Cum alegi și unde să cumperi cuptor electric ieftin?

21.02.2024 Monica Casă și locuință Partajare

O bucătărie complet utilată pur și simplu nu poate exista fără un cuptor electric. Care cuptor electric ieftin va fi cel mai bun pentru tine? Informațiile din articolul nostru te vor ajuta să alegi.

Cuptorul este unul dintre acele electrocasnice care lipsește din bucătărie doar în cazuri excepționale. Este o necesitate, fie că este vorba de prepararea sau încălzirea mâncării, fie de coacerea prăjiturilor. De cele mai multe ori, acesta face parte din aragaz, dar în cazul cuptoarelor încorporabile este de obicei un electrocasnic separat. Oricare ar fi acesta, articolul nostru care rezumă cele mai importante lucruri pe care nu trebuie să le neglijezi atunci când îl cumperi te va ajuta să alegi unul.

În articolul de astăzi vei afla:

__check

cum să alegi cuptorul

__check

ce tip de cuptor este mai popular , electric sau pe gaz

__check

care este capacitatea cuptoarelor încorporabile și a cuptoarelor standard

__check

ce programe și funcții ale cuptorului sunt utile

__check

cât costă un cuptor încorporabil și un cuptor cu aragaz clasic

__check

3 modele top cuptoare electrice încorporabile cele mai bine vândute

__check

3 modele cele mai bine vândute cuptoare independente

Cuptoarele încorporabile sunt cele mai căutate datorită aspectului lor elegant. Dacă acest tip este și preferatul tău, aruncă o privire la gama  largă din magazinul PC Garage.

mobila-bucatarie-electrocasnice

Autor: Curtis Adams (Pexels)

 

 

Cum să alegi cel mai bun cuptor?

 

Nu putem spune care cuptor este cel mai bun. Fiecare, preferă diferite caracteristici, dimensiuni, electric sau pe gaz sau amplasarea cuptorului. Iar aceștia sunt doar câțiva dintre parametri despre care vom vorbi în acest articol. Sperăm că acest lucru îți va ușura achiziția.

Poziționarea cuptorului

 

Cuptoarele sunt împărțite în 2 categorii în funcție de metoda de amplasare, și anume:

 

__check

Cuptor standard, neîcorporabil - o combinație clasică de aragaz și cuptor care se găsea odată în fiecare casă. Marele avantaj este ușurința de manevrare și mutare, fie pentru curățare, fie pentru mutarea într-un alt loc din bucătărie.

__check

Cuptor încorporat - soluția modernă a cuptorului în multe case. Încorporarea unui cuptor în mobila de bucătărie este o soluție excelentă chiar dacă ai probleme cu spațiul în bucătărie. Dezavantajul este costul suplimentar asociat cu achiziționarea unei plite.


 

Știai despre aceste oferte la aragazuri și alte aparate de bucătărie utile? Dacă profiți de ele, vei economisi la achiziție.

Sursa de energie

 

În funcție de sursa de energie utilizată pentru funcționarea cuptorului, sunt disponibile două tipuri de cuptoare. Primul este cuptorul electric, al cărui cel mai mare avantaj este fluxul uniform de căldură. Acest tip de cuptor se distinge, de asemenea, prin controlul simplu și clar al temperaturii. Acesta este și motivul pentru care cuptorul electric este mai popular decât cel pe gaz.

Dacă optezi pentru un cuptor electric, poți alege:

 

__check

cuptorul convențional - acesta are atât un element de încălzire inferior, cât și unul superior.

__check

cuptorul cu aer cald - include și un ventilator care distribuie căldura în tot spațiul

__check

cuptorul cu aburi - este adesea achiziționat, în special de persoanele care preferă o dietă deosebit de sănătoasă. Datorită aburului, alimentele păstrează mult mai multe vitamine și minerale decât în cazul oricărui alt tip de cuptor.

Un cuptor pe gaz este mai puțin popular decât un cuptor electric din cauza temperaturii care nu e distribuită uniform în timpul procesului de gătire. Deoarece coace mai mult în partea inferioară, foarte ușor alimentele se pot arde. Experiența cumpărătorilor arată, de asemenea, că alimentele au tendința de a se usca în timpul preparării. Cu toate acestea, avantajul este prețul accesibil.

Un tip special de cuptor este soba de teracotă, care se potrivește perfect în interiorul unei căsuțe sau al unei cabane.

