Cele mai bune magazine online

TOP branduri

Cele mai bune magazine online

Cele mai bune magazine online

Castane coapte la cuptor, o gustare delicioasă și ieftină

28.11.2023 Monica Partajare

Printre gustările delicioase ale toamnei se numără și castanele coapte. Le-ai pregătit deja? Dacă nu, află totul, în articolul nostru despre cum poți face castane coapte la cuptor în câteva minute.

farfurie-castane-frunze

Autor: Jana Ohajdova (Unsplash)

 

Odată cu începutul toamnei, începe și sezonul a castanelor comestibile coapte. Unii oameni se bucură de ele mai ales la târgurile de Crăciun, alții pe tot parcursul anului cumpărate din magazin. Dar te poți bucura de gustul lor delicios și acasă, proaspete, de îndată ce le prepari.

Vrei să știi cum se pregătesc castane coapte în cuptor? Pe lângă o rețetă simplă și rapidă, în acest articol îți vom spune și ce beneficii aduce organismului consumul de castane și cum să deosebești castanele comestibile de cele necomestibile.

 

bol-cu-castane

Autor: Tijana Drndarski (Unsplash)

 

De ce să mănânci castane?

 

Răspunsul este, în principal, conținutul ridicat de vitamine (B, C, E, K) și minerale (calciu, zinc, fier, magneziu, potasiu). De asemenea, sunt bogate în proteine, amidon, caroten și biotină. Sunt, de asemenea, sărace în calorii și ușor de digerat, așa că le puteți mânca chiar înainte de culcare fără nicio reținere.

Datorită conținutului lor de fibre, consumul de castane vă poate îmbunătăți digestia, zincul adaugă rezistență și strălucire părului, iar potasiul și magneziul ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Pe de altă parte, nu conțin sodiu (sunt potrivite și pentru persoanele cu afecțiuni cardiace) și nici gluten (pot fi consumate chiar și de persoanele cu boala celiacă). Castanele procesate pot fi adăugate în supe, salate și deserturi. Castanele sunt transformate chiar și în făină.

Castana este menționată atât ca o nucă, cât și ca un fruct. De fapt, orice produs al unei plante cu flori este considerat un fruct. Castanele comestibile prelucrate se caracterizează prin gustul lor ușor dulce și textura moale.

Care este compoziția lor nutrițională? 100 g de castane conțin aproximativ 3 g de proteine, 206 calorii, 40 g de carbohidrați, 2 g de grăsimi și 6 g de fibre.

__bulb
Uscarea hribilor rapid și ieftin. Știi cum se face corect?

Ciupercile proaspete sunt, bineînțeles, cele mai bune. Vrei să te bucuri de ele chiar și în timpul lunilor de iarnă? Hai să vedem împreună cum se face uscarea hribilor rapid și ieftin.

Cum distingem castanele comestibile de cele necomestibile? Cele mai cunoscute specii de castani sunt castanul de India și castanul comestibil. După cum îi spune și numele, acesta din urmă este unul dintre castanii cu fructe comestibile.

Prima diferență este locul în care cresc acești arbori. Castanii necomestibili se găsesc, de obicei, în orașe, parcuri, alei și pe marginea drumurilor. Castanii comestibili cresc în principal în livezi și păduri.

Frunzele castanului necomestibil sunt în formă de palmă și sunt formate din 7-9 frunze. Coaja care conține fructul este de culoare verde, spinii sunt ascuțiți, dar nu foarte denși. În interiorul coajei se află de obicei doar 1 singură castană rotundă.

Frunzele castanului comestibil sunt simple, cu o formă alungită. Coaja este maro și conține un număr mare de spini lungi și ascuțiți. În interiorul castanului există mai multe fructe, pot fi între 2 și 4. Fructele sunt rotunde, dar aplatizate pe o parte.

În cele din urmă, se pot recunoaște castanele necomestibile după gustul lor amar.

 

palme-castane

Autor: Sébastien Bourguet (Unsplash)

Vrei să completezi accesoriile de bucătărie? Poți alege dintr-o gamă largă de produse în magazinul online 4Home.

Rețetă castane coapte

 

Pregătirea castanelor prăjite durează doar câteva minute, rezultând o gustare delicioasă și sănătoasă pentru fiecare zi. Prepară-le conform acestei rețete și convinge-te.

1

Taie fiecare castană în formă de "X" în partea rotundă. Astfel, va fi mai ușor de decojit după coacere.

2

Pune castanele într-o oală cu apă și fierbe-le la foc mic.

3

După ce castanele sunt fierte, scurge-le și așază-le pe o foaie de copt cu partea tăiată în sus.

4

Se sărează după gust și se coc la 220 °C timp de 10-15 minute.

5

După ce le scoți din cuptor, acoperă-le cu un prosop de bucătărie pentru încă 10 minute. Castanele se vor aburi și se vor decoji mai ușor.

Vrei să te bucuri de mai multe gustări sănătoase? Comandă-le din magazinul online VitaMix.

 

castane-coapte

Autor: sare . (Unsplash)

 

Cum se păstrează castanele coapte?

 

Pentru a obține cel mai bun gust și pentru a păstra calitatea castanelor în timpul depozitării, este important ca castanele pe care le cumpărați să fie proaspete și coapte.

Bineînțeles, acestea au cel mai bun gust proaspăt după coacere. Cu toate acestea, dacă ai copt prea multe și îți faci griji că nu vor fi consumate, le poți depozita în frigider cât timp sunt încă în coajă. Depozitate într-un ambalaj vidat, se vor păstra câteva zile.

De asemenea, poți păstra castane proaspete și le poți coace oricând. Castanele întregi în coajă se păstrează până la o lună în frigider.

Acum că știi cât de ușor se pregătesc castanele în cuptor, le vei pregăti acasă? Știm din experiență că, odată ce le vei gusta, le vei prepara cu regularitate.

 

Fă-ți cumpărături online mai plăcut cu ofertele suplimentare aduse de Extensia KUPLIO. Nu ai instalat-o încă?

extensia-kuplio

 

__fire
Plăcintă cu mere cu aluat fraged pentru întreaga familie

Ai un surplus de mere și nu știi ce să faci cu ele? Avem câteva sfaturi despre cum le poți folosi în bucătărie. Fă această plăcintă cu mere, se va bucura întreaga familie de acest desert.

 

placinta-cu-mere

__tag_orange

15564

vouchere de reducere

69979

reduceri
__cart_orange

3487

de magazine online
__users_orange

60 000

de utilizatori KUPLIO