Vă prezentăm magazinele online unde puteți alege cea mai bună friteuză cu aer cald

29.05.2024 Cristina Casă și locuință Partajare

Vrei să prepari mâncare mai gustoasă și mai sănătoasă? Avem sfaturi despre cum să alegi cea mai bună friteuză cu aer și de unde să cumperi ca să economisești.

De câțiva ani încoace, aparatele de bucătărie care fac gătitul semnificativ mai ușor și mai scurt sunt în plină expansiune. Și, de asemenea, cele care oferă posibilitatea de a pregăti mese mai sănătoase, mai gustoase sau mai variate în mod independent, în confortul propriei case. De exemplu, sunt populare cuptoarele de casă, aparatele de gătit orez, aparatele de gătit cu aburi și friteuze cu aer cald, pe care le vom analiza în acest articol. Haide să îți spunem cum să alegi.

Flanco oferă zeci de modele de friteuze cu aer cald de la mărci populare. Pe care o vei alege?

De ce să cumperi o friteuză cu aer cald?
 

Când auziți cuvântul „friteuză cu aer cald”, primul lucru care vă vine probabil în minte este mâncarea prăjită. Dar, în realitate, o friteuză cu aer cald este potrivită pentru a prăji, a rumeni, a coace, a frige ingrediente. Așadar, acest ajutor compact de bucătărie oferă o gamă largă de opțiuni pentru prepararea diferitelor tipuri de alimente. Se pot prepara carnea, brânza, cartofii în diverse moduri, chipsurile de legume, brioșele și alte delicatese dulci și sărate sau pizza. Desigur, pentru un preparat final excelent, este necesar să respectați timpul și temperatura recomandate pentru prepararea respectivului fel de mâncare.

Poți folosi friteuza cu aer cald pentru a pregăti mâncare pentru bebeluși sau mese dietetice pentru persoanele cu nevoi alimentare speciale.
 

Care este diferența principală între prăjirea la tigaie și prăjirea în friteuza cu aer cald? În comparație cu prăjirea la tigaie, ingredientele dintr-o friteuză de prăjit cu aer cald sunt prăjite uniform cu o cantitate minimă de ulei. Prin urmare, alimentele vor fi prăjite, dar într-un mod mult mai sănătos.

Cum funcționează o friteuză cu aer cald? În interiorul friteuzei există un element de încălzire care asigură o temperatură de aproximativ 80 °C până la 200 °C. Un ventilator dispersează apoi aerul cald în întreaga friteuză, gătind toate ingredientele în mod uniform.
 

Friteuza cu aer cald este unul dintre cele mai populare aparate de bucătărie în rândul clienților, tocmai datorită multifuncționalității pe care o oferă acest aparat. Robotul de bucătărie multifuncțional este la fel de popular. Acesta va fi apreciat de fiecare femeie căreia îi place să gătească și să coacă, dar nu dorește să petreacă cea mai mare parte a zilei în bucătărie.

Cum să alegi o mașină de spălat vase și unde au cele mai bune prețuri?

 

Spălarea vaselor nu este activitatea ta preferată? Avem soluția pentru tine, cum să alegi o mașină de spălat vase și unde să o cumperi.

Avantajele și dezavantajele friteuzei cu aer cald


Rolul aparatelor de bucătărie este de a ușura pregătirea alimentelor și de a reduce timpul petrecut în bucătărie. Prin urmare, este firesc ca calitățile lor pozitive să prevaleze asupra celor negative. Care sunt acestea?

Avantajele

__check

Preparare și mâncare mai sănătoasă - poți pregăti mâncarea într-o friteuză cu aer cald cu un nivel minim sau fără ulei. Va fi în continuare delicioasă și gustoasă.

__check

Fără mirosuri inutile - știi când gătești și tot apartamentul miroase a mâncare? Atunci când gătești într-o friteuză cu aer cald, niciun miros nu va pătrunde în încăpere.

__check

Gătire cu economie de timp - poți pregăti mâncarea foarte repede într-o friteuză cu aer cald, deoarece se încălzește rapid.

