Slăbire rapidă fără efectul yo-yo nedorit?

10.05.2022 Vlasta Sănătate Partajare

Și voi ați acumulat câteva kilograme în plus după o lungă odihnă pandemică? De îngrășat ne îngrășăm ușor, dar este extrem de dificil să scăpăm de kg nedorite fără efectul yo-yo nedorit. Prin urmare, am rezumat pentru voi câteva sfaturi despre cum să slăbiți dar să vă și mențineți.

Există o serie de factori diferiți care ne afectează greutatea. Mâncarea de restaurant în porții disproporționat de mari pline cu exces de grăsimi, zaharuri și sare. Puțină activitate fizică. Sau un stil de viață general cu mult stres.

Cu toate acestea, după doi ani de pauză pandemică, este timpul să revenim la stereotipul obișnuit. Trebuie să luăm decizii conștiente nu numai cu privire la ceea ce mâncăm, ci și la cât de mult ne mișcăm. Ce schimbări trebuie să facem și cum să începem?

Vă place mișcarea și trebuie să suplimentați o cantitate adecvată de nutrienți? Profitați de oferta noastră unică pe MyProtein.ro.

 

sticla cu apa

 

Beți multă apă

 

Aproape fiecare articol despre pierderea în greutate începe cu această regulă. Nu-i de mirare. Este universală și încă valabilă. Știați că creierul nostru este compus din 75% apă? Prin urmare, este extrem de important pentru funcționarea sa corectă în timpul unei zile normale. Nu numai la locul de muncă, ci și în viața privată.

Pontul nostru:

Nu vă place apa curată? Reîmprospătați-o cu o bucată de fructe de pădure, mentă, lămâie sau lime. În cazul în care uitați să beți, setați un cronometru obișnuit pentru o oră. Beți un pahar cu apă de fiecare dată când sună.

mancare sanatoasa

 

O dietă echilibrată

 

Se spune că „ce-i mult strică” nici mâncarea nu face excepție. Prin urmare, limitați parțial porțiile pe care le consumați. Mâncați doar jumătate sau două treimi din fiecare masă. Restul îl puteți mânca la  ora zece dimineața sau după-masa.

 

Fructele și legumele stau la baza oricărei diete, fie ca este vorba de slăbit sau nu. Dar nu uitați de:

Grăsimi sănătoase (avocado, nuci, pește, semințe sau uleiuri sănătoase)

Proteine ​​sănătoase (lapte, brânză, iaurt, ouă, fasole, soia sau carne)

Fibre sănătoase (fulgi, orez, pâine integrală, bulgur, quinoa sau porumb)

 

Pontul nostru:

Adaugăți ceai verde în dieta voastră. O băutură caldă restartează metabolismul, vă îmbunătățește concentrarea și conține o mulțime de antioxidanți. Vă plac gustările? Alegeți o alternativă mai sănătoasă. Fructe cu unt de arahide, smoothie, floricele de porumb sau năut prăjit. 

lingurite cu condimente

 

Condimentați-vă viața

 

Cine a spus că dieta sau mâncarea sănătoasă trebuie să fie plictisitoare și lipsite de viață? Vremea mai caldă vă poate determona să nu mai vreți să vă condimentați mâncarea în următoarele luni din cauza căldurii și a transpirației.

Cu toate acestea, condimentele nu numai că îmbunătățesc gustul alimentelor în sine, ci și funcționarea metabolismului. Ardeiul Cayenne, dar și muștarul, conțin capsaicină, care ajută la arderea grăsimilor. Acestea sunt și motivele pentru care cu siguranță ar trebui să le includeți în dieta voastră.

plimbare in padure

 

Puterea mersului pe jos

 

Vreți să începeți să alergați să scăpați de kilogramele în exces? Aveți grijă la genunchi. Multe persoane au plătit pentru nerăbdarea lor în timpul alergării. Este sănătos pentru persoanele cu o greutate normală, dar nu și pentru cei care s-au îngrășat. Mai bine puteți începe cu o plimbare rapidă.

Oricât de ineficientă vi s-ar părea, o plimbare pe jos cu un pas mai rapid poate face literalmente minuni. Este un cardio eficient pentru toți cei care au lenevit în timpul unei pauze de doi ani sau pur și simplu nu au găsit timp să se miște în mod regulat. Dacă îți faci timp pentru o plimbare de jumătate de oră în fiecare zi, corpul tău îți va mulțumi.

Adaptați-vă plimbările în pădure alegând încălțămintea potrivită. Instrucțiuni despre Cum să alegeți bocancii de drumeție puteți găsi în articolul de pe blog.

somn suficient

 

Somn suficient 

 

V-ați gândit că, cu cât sunteți treji mai mult, cu atât măncați din ce în ce mai des? Când corpul este în mișcare constantă și alert, are nevoie de forță motrică pentru a funcționa. Și asta este mâncarea.

Acesta este, de asemenea, unul dintre motivele pentru care experții recomandă cel puțin 7 până la 8 ore de somn. Astfel veți evita să mâncați seara și noaptea în timp ce vizionați programul dvs. preferat. Lipsa somnului are un efect negativ asupra corpului nostru, inclusiv burtă umflată și creșterea în greutate.

Sfaturile noastre nu sunt revoluționare. Acestea sunt doar câteva sfaturi simple, dar durabile, despre cum să slăbiți. Acestea nu sunt diete ineficiente sau greve ale foamei. Este o schimbare a stilului de viață care vă va aduce la greutatea dorită.

Uneori nu strică să vă răsfățați cu așa-zisă comfort food, adică mâncare nu foarte sănătoasă, dar extrem de gustoasă. Inspirați-vă din sfaturile noastre pentru o cină delicioasă pentru întreaga familie.