Se caută cea mai bună mașină de spălat: Samsung WW11BB944DGHS7 vs. Beko B3WFU58415W

masina-de-spalat-femeie

Tehnologia avansată are ca rezultat mașini de spălat cu programe moderne, spălare delicată și economia energiei. Care e cea mai bună mașină de spălat și ce caracteristici are? Care modele sunt populare?

În prezent, nu există nicio gospodărie în care să nu fie o mașină de spălat. Deși în trecut nu era ceva obișnuit, astăzi nu există nicio gospodărie care să se poată lipsi de o mașină de spălat. Pur și simplu, este o parte esențială a electrocasnicelor fiecărei gospodării pentru a avea haine curate și igienizate.

Vrei o mașină de spălat nouă? Răsfoiește oferta largă și accesibilă a magazinului online PC Garage.

În acest articol veți găsi informații despre:

__check

care sunt caracteristicile cheie în alegerea unei mașini de spălat

__check

ce tipuri de mașini de spălat să alegi în funcție de metoda de umplere

__check

ce mașină de spălat să alegi dacă îți dorești un model mai silențios

__check

sfaturi privind programele speciale utile ale mașinilor de spălat

__check

cât costă o mașină de spălat nouă

__check

comparație între mașinile de spălat Samsung și Beko

__check

și, bineînțeles, o mulțime de sfaturi grozave pentru cumpărături la prețuri avantajoase

masina-de-spalat-maini-femeieAutor: RDNE Stock project (Pexels)

Cum să economisești când cumperi o mașină de spălat nouă? Ei bine, profitând de aceste oferte din categoria Electronice și electrocasnice

 

 

Cum se alege mașina de spălat?

 

Cerințele și criteriile în alegerea acestui ajutor neprețuit în gospodărie pot fi ușor diferite pentru fiecare. Dar caracteristicile generale rămân aceleași atunci când se alege o mașină de spălat, iar noi vom vorbi mai mult despre aceasta.

 

Metoda de amplasare și dimensiunile mașinii de spălat

 

Fie că achiziționezi prima mașină de spălat după ce ai cumpărat o locuință sau dacă înlocuiești o mașină  veche cu una nouă, trebuie să știi unde va fi  amplasată. Poți opta pentru o mașină de spălat rufe clasică sau una încorporabilă, de exemplu, în mobilierul de bucătărie sau al dulapurilor din baie. Desigur, așteptați-vă ca prețul aparatelor încorporate să fie în general mai mare.

Capacitatea tamburului

 

Un parametru foarte important care este direct legat de cantitatea de rufe pe care o vei putea spăla într-o singură spălare. Această valoare este dată în kilograme și este disponibilă de obicei de la 3,5 kg pentru mașinile de spălat mai mici, până la 12 kg pentru cele mai mari. Dacă aveți o familie, ajungeți neapărat la o mașină de spălat cu o capacitate mai mare.

Încărcarea mașinii de spălat

 

În funcție de modul de încărcare a mașinii de spălat, ai de ales între 2 tipuri de mașini de spălat, și anume:

__check

Mașina de spălat cu încărcare prin partea superioară - ideală mai ales pentru spațiile mici, unde nu este convenabil să se deschidă ușa în lateral. Este mai îngustă decât o mașină de spălat cu încărcare frontală. Dezavantajul este că partea sa superioară nu poate servi ca spațiu de depozitare. Aceste modele includ, de obicei, mai puține caracteristici și tehnologii noi.

__check

Mașina de spălat cu încărcare frontală - permite să folosești suprafața superioară pentru a depozita uscătorul sau alte obiecte. Pe lângă funcțiile de bază, aceasta include și multe funcții inteligente care aduc noi posibilități atunci când speli rufe. În cazul unui  spațiul mic, deschiderea  ușii în lateral poate fi singurul  dezavantaj.

În categoriile speciale, poți alege și alte tipuri de mașini de spălat, cum ar fi o mașină de spălat cu aburi, sau inteligentă, o mașină de spălat profesională sau o mașină de spălat cu uscător.

Îți lipsesc și alte electronice sau electrocasnice din casă? Cu siguranță merită să faci cumpărături acum în aceste magazine

 

Clasa energetică

 

Ca în cazul oricărui aparat electrocasnic, cu cât clasa energetică este mai ridicată, cu atât mai mari sunt economiile la energie și, prin urmare, economiile financiare. Dacă vrei să economisești, alege clasa A, A+, A++ sau cea mai economică A+++.