__check

Multe opțiuni pentru prepararea mâncării - poți să prăjești, să coci, să griluiești și să fierbi. Astfel, restricțiile privind modurile de preparare a alimentelor sunt minime.

__check

Ușor de utilizat și de întreținut - partea din friteuza cu aer cald în care se pun ingredientele este detașabilă. Acest lucru înseamnă că pur și simplu scoateți recipientul și îl spălați.

__check

Economie de energie - o friteuză cu aer cald consumă mai puțină energie decât, de exemplu, o friteuză convențională sau decât gătitul pe tigaie, astfel nu veți suporta costuri suplimentare odată ce ați cumpărat-o.

Dezavantaje

__check

Preț de achiziție mai mare - în cazul unui aparat de calitate superioară, cu mai multe caracteristici suplimentare, prețul poate ajunge până la 1000 de Lei, ceea ce poate fi prea mult pentru unele familii.

__check

Dimensiuni - unele modele pot fi mai mari, ceea ce poate cauza probleme în ceea ce privește amplasarea friteuzei. Gândește-te unde o vei pune înainte de a o cumpăra. Vrei să îi găsești un loc fix pe blatul din bucătărie? Îți recomandăm să te uiți la designul acesteia pentru a se potrivi cu stilul bucătăriei tale.

Friteuza cu aer cald neagra deschisa, bol cu carne si cartofi prajiti.

Autor: www.freepik.com

Cum să alegi o friteuză cu aer cald?


Gama de friteuze cu aer cald este abundentă în aproape toate magazinele online. Dar, care dintre ele merită cumpărate la cel mai bun preț și care sunt parametrii de bază cărora trebuie să le acorzi atenție? Concentrează-te pe tipul de friteuză cu aer cald, pe volumul recipientului de prăjire, pe putere, pe deschiderea capacului, pe controlul temperaturii, pe caracteristicile utile și pe funcțiile suplimentare.

 

Tipuri


Există 3 tipuri de friteuze cu aer cald în funcție de modul în care procesează alimentele:

__check

Friteuză cu aer cald cu halogen - prelucrează alimentele cu ajutorul căldurii produse de lumina halogenată. Alimentele pot fi prăjite și la grill. Utilizatorii pretențioși care doresc un aparat multifuncțional vor fi mulțumiți de acesta. Desigur, caracteristicile deosebite sunt însoțite și de un preț mai mare.

__check

Friteuză statică cu aer cald - procesul de preparare a alimentelor se realizează prin circulația aerului cald. Cu ajutorul acesteia puteți prepara carne prăjită, pizza și prăjituri. Nu costă foarte mult să o cumpărați și poate că acesta este motivul pentru care este una dintre cele mai comune tipuri de friteuze. Alimentele trebuie amestecate din când în când în timpul preparării.

__check

Friteuză dinamică cu aer cald - alimentele sunt pregătite cu un jet de aer cald și include o paletă specială de amestecare. Aceasta agită ingredientele în timpul gătitului și reduce timpul de preparare. Prețul său este mai mare, dar îndeplinește cerințele ridicate ale consumatorului care dorește un aparat eficient.  

Cum și unde să cumpărați cel mai bun cuptor pentru coacere?

 

O bucătărie cu drepturi depline pur și simplu nu se poate lipsi de un cuptor. Ce cuptor este cel mai potrivit pentru tine? Informațiile din articolul nostru te vor ajuta să alegi unul.

Volumul recipientului de prăjire


Un parametru foarte important, care este direct legat de cantitatea de alimente pe care o veți putea găti în friteuza cu aer deodată. Pe piață sunt disponibile diferite dimensiuni, de la 0,5 litri până la aproximativ 6,5 litri. Luați în considerare volumul recipientului în funcție de numărul de membri ai gospodăriei pentru a profita la maximum de friteuză. Familiile mai mici vor fi mulțumite cu o capacitate de 2,5 litri, iar familiile mai mari vor fi mulțumite cu 4 litri sau mai mult.
 

În magazinul online Badabum veți găsi, printre altele, o gamă largă de friteuze cu aer cald. Alegeți în funcție de preferințele dumneavoastră.

