Cum să economisești bani în gospodărie?

21.10.2021 Vlasta Gospodărie Partajare

Traiul de zi ci zi devine tot mai scump și de aceea suntem nevoiți să reevaluăm cheltuielile și să ne gândim cum putem face în fiecare lună economii în plus. Cheltuielile pentru întreținere reprezintă o mare parte a bugetului nostru, de aceea ar fi o idee bună să începem cu economiile chiar aici.

 

Conform statisticilor, populația României reușește să facă mul mai puține economii decât populația altor state din Europa. E momentul potrivit pentru a schimba ceva. Vă prezentăm câteva modalități utile, cum să economisiți bani în gospodărie.

 

Întocmiți meniul

Cumpărarea alimentelor acaparează o parte substanțială din bugetul lunar. Cum să nu cheltuiți mai mult decât ar fi necesar? Întocmiți meniul înainte de a merge la cumpărături și după aceea ghidați-vă după acesta. De asemenea ar fi bine să evitați cumpărăturile impulsive și emoționale. Majoritatea alimentelor cumpărate în acest fel, foarte des sunt aruncate, fiindcă nu reușim să le consumăm. Planificarea și întocmirea meniului vă ajută să evitați situațiile în care frigiderul respiră cam gol, iar dumneavoastră trebuie din nou să apelați la o firmă de catering.  

 

Pontul nostru:

Prețurile alimentelor diferă de la un magazin la altul. Urmăriți pliantele cu oferte mulțumită cărora vă puteți orienta foarte ușor, unde și ce merită  să cumpărați.

Afară cu electrocasnicele vechi

 

Economiile devin efective atunci, când gândim în limitele unui viitor cât mai îndepărtat.  Dacă vă doriți cu adevărat să faceți economii, ar trebui să știți că unul din cele mai mari impedimente într-o gospodărie sunt electrocasnicele vechi.  Frigiderul vechi, mașina de spălat, cuptorul, nu sunt atât de economice ca și modelele noi. Veți găsi o gamă variată de electrocasnice în magazinul online Flanco.ro. Este adevărat, că la început înlocuirea electrocasnicelor vechi cu cele noi reprezintă o investiție substanțială, dar după un timp o să puteți constata, că faceți economie atât la curent cât și la resursele financiare.  Dintr-o dată cea mi ieftină energie electrică va fi la-ndemâna dumneavoastră. Când luați decizia de a cumpăra electrocasnice noi, ar fi indicat să le căutați pe acelea care au cea mai înaltă clasă energetică.  Nu trebuie să schimbați toate electrocasnicele dintr-o dată. Cel mai mult consumă mașina de spălat haine, frigiderul și congelatorul. Cu cât sunt mai mari, cu atât economiile sunt mai mici. Un frigider cu clasa energetică A++ poate fi mai puțin economic decât un frigider mic din clasa energetică A+.

 

Faceții economii la sistemul de iluminat

Ca și în cazul electrocasnicelor și becurile merită schimbate cu becuri economice. Vizitați Somproduct.ro unde aveți multiple posibilități de a alege din oferta bogată a becurilor economice, care sunt cu aproximativ 75% mai economice decât becurile clasice. Nu uitați, că nici becurile economice nu rezolvă problema de a uita veșnic lumina aprinsă. Aprindeți lumina în încăpere doar atunci când sunteți acolo și nu lăsați inutil lumina aprinsă în tot apartamentul respectiv în toată casa.  

 

Schimbați bateriile vechi  

 

O toaletă în care veșnic picură apa sau o chiuvetă cu aceeași problemă, reprezintă un coșmar nocturn în fiecare casă.  De aceea ar fi bine să schimbați cât mai repede toate bateriile vechi și să reparați toaleta. Chiar dacă la prima vedere acest lucru nu pare, dar în acest fel faceți risipă la zeci de litri de apă, ceea ce se resimte și în facturile pentru apă.

 

 

Reevaluați serviciile pe care le folosiți  

 

Gândiți-vă dacă într-adevăr folosiți toate serviciile pe care le plătiți în mod activ. Folosiți toate opțiunile incluse în abonamentul de telefon sau doar unele? Dacă răspunsul dumneavoastră este cea de-a doua variantă, poate vi s-ar potrivi un alt abonament. Același lucru este valabil și în cazul serviciilor de internet sau în cazul diferitelor aplicații. Reevaluați cheltuielile dumneavoastră și poate aflați, că plătiți lunar pentru niște servicii pe care nici măcar nu le folosiți.

 

Ponturi simple, cum să economisiți

→ Folosiți mașina de spălat vase/haine doar atunci când este plină.

→ Când gătiți, întotdeauna folosiți capacul.

→ Când plecați de acasă, setați pe termostat căldura mai scăzută.

→ Nu deschideți inutil cuptorul, în timp ce funcționează.

→ Nu folosiți uscătorul după fiecare spălare, uneori lăsați rufele să se usuce și pe uscător.

→ Nu lăsați frigiderul deschis prea mult.

→ Nu spălați vasele manual, folosiți mai bine mașina de spălat vase.

→ Dacă momentan unele electrocasnice nu sunt folosite, ar fi bine să le scoateți din priză.