Cizme de damă din piele – cum să le îngrijești ca să le poți purta mai multe sezoane?

cizme-dama-piele

În sezoanele de toamnă și iarnă, femeile își cumpără cizme, botine sau ghete damă piele. După cum bine știi, pantofii din piele la modă adaugă clasă și eleganță oricărei ținute. Merită să cunoști câteva reguli de bază despre cum să îi cureți și cum să îndepărtezi corect noroiul sau sarea. Dacă vei urma aceste recomandări, atunci vei putea să te bucuri de cizmele preferate timp de multe sezoane.

Cum se curăță pantofii din piele?

 

Dacă sursa de murdărie de pe pantofii tăi din piele este în principal noroi și pământ umed, le poți lăsa să se usuce pe pantofi, deoarece nu vor pătrunde în piele. Cum să cureți noroiul de pantofii din piele?

__check

În primul rând, îndepărtează murdăria și pământul uscat de pe talpa cizmelor. Poți folosi în acest scop o periuță moale uscată sau o periuță de dinți tare nefolosită.

__check

Apoi, curăță suprafața pantofului de murdărie - de preferință periind ușor partea superioară a pantofului cu o perie moale și uscată.                                                    

__check

Dacă pielea de căprioară de pe pantofi începe să „strălucească”, poți reîmprospăta pantofii ținându-i la abur peste o oală cu apă clocotită pentru o scurtă perioadă.

__check

Folosește și metoda de mai sus dacă ai de-a face cu murdărie mai dificilă, care poate fi îndepărtată mai ușor după împrospătarea pantofilor din piele cu abur. Pentru a elimina petele, freacă suprafața de piele de căprioară a pantofului cu o gumă de șters sau o crustă de pâine.

__check

După curățarea pantofilor, utilizează un produs adecvat de îngrijire a pielii aspre.          

cizme-piele-cu-toc

 

Cum se curăță sarea de pe cizmele de piele?

 

O altă problemă importantă este curățarea sării de la pantofii din piele. Un subiect foarte important iarna, când încălțămintea din piele de iarnă este expusă decolorării suprafeței și petelor cauzate de sarea depusă pe aceasta. Curățarea este necesară dacă dorești ca pantofii din piele să te servească mai mult de un sezon de iarnă, în timp ce îți mulțumesc ochii cu un aspect frumos, fără cusur.

 

Lustruirea cizmelor de iarnă în interior

 

Fiecare femeie știe că nu este suficient să îngrijești doar suprafața exterioară a pantofilor din piele, ci și să cureți interiorul acestora. Încălțămintea din piele absoarbe ușor atât apa, cât și transpirația, ceea ce face foarte importantă curățarea și împrospătarea interiorului pantofilor. 

Regula principală este să eviți să porți aceeași pereche de cizme sau ghete damă piele în fiecare zi. Dacă totuși a apărut un miros neplăcut, trebuie să ai grijă să îl elimini cât mai curând posibil. Cea mai eficientă metodă casnică este să pui peste noapte în ei un ciorap plin cu așternut pentru pisici sau o bucată de cretă în pantofi. Aceste articole absorb eficient mirosurile neplăcute. O soluție și mai bună este achiziționarea de preparate speciale care împrospătează interiorul pantofilor.

cizme-femei

Conținut sponsorizat