Când auziți cuvântul „friteuză cu aer cald”, primul lucru care vă vine probabil în minte este mâncarea prăjită. Dar, în realitate, o friteuză cu aer cald este potrivită pentru a prăji, a rumeni, a coace, a frige ingrediente. Așadar, acest ajutor compact de bucătărie oferă o gamă largă de opțiuni pentru prepararea diferitelor tipuri de alimente. Se pot prepara carnea, brânza, cartofii în diverse moduri, chipsurile de legume, brioșele și alte delicatese dulci și sărate sau pizza. Desigur, pentru un preparat final excelent, este necesar să respectați timpul și temperatura recomandate pentru prepararea respectivului fel de mâncare.
Poți folosi friteuza cu aer cald pentru a pregăti mâncare pentru bebeluși sau mese dietetice pentru persoanele cu nevoi alimentare speciale.
Care este diferența principală între prăjirea la tigaie și prăjirea în friteuza cu aer cald? În comparație cu prăjirea la tigaie, ingredientele dintr-o friteuză de prăjit cu aer cald sunt prăjite uniform cu o cantitate minimă de ulei. Prin urmare, alimentele vor fi prăjite, dar într-un mod mult mai sănătos.
Cum funcționează o friteuză cu aer cald? În interiorul friteuzei există un element de încălzire care asigură o temperatură de aproximativ 80 °C până la 200 °C. Un ventilator dispersează apoi aerul cald în întreaga friteuză, gătind toate ingredientele în mod uniform.
Friteuza cu aer cald este unul dintre cele mai populare aparate de bucătărie în rândul clienților, tocmai datorită multifuncționalității pe care o oferă acest aparat. Robotul de bucătărie multifuncțional este la fel de popular. Acesta va fi apreciat de fiecare femeie căreia îi place să gătească și să coacă, dar nu dorește să petreacă cea mai mare parte a zilei în bucătărie.