 

Viteza de centrifugare

 

Această caracteristică spune cât de bine stoarce rufele mașina de spălat. Viteza este de obicei între 600 și 2.000 rotații. Ei bine, dacă viteza este prea mare, rufele pot fi șifonate după spălare.

 

Zgomotul

 

Dacă mașina de spălat va fi amplasată într-o debara, de exemplu, nivelul de zgomot nu este la fel de important ca în cazul în care mașina de spălat se află într-o baie sau bucătărie, de exemplu. Care este nivelul de zgomot al mașinilor de spălat mai silențioase? Alege dintre cele care se situează în jurul valorii de 50 - 60 dB.
 

__bulb
Saltea moale sau tare, pe care să o alegi? Te vom sfătui

Cât de bine dormi, este determinat, în cea mai mare măsură, de saltea. Vrei să o înlocuiești pe cea veche cu una nouă? În articolul nostru vei găsi răspunsul la cum să alegi o saltea pentru un somn bun.

Numărul de programe și funcții speciale

 

Pe lângă programele clasice și cele prestabilite, mașina de spălat poate oferi numeroase programe și funcții suplimentare pentru o spălare mai eficientă. Printre opțiunile populare se numără modul Eco, conectivitatea Wi-Fi și setările de pornire întârziată.

Mașinile de spălat moderne au, de asemenea, o funcție numită 6th Sense. Datorită acesteia, mașina de spălat poate evalua cantitatea de rufe aflate în tambur și apoi poate ajusta programul în funcție de consumul de apă și energie.

Funcția Aquastop este ca o siguranță împotriva scurgerilor de apă, care împiedică pur și simplu scurgerile de apă în cazul unei garnituri deteriorate sau a unei alte probleme.

O funcție de dozare automată a detergentului este, de asemenea, utilă, dar este disponibilă în principal pe modelele din gamele de produse superioare. Dacă mașina de spălat o are, spălarea va fi și mai ușoară. Pur și simplu torni detergentul lichid  în rezervor, iar mașina va "lua" atât cât este necesar pentru o spălare. Trebuie doar să continui să completezi cantitatea de detergent în recipientul mașinii de spălat.

Controlul mașinii de spălat

 

Posibilitatea de a controla o mașină de spălat folosind doar butoane mecanice sau un buton rotativ a fost înlocuită de mult timp cu elemente mai moderne, cum ar fi ecranele tactile.

În timp ce butoanele mecanice permiteau setarea unei singure funcții, fără posibilitate de ajustare, comenzile moderne permit setarea și să modificarea valorilor în cadrul programelor selectate.

 

Cât costă o mașină de spălat?

 

Cât costă o mașină de spălat depinde de toate caracteristicile menționate mai sus și, bineînțeles, de marcă. Poți găsi o mașină de spălat și la 1000 lei dar și la 5000 lei. Totuși, mașinile de spălat la un preț foarte mic nu merită să fie cumpărate , în general, deoarece acestea conțin, de obicei, doar programe de bază. Dacă vei plăti cu 1000 lei mai mult, de exemplu, poți avea o mașină de spălat de bună calitate, cu o durată de viață lungă și funcții  mai utile.

Autor: Autor: RDNE Stock project (Pexels)

 

Care mașină de spălat este cea mai bună?

 

În categoria aparatelor electrocasnice mari, vei găsi o varietate de modele de mașini de spălat de la o gamă largă de producători. Iar care dintre ele este cea mai bună depinde în primul rând de cerințele tale în ceea ce privește caracteristicile și prețul.

Noi am ales să comparăm mașini de spălat de la două mărci cunoscute și foarte populare, și anume Beko și Samsung. Am selectat câte un model de la fiecare dintre ele, notând doar funcțiile de spălare. De asemenea, am decis să ne concentrăm asupra mașinilor de spălat cu încărcare frontală, deoarece acestea sunt printre cele mai populare decât cele cu încărcare verticală, datorită numărului mai mare de programe și a funcțiilor incluse. Iată rezultatul comparației noastre.

 

Samsung WW11BB944DGHS7

 

Marca Samsung conduce cu siguranță în clasamentul popularității produselor. Iar mașinile lor de spălat nu fac excepție. Dintre acestea, Samsung WW11BB944DGHS7, cu funcții  inteligente, s-a remarcat cu cea mai bună evaluare din partea cumpărătorilor.

Dotată cu tehnologie inovatoare și o capacitate mare de 11 kg, această mașină de spălat va fi apreciată în special de familiile cu multe rufe de spălat. Dar este preferată de toți cei care își doresc viteză și performanță fără compromisuri. De fapt, funcția QuickDrive reduce ciclul de spălare cu până la jumătate, creând mai multe bule de curățare pentru o curățare mai rapidă, dar mai blândă.

