Saltea moale sau tare, pe care să o alegi? Te vom sfătui

16.11.2023 Monica Cumpărături pe internet Partajare

Cât de bine dormi, este determinat, în cea mai mare măsură, de saltea. Vrei să o înlocuiești pe cea veche cu una nouă? În articolul nostru vei găsi răspunsul la cum să alegi o saltea pentru un somn bun.

Te trezești dimineața plină de energie sau ești mai degrabă epuizată și suferi de dureri de spate? O saltea neadecvată ar putea fi cauza. Cu siguranță nu trebuie să subestimezi calitatea acesteia. Un somn de calitate slabă afectează și starea de spirit cu care te trezești sau cât de productivă vei fi în timpul zilei.

Nu știi când să înlocuiești salteaua și care este oferta? Citește mai departe.

Vrei să dormi cu adevărat bine noaptea? Vei găsi o gamă largă de saltele pentru fiecare pat în magazinul online Somproduct. Cumpără din confortul casei tale și economisește datorită prețurilor avantajoase.

Autor: Burst (Pexels)

 

Cum alegi o saltea pentru pat?

 

Pentru un somn liniștit, confortabil și de calitate, salteaua este extrem de importantă. Ea influențează foarte mult sănătatea coloanei vertebrale și a articulațiilor. Un simptom tipic al unei saltele necorespunzătoare este senzația de oboseală după câteva ore de somn.

Salteaua trebuie aleasă în mod responsabil și pentru fiecare utilizator în parte. Nu există o saltea universală care să se potrivească tuturor membrilor familiei. Alegerea saltelei este legată de vârstă, greutate, înălțime, poziția de dormit sau tipul de fermitate preferat de utilizator.

Sfaturi utile atunci când cumperi o saltea

__check

Ține cont de înălțimea ta (salteaua trebuie să îți depășească înălțimea cu 20-30 cm), greutatea și vârsta.

__check

Compară parametri fiecărui material și alege-l pe cel care se potrivește cel mai bine.

__check

Asigură-te că salteaua are o grosime de cel puțin 15 cm. Cu cât sunteți mai înalt, cu atât mai înaltă ar trebui să fie salteaua.

__check

Alege fermitatea saltelei în funcție de preferințele tale și în funcție de sănătatea ta.

femeie-asternut-somn

Autor: Miriam Alonso (Pexels)

Dorești să înlocuiești odată cu salteaua și plapuma? În magazinul online Somnart le vei găsi pe cele mai subțiri pentru vară și pe cele mai groase pentru iarnă și în diferite dimensiuni. Vei găsi o gamă largă din care poți alege.

Tipuri de saltele după gradul de duritate

 

Saltea tare sau moale? Aceasta este una dintre cele mai importante întrebări atunci când cumperi o saltea. Pe care să o alegi? Gradul de duritate al unei saltele este indicat prin litera T, uneori poate fi și litera H (de la cuvântul englezesc hardness).

 

Există 5 grade de duritate a saltelei

 

__check

T1 - saltea moale (capacitate de până la aproximativ 60 kg)

__check

T2 - saltea moale medie (capacitate de până la aprox. 90 kg)

__check

T3 - saltea de duritate medie (capacitate de până  de aprox. 110 kg)

__check

T4 - saltea fermă (capacitate de până la aprox. 130 kg)

__check

T5 - saltea extra tare (capacitate de peste 130 kg)

Salteaua moale (T1) se adaptează foarte bine după forma corpului. Pe de altă parte, aceasta poate provoca o deformare nesănătoasă a coloanei vertebrale. Este potrivită pentru persoanele care dorm mai ales pe o parte. Dacă preferi să dormi pe burtă și pe spate, nu este potrivită pentru, deoarece sistemul de susținere poate fi foarte afectat.

Saltelele de tip mediu moale (T2) și mediu ferm (T3) adaptează perfect formei corpului si îi oferă corpului suportul adecvat. Acest lucru se datorează faptului că acestea se adaptează corpului fără ca cel care doarme să se "cufunde" prea mult în saltea. Acestea sunt potrivite pentru a dormi în orice poziție sau pentru persoanele care schimbă frecvent poziția de dormit.