__bulb
Cea mai bună periuță sonică - cum o alegi, de unde o cumperi?

Cu toții ne dorim un zâmbet frumos și sănătos. Tu ce faci pentru zâmbetul tău? Cea mai bună periuță sonică te va ajuta cu îngrijirea potrivită. Cum să o alegi și de unde să o cumperi?

Volumul cuptorului

 

Acest parametru este legat în principal de numărul de membri care locuiesc într-o familie și de frecvența de utilizare a cuptorului. Un cuptor mare este suficient pentru un cuplu fără copii care îl utilizează mai rar și pentru porții mai mici iar un cuptor mai mare este necesar pentru o familie de patru persoane.

Alegerea cuptorului de dimensiunea potrivită este importantă. Dacă alegi unul prea mare și nu este folosit la  capacitate maximă, vei încălzi inutil un spațiu mare și vei risipi multă energie. Iar unul foarte mic s-ar putea să nu fie suficient de mare pentru a încăpea tot ce trebuie să coci dintr-o dată.

Cuptoarele standard cu aragaz au de obicei o capacitate mai mare decât cuptoarele încorporate. De la aproximativ 55 de litri până la 70 de litri. Poți găsi pe piață și cuptoare foarte mari, cu o capacitate de 96 l. Poți alege cuptoare încorporabile cu o capacitate de până la 45 l, 70 l și mai mult.

 

femeie-tava-cuptor

Autor: Meruyert Gonullu (Pexels)

Cuptoare cu volume diferite și în diferite categorii de preț sunt oferite de magazinul Flanco.

Clasa energetică

 

Cu toții încercăm să economisim pe energia consumată și pe funcționarea gospodăriilor noastre în vremuri de creștere continuă a prețurilor. Fie că este vorba de utilizarea vouchere de reducere pentru alimente, de cumpărarea de haine la reducere sau de iluminat, de exemplu prin cumpărarea unui bec Wi-Fi.

O altă modalitate de a economisi și de a reduce costurile gospodăriei este de a cumpăra aparate eficiente din punct de vedere energetic. Poți afla cât de eficient din punct de vedere energetic este un produs uitându-te la eticheta energetică. Cele mai eficiente aparate din punct de vedere energetic sunt cele marcate cu A+++, A++, A+, A.

 

Programe și funcții speciale

 

Acum ajungem la cel mai important lucru - programele și funcțiile cuptorului. Numărul acestora influențează și prețul general al produselor.

Vrei să aibă cuptorul și un sistem de siguranță pentru copii, preîncălzire rapidă, un program de coacere pentru pizza sau o funcție de dezghețare? Sau vreți să te  axezi pe funcția de grătar sau pe cea de aer cald? Gândește-te ce caracteristici sunt importante pentru tine și vezi dacă produsul ales le are. Pentru a găsi și cumpăra mai rapid produsul dorit, filtrează parametrii care contează pentru tine în magazinul online PC Garage.

Versiuni ale culorilor

 

Pe lângă cele clasicele alb și negru, gama cromatică a cuptoarelor s-a extins de mult timp, incluzând și alte culori, cum ar fi albastru, roșu, crem și chiar galben. Este ușor să găsești cuptorul care se potrivește cel mai bine cu aspectul bucătăriei tale și care o face să arate ca un întreg. Nu uitați să asortezi în funcție de culoare și electrocasnicele mici din bucătărie.

Cuptoarele încorporabile nu fac excepție de la gama largă de culori disponibile. Pe lângă cele complet negre sau combinate cu elemente antichizate, sunt disponibile și în crem sau alb elegant.

 

Prețul

 

Un cuptor standard costă între 2000 - 3500 lei . Bineînțeles, poți găsi modele mai ieftine și mai scumpe. Pe de altă parte, veți plăti mai mult pentru un cuptor încorporabil, de la aproximativ 2000 lei până la 7000 lei. Pentru unele mărci, este posibil să găsești chiar un preț mai mare. În plus, în cazul unui cuptor încorporat, există costuri suplimentare, cum ar fi achiziționarea unei plite sau costul de montare a cuptorului pe mobila de bucătărie.

mobila-bucatarie-electrocasnice-inox

Autor: Curtis Adams (Pexels)

__bulb
Economisirea energiei electrice în timp ce prețurile cresc? Aceste sfaturi vă vor ajuta

Doriți să știți cum puteți economisi energie electrică în locuință? Există mai multe măsuri pentru a vă ajuta să reduceți costurile. Încercați-le cât mai curând posibil.

