Compot de mere și 10 beneficii pentru sănătate

compot de mere

Cum să folosiți fructele rămase în grădină? Încercați compot de mere rețeta ce mai simplă. Aveți garantat un aport de fibre și vitamine pe tot parcursul anului.

Creșteți propriile mere? Atunci știți cu siguranță că nu este dificil. La fel și depozitarea acestora. Un alt mare avantaj este că le puteți procesa în mai multe feluri diferite. Unul dintre ele este conservarea. Fie că preferați compot mere fără zahăr sau compot de mere cu scorțișoară. 

 

Câteva informații despre mere


 
Știați că în lume există peste 7.000 de tipuri diferite de mere? Roșii, galbene, mai dulci sau acre. Acest fruct de sezon popular are un aspect și un gust distinct.

Dar toate merele au ceva în comun. Ele combină efectele lor pozitive asupra corpului nostru. Prin urmare, sunt printre cele mai sănătoase tipuri de fructe.

Acestea conțin o cantitate mare de vitamine, minerale și alte substante active, precum grăsimi nesăturate, antioxidanți și zahăr sănătos - fructoză.

cod cu mere

Beneficii pentru sănătate

 

Consumul de mere este mai mult decât benefic pentru organismul nostru. Judecați singur în funcție de beneficiile lor:

__check

 

Ele susțin digestia

__check

 

Ele reduc nivelul de stres

__check

 

Acestea reduc probabilitatea de apariție a calculilor biliari

__check

 

Medicamente pentru răceală, tuse și gripa

__check

 

Ele previn cancerul

__check

 

Prevenirea astmului

__check

 

Au grijă de pielea sănătoasă

__check

 

Ele scad colesterolul

__check

 

Ele mențin o inimă și un ficat sănătos

__check

 

Ele ajută la o vedere sănătoasă

Încercați să slăbiți? Nu vă lăsați descurajat de dulceața lor și includeți-le în dieta voastră. Conțin foarte puțin zahăr și calorii. Un măr conține până la 85% apă.

pom cu mere

__bulb
Slăbire rapidă fără efectul yo-yo nedorit?

Și voi ați acumulat câteva kilograme în plus după o lungă odihnă pandemică? De îngrășat ne îngrășăm ușor, dar este extrem de dificil să scăpăm de kg nedorite fără efectul yo-yo nedorit. Prin urmare, am rezumat pentru voi câteva sfaturi despre cum să slăbiți dar să vă și mențineți.

Câte mere pe zi?


 
Potrivit mai multor surse, un măr pe zi este benefic pentru sănătate. Dacă îl mănânci dimineața, elimină excesul de apă și sare din organism.

Dacă îl consumați seara, vă va ajuta să adormiți.

Vă recomandăm să mâncați mărul cu coajă după o spălare temeinică. Conține o cantitate mare de fibre și vitamine.

cos mere galbene

 

Rețetă compot de mere


 
Conservarea merelor nu este nimic neobișnuit pentru gospodinele cu experiență. Există mai multe rețete și opțiuni diferite pentru ingredientele pe care le puteți adăuga la rețeta compot de mere pentru iarnă. Dar baza rămâne aceeași.

Cel mai important ingredient sunt, fără îndoială, merele. Asigurați-vă că nu sunt prea moi și prea coapte, dar nici necoapte și acre. Dacă le alegeți pe cele potrivite, compotul va rezista și mai mult mai ales dacă vă gândiți să pregătiți un compot de mere pentru iarnă. Puteți opta pentru compot de mere fără zahăr sau compot de mere prospăt.
 

mar in mana

Ați auzit vreodată de băutura exotică kombucha? De asemenea, puteți pregăti acest medicament acasă. Încercați rețeta noastră și citiți despre efectele sale benefice asupra sănătății noastre.

Compot de mere rețeta - tăiate felii

 

Avem nevoie doar de câteva ingrediente pentru a conserva merele.

1

Avem nevoie

- mere (cantitate în funcție de mărimea lor)
- apă (cantitate în funcție de mărimea dozei)
- zahăr după gust
- 1 lămâie

2

Instrucțiuni

1. Spălați merele, îndepărtați codița și miezul. Le putem conserva cu sau fără coajă.
2. Tăiați-le în sferturi sau optimi și frecați-le cu suc de lămâie. Datorită acestui lucru, ele nu vor deveni maronii.
3. Vom pregăti siropul. Dacă merele sunt acre, îndulciți-le cu zahăr. Adăugați 400 g de zahăr granulat la 1 litru de apă. Gătiți până se dizolvă zahărul.
4. Așezați merele în borcane de conserve la 1 cm de marginea borcanului. Turnați siropul peste ele.
5. Sterilizați timp de 20 de minute la o temperatură de 80 °C.
 

Procedura pentru conservarea fără zahăr este foarte asemănătoare.

1. Așezați merele în borcane și stropiți-le cu puțină sare. Acest lucru le va susține dulceața și va asigura că merele nu se strica.
2. Atenție, nu adaugăm apă. Fructul eliberează suc atunci când este sterilizat și este suficient de dulce.
3. Sterilizați până când fructele sunt acoperite cu suc. Deci, aproximativ 10 minute la 80°C.

 

compot de mere

Doriți să pregătiți ocmpot și ați descoperit că vă lipsește ceva? Borcanele pentru compot, precum și toate accesoriile necesare pentru bucătărie, pot fi achiziționate convenabil online.

Conservare mere rase

 

Merele pot fi fierte și răzuite. Dacă coaceți des, le veți avea imediat disponibile pentru utilizare.

__check

Avem nevoie

- mere (cantitate în funcție de mărimea lor)
- suc de lămâie (folosim sucul de la o lămâie pentru 1 litru de apă)
- apă (cantitate în funcție de mărimea dozei)
- zahăr după gust (opțional)

__check

Mod de preparare

1. Fierbeți apa amestecată cu zeama de lămâie.
2. Înainte de a da pe răzătoare, curățați merele de coajă și îndepărtați miezul eventual părțile urâte. Daca merele rase vi se par prea acre, le îndulcim cu zahăr.
3. Umpleți borcanele cu mere rase și umpleți-le cu apă cu lămâie pregătită. Acest lucru le va împiedica să devină maro.
4. Închideți borcanele și sterilizați-le timp de 20 de minute la o temperatură de 80 °C.

mere taiate

 

Întoarceți merele fierte cu susul în jos după sterilizare și lăsați-le să se răcească. Apoi le asezam intr-un loc uscat si racoros.

V-ați săturat să faceți cumpărături de alimente într-un magazin aglomerat? Rezolvați online fără a ieși din casă.

placinta cu mere

 

Vă recomandăm să consumați mere proaspete în timpul sezonului. Atunci vei obține cele mai multe vitamine și substanțe benefice din ele. Pentru iarnă, fierbeți-le din nou după rețeta noastră simplă. Astfel vă veți bucura de ele tot timpul anului.