O saltea fermă (T4) este cea mai bună alegere pentru cei care dorm pe spate și pe burtă. Oferă un sprijin puternic pentru coloana vertebrală și, prin urmare, este recomandată copiilor și adolescenților a căror coloană vertebrală este în curs de dezvoltare. În general, un grup mic de persoane alege o saltea fermă. În cele din urmă, saltelele extra ferme (T5) sunt recomandate persoanelor cu obezitate.

Lenjeriile de pat moi și de înaltă calitate din magazinul AdoreHome vor avea grijă de somnul tău ca în bumbac. Profită de prețurile avantajoase și cumpără pentru întreaga familie.

În general, cu cât o persoană este mai înaltă și mai grea, cu atât salteaua trebuie să fie mai tare. Saltelele mai moi sunt recomandate pentru persoanele mai scunde și cu greutate mai mică.

Alegerea gradului de fermitate al unei saltele este legată și de sex. Bărbații au, de obicei, o greutate mai mare decât femeile, așa că saltelele mai dure sunt recomandate ca fiind mai potrivite pentru ei. Acestea le oferă coloanei vertebrale un sprijin suficient. Dimpotrivă, pentru o structură corporală feminină cu o greutate mai mică, sunt recomandate saltelele cu fermitate medie. Acest lucru poate fi un ghid pentru tine atunci când alegi să cumperi o saltea nouă, dar ia întotdeauna în considerare nevoile tale individuale.

Care este cea mai bună saltea din punct de vedere al sănătății? Deși saltelele ferme oferă un suport mai bun pentru corp, presiunea asupra unor părți ale corpului poate fi prea incomodă pentru unele persoane. Saltelele moi se adaptează foarte bine la spate, dar moliciunea saltelei o face să fie  prea moale pentru spate, ceea ce, la rândul său, poate provoca dureri și probleme de sănătate. Pentru cel mai mare grup de persoane, o saltea cu o duritate medie sau mediu-moale poate fi cea mai bună din punct de vedere al sănătății.

Gradul preferat de fermitate al unei saltele se poate schimba pe parcursul vieții în funcție de diverse circumstanțe, cum ar fi schimbarea rapidă a greutății, rănirea, sarcina, vârsta, schimbarea poziției de dormit și așa mai departe.

femeie-citeste-in-pat

Autor: Vlada Karpovich (Pexels)

__bulb
Cum să alegi valiza voiaj la preț avantajos? Uite câteva sfaturi utile

Pleci într-o vacanță mai lungă, concediu sau o călătorie de afaceri? Gândește-te din timp în ce îți vei îmacheta lucrurile. Află după ce criterii să îți alegi valiza voiaj.

Deții o saltea moale sau tere? Poți afla cu ajutorul acestui test rapid.

Întinde-te pe spate și pune palma în spațiul dintre coloana vertebrală și saltea. A intrat palma ta spațiu și în încă mai ai loc între saltea și spate? Salteaua ta actuală este prea tare. Dacă palma ta nu încape deloc în spațiul dintre saltea și spate, salteaua este prea moale. În ambele cazuri, ar trebui să înlocuită salteaua.

Poți plăti mai puțin nu doar pentru saltele, ci și pentru paturi întregi, dacă profiți de ofertele de pe site-ul nostru. 

camera-pat-rafturi

Autor: Dmitry Zvolskiy (Pexels)

 

Tipuri de saltele populare

 

Cele mai populare tipuri de saltele sunt cele din spumă, cele cu arcuri și din latex. Alegerea saltelei trebuie, de asemenea, să se potrivească cu somiera, deoarece nu toate saltelele sunt compatibile cu somierele. O saltea din spumă este cel mai bine așezată pe o somieră cu placă întreagă, fermă sau cu arcuri. O saltea cu arcuri se potrivește pe o placă întreagă sau pe o somieră fermă, iar o saltea din latex se combină cu o somieră extensibilă sau flexibilă.

Să vorbim despre avantajele și dezavantajele saltelelor menționate mai sus.

Saltelele din spumă sunt fabricate din poliuretan sau spumă cu memorie. Acestea se caracterizează prin capacitatea lor de a se adapta la forma corpului, ceea ce le face extrem de confortabile. Ele sunt un bun izolator termic, împiedică transmiterea mișcărilor în timpul somnului, sunt hipoalergenice, rezistente la acarieni și mucegai. Printre avantajele lor se numără, de asemenea, durata lungă de viață și o bună respirabilitate. Dezavantajele includ prețul mai ridicat, întreținerea mai mare și pierderea formei în timp.