Visezi la rufe imaculate și curate? AI EcoBubble îți  transformă visul în realitate. Când o pornești, detergentul se transformă în bule care pătrund adânc în fibrele țesăturilor și distrug toată murdăria, chiar și la temperaturi scăzute.

O altă funcție inteligentă, AI Wash, poate detecta greutatea și țesăturile și ajustează în consecință raportul dintre apă și detergent în timpul spălării.

Cum rămâne cu spălarea inteligentă? AI Control. Bazat pe inteligența artificială, acesta își amintește programele de spălare folosite sau sugerează cele mai potrivite cicluri de spălare în funcție de țesătură, greutate sau gradul de murdărie al hainelor.

Ciclul Hygiene Steam asigură  igienizarea hainelor datorită aburului care distruge eficient până la 99,9% din bacterii și alergeni. Mașina de spălat are incluse până la 23 de programe. Iar procesul de spălare este simplificat cu ajutorul funcției AutoDispense.

Și pentru că acest model de mașină de spălat este inovator, tot ce trebuie să faci este să descarci aplicația SmartThings, să conectezi mașina de spălat la aceasta și o poți controla în mod convenabil cu ajutorul telefonului mobil, la fel ca orice alt aparat electrocasnic inteligent pe care îl deții.

Să mai aruncăm o privire la designul acestui model de mașină de spălat. Culoarea albă, arată atât elegant, cât și modern, datorită afișajului digital clar, care este culorat pentru a ieși în evidență față de restul mașinii de spălat. Ușa este fabricată din sticlă de calitate, ceea ce o face mai puțin predispusă la deteriorări sau zgârieturi.

Mașina de spălat rufe este de clasa energetică A, consumă 54 de litri de apă la fiecare spălare și are 1.400 de rotații pe minut la centrifugare.

Prețul mai mare corespunde numărului de caracteristici și facilități tehnologice. În magazinele online, o puteți cumpăra în prezent la prețul de 4249,99 lei.

 

Adăugă mai multe electrocasnice inteligente în casa ta chiar acum, cât timp sunt valabile aceste oferte:
 

Beko B3WFU58415W

 

Ca un concurent al Samsung-ului menționat mai sus, am selectat o mașină de spălat dintr-o categorie de preț mai mică de la Beko. Modelul Beko B3WFU58415W este în prezent una dintre cele mai bine vândute mașini de spălat disponibile ale acestei mărci.

Îndepărtarea eficientă a petelor este asigurată de funcția SteamCure, care folosește aburul. De asemenea, aburul poate fi folosit pentru a curăța reziduurile de detergent sau textilele din mașina de spălat în sine, prin activarea programului DrumClean+. Iar pentru o spălare rapidă de 14 minute a 2 kg de rufe, programul Xpress SuperShort vă stă la dispoziție. Pe mașina de spălat se pot selecta în total 15 programe de spălare.

Mașina de spălat poate fi controlată cu ajutorul afișajului digital, care este completat de un buton rotativ. Ce zici de o telecomandă? Da, este posibil și cu această mașină de spălat, prin intermediul aplicației HomeWhiz. De asemenea, are opțiunea de a seta o pornire întârziată.

Mașina de spălat Beko B3WFU58415W include un motor ProSmart inverter. În comparație cu un motor convențional, acesta este mai silențios, consumă mai puțină energie electrică și are o durată de viață mai lungă. Poți obține chiar și o garanție de 10 ani pentru acesta.

Mașina de spălat vine cu un finisaj alb și are un tambur cu o capacitate de 8 kg, efectuează 1400 de rotații pe minut și folosește 47 de litri de apă pe ciclu de spălare.

Pentru o mașină de spălat puternică, dar cu mai puține funcții decât primul model menționat, vei plăti în jur de 2000 lei.
 

__bulb
Cum alegi și unde să cumperi cuptor electric ieftin?

O bucătărie complet utilată pur și simplu nu poate exista fără un cuptor electric. Care cuptor electric ieftin va fi cel mai bun pentru tine? Informațiile din articolul nostru te vor ajuta să alegi.

Ai ales noua mașină de spălat în baza caracteristicilor pezentate mai sus? Nu uita să cumperi accesorii de spălat de calitate. Și, fie că optezi pentru un model mai accesibil de la Beko sau pentru o mașină de spălat cu multe funcții de la Samsung sau orice altă mașină de spălat, cumpără online și folosește cupoanele de reducere. Pentru că, de multe ori, poți găsi produse la un preț mai bun online în comparație cu magazinele fizice.