Cel mai bun cuptor

 

Ne-am întrebat care sunt top cuptoare electrice și cele mai bine cotate 3 top cuptoare încorporabile la momentul de față. Acestea sunt.

 

BEKO BBIM12300X

 

Cu o capacitate generoasă de 72 de litri, acest cuptor încorporabil are clasa energetică A. Are 7 programe – încălzire 3D, low grill, aer cald, dezghețare, funcție pizza, și  ventilator. Tava de coacere alunecă pe rafturile suspendate și are, de asemenea,iluminare,  timer, sistem de siguranță pentru copii și ecran tactil. Cuptorul încorporabil BEKO BBIM12300X poate fi cumpărat la un preț de aproximativ 1000 lei.

 

Bosch HBA534ES0

 

Pentru aproximativ de 1600 lei, puteți achiziționa un cuptor încorporabil multifuncțional de la o marcă cunoscută, cu 7 programe la alegere și o capacitate de 71 de litri. Funcțiile menționate sunt grill, convectie, functie pizza, timer, funcția încălzire sus și jos. De asemenea, veți aprecia funcția 3D hot air, cu ajutorul căreia puteți coace simultan la 3 niveluri și ecran. În ceea ce privește economia de energie, cuptorul încorporabil Bosch HBA534ES0 se încadrează în clasa energetică A.

 

Electrolux PRE SteamCrisp EOC6H71X 

 

În gama superioară de preț, găsim cuptorul încorporabil Electrolux PRE SteamCrisp EOC6H71X printre favorite. Atunci când îl folosești, poți profita de o serie de caracteristici excelente, cum ar fi grillul, gătitul prin convecție și convențional, decongelare, încălzire sus și  jos, încălzire rapidă, gătit cu abur, încălzire de sus, încălzire de jos, coacere pizza și grătar cu aer cald. Are chiar și capacitatea de a coace pâine.

În ceea ce privește eficiența energetică, aparține categoriei A+. Cu toate acestea, veți plăti în plus pentru numeroasele caracteristici excelente și pentru economiile mari de energie. Acest cuptor încorporabil cu o capacitate de 72 de litri vă va costa în jur de 2500 lei.

Probabil că nu vei dori să refuzi chilipirurile la electronice și electrocasnice. Iată doar câteva dintre cele pe care le vei găsi pe site-ul nostru.

Cele mai bune cuptoare

 

Dacă ar fi să alegem primele trei cele mai bine vândute mașini de gătit combinate cu cuptor, în acest moment acestea sunt:

Hansa FCCW69209

 

Nu ai pretenții mari în ceea ce privește funcțiile cuptorului? În acest caz, acest aragaz va fi suficient pentru tine. Cuptorul oferă ilumiare interioară, grill, autocurățare. Este încadrat în clasa energetică A, iar cuptorul are o capacitate de 55 de litri iar prețul ajunge până la 2000 lei.

Hansa FCCX69493

 

are o capacitate de 65 litri și dispune de funcții precum grill, ventilator, timer, convecție aer fierbinte, siguranță pentru copii,preîncălzire, dezghețare. Acest cuptor este încadrat în clasa energetică A, iar pentru el veți plăti aproximativ 2200 lei.

Electrolux  LKR560000X

 

Nu există nicio îndoială cu privire la calitatea produselor mărcii suedeze, iar acest aragaz electric este o dovadă în acest sens. Cuptorul dispune de un sistem de siguranță pentru copii, grill, grill cu ventilator, încălzire jos, încălzire sus , încălzire  sus-jos, dezghețare și ventilator. Electrolux LKR560000X poate fi cumpărat la un preț de aproximativ 2500 lei. Aparține clasei energetice A și are o capacitate de 58 de litri.

 

__bulb
Izolarea tavanului, avantaje și metode

Izolarea tavanului este una din soluțiile cele mai frecvente pentru a preveni pierderile de căldură. Dacă și tu te-ai gândit la acestă soluție, citește acest articol pentru a afla de ce ar trebui să o faci.

Gama de cuptoare încorporabile și de aragaze standard cu cuptor este foarte largă, iar prețul poate fi un factor decisiv în achiziție. Nu  lăsa să influențeze achiziția și analizează alți parametri, cum ar fi capacitatea cuptorului, clasa de eficiență energetică și caracteristicile. Nu în ultimul rând, acordă  întâietate mărcilor cunoscute și de calitate. Vei vedea că vei fi mulțumit de cuptorul tău pe termen lung.