Putere


Puterea totală a unei friteuze cu aer cald este indicată de puterea de intrare, care este exprimată în wați (W). Cu cât puterea este mai mare, cu atât mai repede va fi gata mâncarea. Și deoarece o friteuză cu aer cald funcționează prin încălzirea aerului și nu a uleiului, ca o friteuză convențională, o friteuză cu aer cald nu are nevoie de o putere foarte mare. De cele mai multe ori, puterea acestor aparate variază între 1000 și 1500 W.



Deschiderea recipientului


Acest parametru este, de asemenea, foarte important, deoarece influențează modul în care manipulați recipientul friteuzei. Cea mai bună soluție disponibilă este să scoateți întregul recipient. De asemenea, populară printre clienți este deschiderea în care capacul nu se desprinde.

Friteuza cu aer cald neagra deschisa.

Autor: freepik.com

La fel de important ca și mâncarea bună este spațiul în care este servită. Veți găsi tot ce aveți nevoie pentru o sufragerie mai frumoasă în aceste magazine online.

 

Controlul temperaturii


Controlul temperaturii este disponibil în două moduri la modelele de friteuze cu aer cald - manual sau cu setare digitală pe ecran.

 

Funcții și accesorii utile


Utilizarea unei friteuze cu aer cald poate fi și mai confortabilă datorită mai multor funcții sau accesorii. Friteuza cu aer cald pareri, ce parametrii ar fi utili pentru tine:

__check

Cronometru cu oprire automată și alertă sonoră atunci când mâncarea este gata.

__check

Mai multe programe prestabilite pentru prepararea diferitelor tipuri de alimente.

__check

Funcție de uscare care vă permite să uscați legume, fructe și ierburi.

__check

Filtru de aer pentru a reține grăsimea din alimente și aburi.

__check

O siguranță care protejează împotriva închiderii incorecte a aparatului de bucătărie.

__check

Mâner izolat termic pentru o manipulare confortabilă și protecție împotriva arsurilor.

__check

O altă caracteristică de siguranță a friteuzei este stratificarea izolatoare, ceea ce înseamnă că învelișul izolat protejează împotriva arsurilor pe pereții laterali.

__check

Compartimente pentru prepararea simultană a mai multor tipuri de alimente separat. 

__check

Modelele cu un capac transparent vă permit să monitorizați progresul procesului de prăjire.

O bucătărie devine completă atunci când dispune de echipamentul potrivit. Ce lipsește în a ta? Aruncă o privire la cele mai bune oferte selectate pe site-ul nostru și cumpără.

Prețul și marca
 

Pareri friteuza cu aer cald, câți bani dai pe o friteuză cu aer cald? Cele mai accesibile pot fi cumpărate de la 200 de Lei, dar trebuie să ții cont de puterea mai mică și de volumul mic al recipientului de prăjire. Pe de altă parte, modelele mai puternice pot costa până la 2500 de Lei. Acestea sunt dotate cu o varietate de funcții și un volum intern generos.

Printre cele mai bine vândute produse se numără cele ale mărcilor Tefal, Philips, Klarstein sau Sencor. Friteuzele cu aer cald nu fac excepție și majoritatea sunt disponibile într-un finisaj negru elegant. Dar sunt disponibile și în alb, oțel inoxidabil sau argintiu.
 

Întreținere


Nu este nevoie să îți spunem că o curățare temeinică a aparatului de prăjit cu aer după fiecare utilizare este mai mult decât importantă. Asteaptă să se răcească, îndepărtează partea detașabilă și spală-o în apă caldă și detergent. Lasă componenta să se usuce. De asemenea, curăță interiorul friteuzei cu o cârpă umedă, apoi șterge-o cu o cârpă uscată și las-o să se usuce.

Friteuza alba cu aer cald bol cu cartofi prajiti.

Autor: freepik.com

Îți place să gătești des? Încearcă să dai o șansă unei friteuze cu aer cald și cumpără una conform sfaturilor noastre. Suntem siguri că va deveni rapid unul dintre ajutoarele tale preferate pentru gătit.