Modalități simple de a scăpa aproape gratuit de musculița de oțet

22.09.2023 Monica Casă și locuință Partajare

Musculițele sunt enervante, se înmulțesc rapid și greu ne putem descotorosi de ele. Cum să scapi de musculița de oțet fără să folosești chimicale? Încearcă aceste capcane verificate făcute în casă, pentru a scăpa rapid și ieftin.

Musculițele de fructe sau musculițele de vin  se mai numesc și musculița de oțet. Probabil că toată lumea a avut parte acasă de o invazie de musculițe negre. Cu siguranță îți aduci aminte cât de greu a fost să scapi de ele din cauza reproducerii lor rapide. Totodată, să te pricopsești cu ele în casă este foarte ușor.

Haide să vorbim despre cum să scăpăm de musculița de oțet cu ajutorul unor capcane simple făcute în casă.

Ai o problemă cu insectele acasă? Achiziționează o gamă largă de produse împotriva diferitelor tipuri de insecte în magazinul online VitaMix.

saculeti-panza-fructe

 

Câteva lucruri interesante despre musculița de oțet

 

Aceste mici muște, asemănătoare țânțarilor, care se găsesc peste tot în lume, devin o mare problemă în momentul în care intră în casă. Sunt suficient de mici încât pot trece cu ușurință și prin plasa de protecție a ferestrelor.

După cum sugerează și numele lor, le plac în special fructele și legumele, dar și băuturile precum berea și vinul. De asemenea, se adună și deasupra resturilor de mâncare. Sunt mai abundente primăvara și vara, dar toamna nu fac excepție, când se desfășoară recoltarea.

Deși nu pișcă, pot fi foarte enervante și, ca toate insectele, pot transmite diverse bacterii și boli. Orice mediu umed este suficient pentru ca ele să se înmulțească, fie că este vorba de fructe prea coapte, de gunoaie și coșuri de gunoi,  canalele de scurgere ale chiuvetelor sau de sticle și cutii goale. Se găsesc și în ghivecele de plante, mai ales dacă plata are prea multă apă.

3 lucruri interesante pe care poate nu le știai:

__check

Nu se hrănesc cu fructe, se hrănesc cu putregaiul acestora - deși muștele de vin sunt atrase de fructele și legumele coapte, ele se hrănesc cu putregaiul care se găsește în ele. De asemenea, își depun ouăle pe părțile putrede ale acestora.

__check

Se înmulțesc foarte repede - deși musculițele de oțet trăiesc între 30 și 50 de zile, ele pot depune între 500 și 2.000 de ouă în timpul vieții lor.

__check

Au un simț al mirosului excelent - musculițele de vin pot mirosi fructele prea coapte de la o distanță mare și caută imediat o cale de intrare.

taiatul-merelor

 

Cum să scapi de musculițe din casă ușor și rapid?

 

Există o serie de modalități eficiente nu numai pentru a reduce numărul de musculițe din casă., ci și pentru a le elimina cu totul. Îți vom prezenta câteva.

Toarnă oțet de mere într-un borcan, acoperă cu o pungă de plastic și fă câteva găuri mici. Musculițele vor intra înăuntru dar nu vor mai ieși. Pe lângă oțet, poți pune în borcan bucăți de fructe. Când vor începe să putrezească, vor fi o atracție și mai mare pentru musculițe. Este probabil cel mai simplu mod de a scăpa de musculițe de vin din bucătărie.

Aprinderea unei lumânări în puțină apă este, de asemenea, o modalitate excelentă de a scăpa de musculițe din apartament. Lumina lumânării va atrage muștele, care se vor îneca apoi în apă.

Ai uleiuri esențiale acasă? Pune câteva picături pe o batistă sau pe o dischetă demachiantă și pune pe zona unde sunt cele mai multe musculițe. Acestea urăsc mirosurile, așa că vor dispărea rapid.

 

sticlute-ulei-esential

 

Vrei să știi și alte metode gratuite de a scăpa de musculițe de fructe?

Pune o sticlă goală de vin sau de bere cu câteva picături de alcool rămase în ea pe blatul din bucătărie. Musculițele vor fi atrase de mirosul de alcool și vor intra în sticlă. De asemenea, poți turna și alte lichide în sticlă, cum ar fi niște suc de fructe sau sirop.

De asemenea, busuiocul protejează fructele de musculițe, deoarece acestea nu-i tolerează mirosul.

 

busuioc-plante-ghiveci

Ai acasă multe musculițe ? Pe lângă capcanele de acasă, te poți baza și pe cele din la magazinul online VidaXl.

Cum să scapi de  musculițele de pe plante?

 

În cazul musculițelor din ghivece cu plante, utilizarea spray-urilor sau a altor produse similare este o soluție pe termen scurt. Trebuie să creezi un mediu bun pentru ca plantele să crească, ceea ce le va proteja și de musculițe. Cum să faci acest lucru?

Cel mai important lucru este ca solul lor să nu fie prea umed și îmbibat cu apă. Acesta este mediul în care musculițe se înmulțesc cel mai ușor. Verifică întotdeauna dacă solul s-a uscat suficient înainte de a uda. De asemenea, toarnă în mod regulat excesul de apă din ghivece.

Schimbarea solului și transplantarea plantelor într-un pământ de ghiveci mai aerisit și mai drenat va rezolva, de asemenea, problema.

 

fotoliu-plante

 

Cum să previi întoarcerea musculițelor?

 

Ai reușit să scapi de musculițe? Cu siguranță nu vrei ca să se întoarcă din nou. Aceste câteva măsuri te vor ajuta.

7 sfaturi ieftine pentru o casă fără musculițe

__check

păstrează toate legumele și fructele exclusiv în frigider

__check

nu cumpăra fructe prea coapte și stricate

__check

spală bine legumele și fructele înainte de a le pune în frigider

__check

scoate coșurile de gunoi în fiecare zi și înlocuiește sacii de gunoi

__check

curăță periodic suprafețele pe care au fost așezate alimente

__check

nu uda excesiv plantele

__check

cultivă plante precum eucaliptul, iarba de lămâie, levănțica, acestea sunt repelente naturale pentru musculițe

__bulb
Produse de curățenie pentru casă - sănătoase, ieftine și ecologice

V-ați gândit vreodată la câtă chimicale folosim pentru a ne păstra casele curate? Puteți pregăti cu ușurință produse de curățenie naturale acasă. Ușor și ieftin.

femeie-plante-bucatarie

 

Acestea au fost câteva din sfaturile noastre despre cum să scapi de musculițe de oțet din apartament, casă, birou sau de oriunde îți fac zilele neplăcute, fără a cheltui mulți bani. Încercați-le cât mai curând posibil.

__bulb
Cum să economisești bani în gospodărie?

Traiul de zi ci zi devine tot mai scump și de aceea suntem nevoiți să reevaluăm cheltuielile și să ne gândim cum putem face în fiecare lună economii în plus. Cheltuielile pentru întreținere reprezintă o mare parte a bugetului nostru, de aceea ar fi o idee bună să începem cu economiile chiar aici.