Terasă balcon - Iată câteva idei pentru a mări spațiul

terasa balcon

Locuiți într-un apartament în oraș, dar vă place să petreceți mult timp în aer liber? Vă vom sfătui cum să creați cu pricepere o mică terasă de balcon chiar și într-un spațiu cu adevărat limitat.


Este balconul spațiul vostru preferat din tot apartamentul? Vă vom sfătui cum îl puteți face confortabil și îl puteți mobila conform dorințelor dumneavoastră. Petrecerea timpului în aer liber va fi și mai plăcut.

Terasă balcon de vis

 

Balcoanele apartamentelor de obicei nu oferă prea mult spațiu. Prin urmare, este necesară alegerea corectă a mobilierului. De asemenea, toate accesoriile și amplasarea acestora. Cum să nu umpleți balconul și, în același timp, să creați o terasă de balcon plăcută pe el? Concentrați-vă pe aceste 3 elemente.

terasa balcon din lemn

 

Mobilier balcon


Alegerea mobilierului este cea mai importantă atunci când amenajăm un balcon. Este elementul de sustinere la care adaptați toate celălalte decorațiuni. Puteți alege din mai multe tipuri de materiale. Vă place mobilierul din lemn sau metal, preferați mobila clasică din ratan sau mobilier din paleți foarte la modă în prezent?

 

Din ce material să alegeți mobila?

__check

Metal – oferă stabilitate, capacitate mare de încărcare sau rezistență. Nu în ultimul rând, o durată lungă de viață. Atunci când îl alegeți, veți fi mulțumit și de întreținerea sa ușoară.

__check

Lemnul – este cel mai popular material de mobilier nu numai pentru balcoane, ci si pentru terase. Oferă posibilitatea unor modele de culori diferite și o durată de viață de mulți ani. Acest lucru îl face cel mai folosit material pentru producția de mobilă.

__check

Rattan – este un material grozav dacă doriți mobilier de balcon durabil, puternic și stabil.

__check

Paleți - puteți crea o bancă cu drepturi depline pentru a sta cu doar 3 paleți. Completați-o cu scaune și perne. Rezultatul va fi mobilier la modă și ieftin.

 

fotoliu blacon

 

Ce mobilier puteți alege?

__check

Masa - pe lângă funcția practică, poate îndeplini și funcția estetică și decorativă. Dintre mesele de balcon disponibile, puteți alege între o formă rotundă, dreptunghiulară sau pătrată.

__check

Scaune – le puteti inlocui pe cele clasice cu altele pliabile. Le pui într-o cutie pentru iarnă și le scoți din nou la începutul primăverii. Sunt ideale pentru tine dacă balconul tău este cu adevărat mic.

__check

Bancă – este o piesă de mobilier ceva mai confortabilă în comparație cu scaunele. Ce spuneți de o bancă pentru depozitare? Cu ajutorul ei, veți rezolva în mod inteligent problema lipsei de spațiu.

__check

Set de mobilier - dacă vă plac detaliile și vreți ca scaunele voastre de balcon sa fie în combinația potrivită, optați pentru un set de balcon. Este excelent și pentru spații foarte mici.

mobilier balcon

Căutați o gamă largă de mobilier de balcon? Înainte de a vizita magazinul, aruncă o privire pe oferta online de scaune, mese, bănci, dar și seturi și alte piese de mobilier.

Flori pentru balcon

__check

Sud - printre florile de balcon expuse direct la soare direct se regăsesc binecunoscutele mușcate, petunii și oleandri. Citricele și ierburile ornamentale se bucură și ele de soare.

__check

Est - soarele de dimineață și umbra parțială sunt ideale pentru fuchsias, bluebells sau clematis.

__check

Vest - muscatele, petuniile și daliile vor prospera si ele.

__check

Nord - alege dintre diferite tipuri de fuchsia, iedera sau hortensii.

 

flori pe balcon

Multe ierburi sunt potrivite și pentru cultivarea pe balcon. Le poți folosi apoi în bucătărie. Ce zici de busuioc, rozmarin parfumat sau lavandă, mentă răcoritoare sau arpagic și salvie? Le puteți crește pe toate pe balcon fără prea multă grijă.

Dar florile pe tot parcursul anului pentru balcon? Sunt ideale diferite tipuri de conifere, stânci, plante perene joase și plante cu rădăcină. Cu ele, balconul tău va străluci de culori pe tot parcursul anului.

Limonadele de casă sunt o parte integrantă a verii. Conform rețetelor noastre, le poți prepara rapid, ieftin și în confortul casei dvs. În plus, vor avea un gust grozav pe „noul” vostru balcon.

ierburi ornamentale

Accesorii pentru balcon

 

Accesoriile pot face orice spațiu mai plăcut și îi pot oferi atmosfera potrivită. Acestea sunt celelalte sfaturi ale noastre pentru accesorii de balcon atât estetice, cât și funcționale.

__check

Umbrelă de soare - nu trebuie să lipsească din balconul dumneavoastră. Vă va oferi umbră plăcută în zilele caniculare. Umbrelele de soare destinate balcoanelor au un diametru mai mic comparativ cu o umbrelă de grădină. Cu toate acestea, se remarcă prin aspectul lor și multe dintre ele permit reglarea înclinării.

__check

Iluminat – in timpul verii fierbinti, dar si in serile plăcute de toamnă, iluminatul va face atmosfera balconului dumneavoastră mai plăcută. Asigurați-vă că pariați pe felinare și lanțuri ușoare.

__check

Perne, pături și accesorii - indiferent dacă le folosiți mai mult sau mai puțin, vă vor face balconul mai confortabil. Pur și simplu, nu sunt niciodată destule.

__check

Cărți - faceți o mică bibliotecă pe balcon. Un raft cu mai multe cărți face ca întregul balcon să fie special. Sau puneți-le într-o bancă cu spațiu de depozitare. Depinde de tine.

accesorii pentru balcon

Căutați umbrele de soare perfecte pentru balconul vostru? Aceasta este recomandarea noastră unde o puteți găsi cu siguranță.

Chiar și cel mai mic balcon poate arăta grozav. Alegând mobilierul și accesoriile potrivite, îl puteți transforma într-un loc din care nu veți dori să plecați. Dacă profitați de reduceri la mobilier de grădină, veți economisi bani la amenajarea balconului.