Produse de curățenie pentru casă - sănătoase, ieftine și ecologice

10.01.2023 Vlasta Casă și locuință Partajare

V-ați gândit vreodată la câtă chimicale folosim pentru a ne păstra casele curate? Puteți pregăti cu ușurință produse de curățenie naturale acasă. Ușor și ieftin.

Cât de des și câte tipuri de produse curățenie casă cumpărați pe lună? Produsele speciale de curățare pentru baie, bucătărie sau podea ne costă pe fiecare dintre noi o sumă considerabilă de bani în fiecare lună.
 

Știați că aveți nevoie doar de câteva ingrediente pentru a vă curăța casa? Le veți găsi cu siguranță acasă. Astfel, vă puteți prepara propriile produse de curățare, extrem de eficiente și ecologice. În plus, sunt și o opțiune mai ieftină decât cele comerciale.

Doriți să cumpărați produse de curățenie și produse de farmacie rapid și ieftin? Nu ratați ofertele Vegis.ro. Cumpărați produse mai ieftin cu 50 RON la cumpărături de minim 500 RON introduceți codul de reducere în coșul de cumpărături
VOIEBUNA50. Oferta este valabilă până la 31.1.2023.

produse curatenie spray

 

Produse curățenie ecologice pentru locuință

 

Fabricarea de produse de curățare ecologice nu este atât de dificilă pe cât ați putea crede. Aruncați o privire în cămară și pregătiți aceste ingrediente:

__check

 

Bicarbonat de sodiu - face minuni pe multe suprafețe din casă.

__check

 

Oțet alb (distilat) - dizolvă calcarul și previne apariția mucegaiului. De asemenea, va ajuta la îndepărtarea ruginei și a petelor de cafea și ceai.

__check

 

Borat de sodiu - îndepărtează grăsimile și uleiurile.

4

 

Peroxid de hidrogen - curăță și elimină petele.

__check

 

Săpun de castilă - poate curăța suprafețele de diferite tipuri de murdărie.

__check

 

Uleiuri esențiale - pentru a face casa să miroasă bine (arbore de ceai, lavandă, lămâie).

manusa spalare suprafete

 

Soluții pentru curățenie in casă pentru aproape orice

 

Puteți folosi o soluție universală pentru a curăța petele de pe pereți, covoare, ferestre sau coșuri de gunoi. În schimb, nu este potrivit pentru blaturi de granit sau marmură, plăci de piatră sau lemn masiv. Le-ar putea afecta.

Pentru un produs de uz general aveți nevoie de: 

__check

 

100 g de peroxid de hidrogen

__check

 

1,5 dcl oțet alb

__check

 

1 linguriță de săpun lichid de Castilia

__check

 

10 picături de ulei de arbore de ceai

__check

 

20 picături de ulei esențial de lavandă

__check

 

0,5 L apă distilată

Amestecați toate ingredientele într-un recipient și sunteți gata de utilizare.

Creați o soluție mai puternică pentru suprafețe mai murdare amestecând ingredientele în următoarele proporții: 1 dcl de oțet, 2 linguri de bicarbonat de sodiu, 10 picături de orice ulei esențial.

Pentru un detergent excelent pentru podele, amestecați 0,5 l de oțet și 4 l de apă distilată. Dacă adăugați ulei esențial, podeaua va mirosi frumos după spălare.

solutii parchet

 

Produse pentru curățenie bucătărie

 

Vrei să dai cuptorului tău de bucătărie aspectul pe care îl avea odată? Tot ceea ce aveți nevoie este această soluție pregătită rapid.

Tot ce aveți nevoie:

__check

 

0,5 L de apă caldă

__check

 

1 linguriță de borax

__check

 

1 lingură de detergent organic

Se amestecă totul și se aplică pe interiorul cuptorului. După aproximativ 20 de minute, ștergeți suprafața.

Bicarbonatul de sodiu obișnuit va da cuptorului vostru luminozitatea care lipsește. Folosiți un burete umezit pentru a-l întinde pe aragaz. Acest lucru va îndepărta cu ușurință orice pete de gătit.

De asemenea, puteți să vă luminați și să vă curățați rapid placa de tocat cu o simplă lămâie. Tăiați-o în două și frecați-o pe tablă. Clătiți-l după 10 minute.

 

Cum faci un produs de curătenie eficient pentru blatul de bucătărie? Trebuie doar să amesteci praful de copt cu puțină apă. O combinație de suc de lămâie și apă va îndepărta, de asemenea, grăsimea de pe blaturile din bucătărie.

curatare cuptor

 

Nu trebuie să fabricati produs curățenie pentru oțel inoxidabil mai curat. Oțetul alb pulverizat pe aparatele din oțel inoxidabil este suficient. Apoi ștergeți murdăria cu o cârpă.

Ce zici de o chiuvetă înfundată? Îl puteți curăța fără prea mult efort turnând 1 cană de bicarbonat de sodiu. Se toarnă apă fierbinte peste ea și se lasă să stea aproximativ 10 minute. Apoi se toarnă 1 cană de oțet și, după 10 minute, se toarnă apă fierbinte.

curatare chiuveta

 

Produse de curățenie mobilă

Aveți nevoie de:

__check

 

200 ml de oțet

__check

 

50 ml ulei de măsline

__check

 

1 lingură de suc de lămâie

__check

 

20 picături de orice ulei esențial

Se amestecă totul, se aplică pe mobilă cu ajutorul unei sticle cu pulverizator și se șterge cu o cârpă din microfibră.

femeia spala geamurile

 

Produse de curățenie pentru baie

 

Puteți curăța toate tipurile de igienizare a băii cu un produs realizat din următoarele ingrediente:

__check

 

1 linguriță de borax

__check

 

1 linguriță de sodă de spălare

__check

 

1 linguriță de săpun de castilă

__check

 

1 dcl de oțet alb

Se amestecă totul și se adaugă 0,5 l de apă fierbinte. Puteți adăuga 20 de picături de orice ulei esențial în amestecul răcit. Se toarnă într-un recipient cu o sticlă cu pulverizator și se aplică pe zonele în cauză. Apoi ștergeți.

Acest amestec va curăța și gresia. Cu toate acestea, aveți nevoie de un compus mai fin pentru rosturile dintre ele. Amestecați 2 părți de bicarbonat de sodiu și 1 parte de apă sau peroxid de hidrogen și îndepărtați cu o perie.

Înlocuiește detergentul pentru toaletă cu 3 dcl de oțet și bicarbonat de sodiu. Atunci când sunt adăugate în toaletă, acestea se vor agita și vor elimina murdăria.

curatarea toaletei

Știați că vă puteți face acasă și propria pudră de spălat? Tot ce ai nevoie este:

__check

 

2 părți de borax

__check

 

2 părți de sodă de spălat

__check

 

1 parte săpun Castilian ras

Folosiți aproximativ 2 până la 3 linguri o dată.

 

Detergent pentru geamuri și oglinzi

 

Combină 2 căni de apă, ½ cană de oțet alb și câteva picături de ulei esențial pentru a crea un amestec excelent pentru spălarea geamurilor sau a oglinzilor.

barbat oglinda baie

Sunteți interesați de produsele de curățenie ecologică pentru casă? Acestea sunt doar câteva pe care le puteți face singuri. Încearcă măcar câteva dintre ele și curăță-ți casa rapid și ieftin.

Doriți să folosiți mai multe produse ecologice în îngrijirea personală? Încercați produsele cosmetice naturale. Am enumerat avantajele și dezavantajele pentru dumneavoastră în articolul nostru.