Canapea living de calitate? Află unde au cele mai bune prețuri

22.03.2024 Monica Casă și locuință Partajare

O canapea living de calitate contribuie, fără îndoială, la cel mai mare confort în camera de zi. Te gândești să înlocuiești vechea canapea cu una nouă? În acest articol, vei găsi sfaturi care să te ajute să faci achiziția corect.

Camera de zi este camera în care familia își petrece cea mai mare parte a timpului împreună. Este un fel de centru al oricărui spațiu de locuit, care trebuie să fie confortabilăă și plăcut pentru toți membrii familiei. Iar o canapea living de  calitate poate oferi foarte ușor confortul dorit.

Știi cum să alegi din numeroasele modele și stiluri de canapele? Iată ghidul nostru rapid pentru a te ajuta să alegi

Încă nu știi ce fel de canapea îți dorești pentru sufrageria ta? Aruncă o privire la oferta magazinului VidaXL, care include canapele de diferite tipuri și stiluri. Poate că îți va plăcea vre-un model.

8 motive pentru a cumpăra o canapea nouă

 

Fie că ai achiziționat  recent imobil, fie că vrei să înlocuiești o canapea veche cu un model nou în locuința actuală, iată câteva motive pentru a face acest lucru cât mai curând posibil.

__check

Confort - o canapea nouă va crește cu siguranță nivelul de confort și va oferi o relaxare mai bună decât un model mai vechi.

__check

Aspect - canapeaua actuală este probabil deja vizibil uzată, ceea ce înseamnă că o canapea nouă va da camerei un aspect complet diferit. În plus, există o mulțime de modele și culori la modă din care poți alege.

__check

Funcționalitate - canapelele din gama actuală au o varietate de caracteristici, cum ar fi posibilitatea de a extinde, de a regla spătarul și așa mai departe. Canapeaua actuală are aceste caracteristici?

__check

Calitatea materialelor - dacă ai cumpărat canapeaua cu mult timp în urmă, este probabil ca materialele folosite pentru fabricare să se fi îmbunătățit considerabil de-a lungul anilor. Și acesta este, de asemenea, un motiv pentru a cumpăra.

__check

Creșterea valorii locuinței - nu numai confortul crește după înlocuirea oricărei piese de mobilier, dar și locuința în sine are o valoare mai mare. 

__check

Considerente de siguranță - canapelele mai vechi pot avea structuri sau arcuri rupte în urma anilor de utilizare. În schimb, o canapea nouă va fi sigură pentru relaxare.

__check

Igienă - chiar și cu o curățare regulată, nu este posibil să se evite ca praful sau bacteriile să se depună în canapea. De aceea, este necesară înlocuirea canapelei din când în când.

__check

Investiție pe termen lung - investiția într-o canapea nouă este avantajoasă și pe termen lung, deoarece aceasta va avea o durată de viață mai mare fără probleme majore.

canapea-living-luminos

Autor: Vecislavas Popa (Pexels)

Ai de gând să renovezi întreaga cameră de zi? Vei plăti semnificativ mai puțin dacă  vei profita de aceste oferte.

 

Cum să alegi cea mai bună canapea?

 

Înainte de a alege o canapea nouă, trebuie să îți răspunzi la câteva întrebări de bază. Să vedem, ce este esențial atunci când alegi o canapea.

Utilizarea

 

Deși o canapea este văzută în primul rând ca mobilier de sufragerie, o poți amplasa și în birou. Pentru spațiile de birou, alege o canapea mai înaltă pentru a te ridica mai ușor.

Vrei o canapea pentru camera de zi în primul rând pentru a te relaxa după muncă sau pentru o seară alături de prieteni? Scopul utilizării este foarte important cu mărimea sau tipul de canapea. Ar trebui să te gândești, de asemenea, dacă aceasta ar trebui să includă spătare și tetiere reglabile sau dacă poate fi înclinată sau extensibilă. Pentru o gamă largă de canapele, cu câteva  click-uri în magazinul online VidaXL poți găsi nu doar produse electronice, dar și mobilier pentru întreaga casă.

Dimensiunea canapelei

 

Pentru camerele mai mari, opțiunile pentru canapele sunt aproape nelimitate. Dar, în caz contrar, atunci când spațiul este limitat, trebuie să alegi din canapelele mai compacte. Dacă ți se pare că nu există suficient spațiu de stat în camera ta de zi, completează canapeaua cu fotolii elegante sau tabureți.

Când vine vorba de dimensiunea canapelei, să iei în considerare și  faptul că trebuie să ai suficient spațiu în jurul ei. Recomandarea noastră este să lași cel puțin 1 m de spațiu liber pe fiecare parte în jurul canapelei.

 

tv-coltar-living

Autor: Moussa Idrissi (Pexels)

Tapiseria  canapelei

 

Alegerea materialului canapelei este o chestiune individuală. În timp ce unora le  place pielea, alții nu vor să curețe materialul textil. Bineînțeles, fiecare din materiale are avantajele și dezavantajele sale.

