cumpărați electrocasnice A+

 

Când cumpărați orice aparat, acordați atenție etichetei energetice a acestuia. Oferă informații de bază despre consumul acestuia. Electrocasnicele cu sigla verde si A+, A++, A+++ se numara printre cele cu consum redus. În plus, poluează mai puțin mediul.

Țineți-vă de aceste etichete mai ales atunci când cumpărați electrocasnice mari, cum ar fi frigidere, congelatoare, mașini de spălat, mașini de spălat vase, uscătoare, mașini de spălat cu uscător, lămpi sau aparate de aer condiționat.

Prețul mai mare vă poate descuraja să le cumpărați. Aceste aparate ar trebui privite ca o investiție pentru câțiva ani. Valoarea acestora vă va fi returnată sub formă de facturi mai mici.

bucatarie utilata

Cumpărând aparate care economisesc energie, economisiți bani și timp. Alegeți din oferta largă online pe cele pe care le veți folosi cel mai mult în locuința voastră.

Iluminat economic - care sunt cele mai economice becuri?

 

La fel ca și în cazul aparatelor electrice, înlocuiți becurile obișnuite din locuința voastră cu cele mai economice becuri. Becurile LED sunt mult mai economice.

Nu uitați să stingeți luminile care sunt aprinse inutil. Iluminați doar camera în care vă aflați în prezent. Credeți ca noul vostru obicei și înlocuirea cu cele mai bune becuri economice și mai eficiente se vor reflecta în curând în factura finală de electricitate.

bec veioza

 

Plătiți doar pentru ceea ce folosiți


 
Încearcă să vă gândiți dacă folosiți cu adevărat toate serviciile pentru care plătiți în mod regulat. Folosiți întregul conținut al tarifului fix mobil, servicii de internet sau diverse aplicații și programe? Verificați toate cheltuielile voastre. Este posibil să descoperiți că plătiți prea mult pe lună pentru serviciile neutilizate.

femeie barbat tv

Căutați un serviciu de streaming bun? Citiți articolul nostru despre cum să vizionați filme online gratuit.

Alte opțiuni pentru reducerea costurilor cu locuința:

__check

 

izolați-vă casa

__check

 

veți spăla la o temperatură mai scăzută

__check

 

spălați vasele în mașina de spălat vase și numai când este plină

__check

 

alegi un duș, este mai economic decât o cadă

__check

 

dezghețați în mod regulat congelatorul

__check

 

opriți apa în timp ce vă spălați pe mâini și faceți duș

__check

 

nu lăsați televizorul și computerul aprinse tot timpul

__check

 

separați, compostați, reciclați

__fire
Sortarea deșeurilor cum procedăm?

Încercați să abordați în mod responsabil tema sortării deșeurilor? Pentru anumite tipuri de deșeuri, pur și simplu nu putem oferi sfaturi. Cu toate acestea, acest ghid vă va ajuta.

living locuinta

Locuința nu este o chestiune ieftină. Chiar înainte de a arunca mobila, încearcați să vă gândiți dacă o puteți folosi în continuare. Puteți renova scaune mai vechi din bucătărie. Vopsiți-le și folosiți-le ca scaune pentru terasă. Le veți oferi astfel o a doua șansă și vei economisi bani în același timp.

Chiar și pe un balcon foarte mic, puteți crea un spațiu confortabil de balcon unde puteți petrece timpul liber. Cum să o faceți?