Terasa de iarnă-idei creative cum să o facem specială

11.04.2023 Monica Grădină Partajare

Terasa de iarnă e o modalitate populară de a conecta casa cu grădina. Aveți și dumneavoastră o terasă? Vă vom da sfaturi despre cum să o faceți și mai confortabilă și mai primitoare.

Vă place ideea unei terase închise? În prezent, este una dintre cele mai în vogă soluții de conectare a casei cu  terasă și o ieșire directă în grădină.

Spațiul său poate fi folosit în mai multe moduri. Poate fi locul dumneavoastră preferat pentru a vă relaxa, a lucra, a vă juca cu copiii sau chiar un spațiu pentru a organiza o petrecere în familie sau o întâlnire cu prietenii.

Terasa de iarnă este deosebit de populară pe tot parcursul anului. Cel mai mare avantaj al acesteia este că vă puteți petrece acolo fiecare moment din timpul liber, indiferent de anotimp și de vreme.

Aveți nevoie de inspirație cu privire la cum ar putea arăta? Aruncați o privire la ideile noastre creative, idei amenajare terasă acoperită.

Amenajarea rapidă și ieftină a terasei dumneavoastră. Puteți face cumpărături online pentru orice, de la mobilier la accesorii pe VidaXL.ro

terasa-gradina-mobilier-terasa

__bulb
Produse de curățenie pentru casă - sănătoase, ieftine și ecologice

V-ați gândit vreodată la câtă chimicale folosim pentru a ne păstra casele curate? Puteți pregăti cu ușurință produse de curățenie naturale acasă. Ușor și ieftin.

Idei amenajare terasă acoperită

 

Atunci când se amenajează o terasă, alegerea materialelor este esențială. Nu numai atunci când vine vorba de mobilier, ci și de alte părți, cum ar fi podeaua. Țineți cont de durabilitatea materialelor, de preferințele dumneavoastră dar de asemenea și de confort.

Începeți cu mobilier natural

 

Mobilierul din lemn, ratan natural, artificial, sau din metal este cel mai potrivit pentru zona de terasă. Vă veți descurca cel mai bine dacă folosiți un singur tip de mobilier. Dar nu puteți da greș nici cu o combinație de mai multe materiale. Doar nu exagerați. În primul rând, gândiți-vă la funcționalitate.

O altă opțiune este mobilierul din paleți. Dacă aveți materialele necesare pentru a îl confecționa, optați pentru un proiect DIY. Vei economisi bani și timp. Puteți cumpăra paleți foarte ieftin și îi puteți folosi pentru a crea mobilier exact pe placul tău.

Nu putem uita de balansoare, plase sau șezlonguri. Toate acestea sunt foarte potrivite pentru terase.

terasa-mobilier-covor-natura

Înveseliți terasa cu plante

 

Vă plac plantele? Puteți face terasa mai confortabilă cu o varietate de plante și flori. Alegerea lor depinde și de condițiile de pe terasă:

__check

terasa temperată - alegeți plante de apartament obișnuite sau flori de apartament sau flori cu ramificație, cum ar fi begonia, orhideea, arborele de cafea, hibiscus.

__check

terasa încălzită - puteți ajunge și la plante tropicale pentru care este potrivit un mediu cald. Printre acestea se numără citricele, smochinii și palmierii.

__check

-terasa neîncălzită - alegeți flori care sunt obișnuite și cu temperaturi răcoroase. Acestea pot fi fuchsia, iedera sau primula, de exemplu.

terasa-scaun-plante

__bulb
Închiriere apartament - 6 sfaturi pentru viitorii proprietari

Dețineți un apartament, dar nu locuiți în el și nu doriți să-l vindeți? Vă vom oferi căteva sfaturi utile despre cum să închiriați un apartament și la ce ar trebui să fiți atenți.

Adăugați elemente pentru iluminat și decorațiuni

 

Orice spațiu, inclusiv o terasă, are nevoie de o iluminare suficientă. Alegeți o lumină principală  și completați-o cu spoturi. Creați o atmosferă specială cu ghirlande luminoase.

De asemenea, terasa acoperită va căpăta un nou aspect datorită decorațiunilor. Adăugați pături, perne, cuverturi sau o vază cu flori vii. Lumânările aprinse creează o atmosferă unică pe terasă de vară.

terasa-lemn-curte

 

În cele din urmă, rezolvați problema încălzirii

 

Nu ar trbui să uitați să echipați terasa pentru toate anotimpurile cu încălzire. Cea mai frecvent utilizată este încălzirea centrală cu o conexiune directă la casă. Cealaltă opțiune este încălzirea cu ajutorul unor încălzitoare.

Cel mai bine este să vă decideți asupra metodei de încălzire atunci când construiți terasa. Este cea mai eficientă și, de asemenea, cea mai puțin costisitoare. Dacă nu sunteți sigur ce tip de încălzire să alegeți, contactați experții. Aceștia vor găsi cea mai bună opțiune în funcție de o serie de parametri.

terasa-lemn-mobilier-lemn-natura

 

Probabil că intenționați să petreceți mult timp liber pe terasă. Așadar, petreceți mult timp amenajând-o și alegând accesorii. Doar așa o veți face primitoare și confortabilă.

__bulb
Economisirea energiei electrice în timp ce prețurile cresc? Aceste sfaturi vă vor ajuta

Doriți să știți cum puteți economisi energie electrică în locuință? Există mai multe măsuri pentru a vă ajuta să reduceți costurile. Încercați-le cât mai curând posibil.