Cel mai vechi și cel mai utilizat tip de saltele sunt saltelele cu arcuri. Dacă decizi să cumperi acest tip de saltea, vei fi mulțumit de prețul relativ scăzut și de respirabilitatea mare la  folosire, alături de durabilitatea îndelungată. Printre aspectele sale negative se numără faptul că nu e prea moale, se adaptează mai greu la forma corpului sau zgomotul produs de arcuri la schimbarea poziției de dormit.

Saltelele din latex sunt descrise ca fiind cele mai populare și, de asemenea, de cea mai bună calitate rapotată la preț, disponibile pe piață. Acestea sunt fabricate din latex natural, care este extrem de elastic și se adaptează rapid la forma corpului. Aceste saltele se definesc prin durabilitatea lor. Principalul lor dezavantaj este că sunt mai puțin respirabile și nu sunt potrivite pentru persoanele predispuse la transpirație.

 

femeie-telefon-pat

Autor: Mikhail Nilov (Pexels)

Dimensiunile saltelelor

 

Gama de saltele este largă și în ceea ce privește dimensiunile. Cele mai frecvent achiziționate sunt:

__check

90 x 200 cm, dimensiune single (salteaua single de bază)

__check

dimensiunea dublă 140 x 200 cm (pentru 2 persoane care vor dormi confortabil)

__check

queen size 160 x 200 cm (saltea pentru un pat dublu)

__check

king size 180 x 200 cm (saltea mare pentru 2 persoane)

Ce saltea să alegi pentru un pat dublu? Recomandarea noastră este să cumperi 2 saltele separate, în principal pentru că fiecare partener poate prefera un nivel diferit de fermitate a saltelei. În plus, manipularea a două saltele individuale este mai ușoară decât una mare.

Accesoriile pentru casă sunt o modalitate excelentă de a face casa mai confortabilă. Le poți cumpăra mai ieftin datorită voucherelor de pe site-ul nostru.

Curățarea saltelei 

 

Fiecare saltea se murdărește odată cu utilizarea, fie din cauza prafului, fie din cauza mirosului. Pentru a-i prelungi viața cât mai mult posibil, este necesară o îngrijire regulată. Cum poți curăța salteaua?

Sarcina de bază ar trebui să fie aspirarea ușoară a suprafeței de murdăriei vizibile. Folosiți un aspirator convențional cu un accesoriu de aspirare a țesăturilor. Mai ales în pliuri, murdăria se acumulează cel mai mult.

Există pete pe saltea? Este eficient să presărați bicarbonat de sodiu pe pete și apoi să aspirați.

De asemenea, ar trebui făcută o curățare în profunzime în mod regulat, de preferință cu un aparat de curățare cu aburi. Acest lucru va elimina bacteriile și mirosurile acumulate și va dezinfecta salteaua. Nu uita de asemenea să speli regulat husa.

Aerisește zilnic și rotește salteaua în direcții diferite de cel puțin trei ori pe lună. Acest lucru va împiedica ca aceasta să se așeze neuniform.

 

femeie-asternerea-patului

Autor: cottonbro studio (Pexels)

 

Cât de des se schimbă salteaua?

 

Din punct de vedere al igienei, se recomandă schimbarea saltelei la aproximativ fiecare 7-10 ani. Ar trebui să o faci mai devreme dacă, de exemplu, husa este deteriorată iremediabil, salteaua este neuniformă, simți un arc sau dacă se aude un scârțâit deranjanta atunci când dormi. Cel mai mare semn că este timpul să cumperi o saltea nouă este faptul că somnul nu mai este la fel de bun ca înainte. Vrei să prelungești durata de viață a saltelei tale? Cumpără o protecție de saltea sau un cearșaf de la e-shop-ul Somproduct.

 

Cât de veche este salteaua ta? Poate că acum este momentul să o înlocuiești. Pentru o ofertă și mai bună, profită de reduceri la paturile și saltelele pentru dormitor de pe site-ul nostru și oferă-ți un somn mai bun.

Îți plac cumpărăturile online? Va fi și mai comod dacă descarci extensia KUPLIO.

kuplio-extension