Ce tipuri de tapiserie poți alege ?

__check

Pielea - este unul dintre cele mai bune materiale pentru tapițerie și  canapeaua  arată foarte elegant sau chiar luxos. Este extrem de rezistentă la uzură și aspectul rămâne neschimbat chiar și după ani de zile. În cazul în care se murdărește, este foarte ușor de curățat.

__check

Pielea eco - unul din cele mai noi materiale, dar și cel mai scump. Deși nu se distinge la prima vedere de piele, aceasta este de calitate superioară.

__check

Material textil - husa din material textil este extrem de plăcută pentru odihnă și somn. Iar avantajul este, de asemenea, prețul foarte accesibil. Dar este mai rău în cazul curățării, care este mai dificilă decât în cazul materialelor menționate mai sus. Dar avem un sfat pentru a vă curăța eficient canapeaua din țesătură - folosiți un aparat de curățat cu aburi Kärcher.

__check

Microfibra - canapelele sunt realizate din fibre fine, care sunt moi la atingere și, de asemenea, rezistente la uzură. Datorită ușurinței cu care se curăță, sunt ideale pentru o casă cu copii sau animale de companie.

De asemenea, poți opta pentru o canapea realizată dintr-o combinație de materiale. De fapt, unele canapele sunt confecționate în diferite combinații de materiale, cum ar fi țesătura și pielea. Un astfel de aspect este, de asemenea, cu siguranță interesant.

Umplutura canapelei

 

Știi ce canapea să alegi în funcție de umplutură? Cu cât este mai bună calitatea, cu atât mai mult va fi durata de viață a canapelei și cu atât mai puțin se va uza.

Există 3 tipuri:

 

__check

Spumă poliuretanică - din păcate, este una dintre cele care se uzează cel mai repede. Dar este populară datorită prețului său scăzut și a confortului. În cazul în care cumperi o canapea pentru un spațiu în care nu va fi folosită zilnic (de exemplu, un birou), durata de viață va fi destul de lungă.

__check

Fulgi de spumă - în ceea ce privește prețul, acestea sunt undeva la mijloc și se caracterizează prin durata de viață relativ lungă.

__check

Arcuri sinusoidale – acest tip poate fi considerat cel mai confortabil și are cea mai lungă durată de viață .

Tipuri de canapele

 

În funcție de dimensiune, formă și funcționalitate, canapelele sunt împărțite în mai multe tipuri. Să vedem care sunt acestea.

Vom începe cu tipul de bază, care este canapeaua clasică, canapea cu 2 locuri sau canapea 3 locuri. Este potrivită pentru familiile mici, dar poate servi și ca o canapea suplimentară.

Colțarul are forma unui "L", ceea ce înseamnă că, prin plasarea unei părți a acestuia în colțul camerei, poți profita la maximum de spațiu. La cumpăratrea unui colțar, ai opțiunea de a alege colțar pe dreapta sau colțar pe stânga.

Vrei o canapea mai mare pentru familie și oaspeți? O canapea în formă de U este alegerea ideală, unde toată lumea va fi perfect confortabilă. Aceasta oferă un spațiu cu adevărat generos pentru stat și pentru a te întinde în timp ce te uiți la filme sau îți petreci timpul liber.

 

living-coltar-gri

Autor: Max Vakhtbovycn (Pexels)

O canapea de calitate nu mai trebuie să fie visul tău. Cu un click în magazinul VidaXL poți alege din zeci de canapele și seturi de canapele fantastice.

Un alt tip de canapea este o canapeaua extensibilă. Este o soluție foarte practică dacă vrei să ai acasă un pat de rezervă pentru musafirii care rămân peste noapte. Poți transforma canapeaua într-un pat confortabil cu ușurință, oricând, fără ca acest lucru să fie evident.

 

Știai de aceste oferte actuale la canapele la preț avantajos? Vei găsi multe altele în categoria mobilier și living de pe site-ul nostru.

 

 

O canapea cu spațiu de depozitare este, de asemenea, foarte populară. Nu e de mirare, deoarece combină stilul și funcționalitatea. Gândește-te dacă acest tip de canapea este soluția potrivită și pentru tine.

După ce ai cumpărat o canapea, nu uita de accesoriile pentru casă, pernele, păturile sau decorațiunile care vor înfrumuseța și vor face mai confortabilă orice locuință. Vei găsi prețuri avantajoase și o gamă largă în magazinul online 4Home.

Un ultim sfat: înainte de a cumpăra o canapea, verifică ofertele mai multor magazine online. Sunt șanse să găsești o ofertă mai bună și să plătești mai puțin la unul dintre ele.

 

Și pentru a plăti mai puțin atunci când faci cumpărături online în general, descărcă extensia KUPLIO.

extensie-kuplio