Cea mai bună periuță sonică - cum o alegi, de unde o cumperi?

07.02.2024 Monica Cumpărături pe internet Partajare

Cu toții ne dorim un zâmbet frumos și sănătos. Tu ce faci pentru zâmbetul tău? Cea mai bună periuță sonică te va ajuta cu îngrijirea potrivită. Cum să o alegi și de unde să o cumperi?

Zâmbetul este adesea primul lucru pe care îl observăm la o persoană și este adesea prima impresie. Dar aspectul dinților ar trebui să fie important și pentru sănătatea generală. Așa este, sănătatea orală afectează sănătatea și a altor părți ale corpului. Aceasta poate cauza adesea diverse probleme de sănătate și boli, cum ar fi bolile cardiovasculare sau complicațiile în timpul sarcinii și la naștere.

Ce afli din acest articol?

__check

de ce să alegi o periuță de dinți sonică în locul unei periuțe de dinți clasice

__check

pentru cine este potrivită o periuță de dinți sonică

__check

cum să te speli corect pe dinți cu o periuță sonică

__check

cum să alegi o periuță sonică

__check

3 modele cele mai bine vândute periuțe sonice pentru adulți

__check

3 modele periuțe de dinți sonice populare pentru copii

Totul pentru sănătatea orală pentru mici și mari poate fi găsit pe Notino la prețuri avantajoase. Ce produse vei alege?

De ce este o periuță sonică mai bună decât o periuță de dinți clasică?

 

O periuță de dinți clasică a fost cândva alegerea clară și unică pentru curățarea dinților și a cavității bucale. Alegerea sa era influențată doar de numărul atribuit care exprima duritatea fibrelor de curățare. Cu toate acestea, evoluțiile tehnologice nu au lăsat neatins domeniul sănătății dentare, motiv pentru care, de câțiva ani încoace, există posibilitatea de a alege o periuță de dinți electrică clasică sau una sonică. De ce ar trebui să alegi o periuță sonică?

Aceasta curăță dinții de la gingie spre dinte, adică în mod vertical. Are un aspect asemănător cu cel al unei periuțe de dinți manuale, mai ales în ceea ce privește capul de curățare alungit, care nu se rotește deloc atunci când este folosit.

Potrivit diferitelor studii, o periuță de dinți sonică îndepărtează mai multă placă bacteriană, reduce sângerarea gingiilor în cazul utilizării regulate și, nu în ultimul rând, curăță dinții și cavitatea bucală mai delicat decât o periuță de dinți manuală. Printre alte beneficii se numără presiunea minimă asupra dinților, capul urmărește forma dintelui, curățându-l pe fiecare în parte în profunzime, durata lungă de viață a bateriei și durabilitatea (trebuie înlocuit capul doar la fiecare 3-6 luni) și mai multe mișcări pe minut în comparație cu periajul manual.

Deși o periuță de dinți sonică are multe beneficii, nu uitați de curățarea suplimentară cu periuțe interdentare, apă de gură, ața dentară, irigator bucal sau racleta pentru limbă. În plus, o bună îngrijire orală include și un periaj profesional cu albire și detartraj, cel puțin o dată pe an, eliminarea obiceiurilor nesănătoase (fumat, consum de alcool etc.) și, bineînțeles, controale dentare preventive regulate (adulți 1 x pe an, copii 2 x pe an).

 

periuta-sonica-roz

Autor: Stephen Crowther (Unsplash)

Vrei să știi ce produse sunt eficiente pentru îngrijirea dinților? Vei găsi multe produse printre ofertele de pe site-ul nostru.

Pentru cine este potrivită o periuță de dinți sonică?

 

Grupul țintă căruia i se potrivește acest tip de periuță de dinți este foarte larg. Poate fi folosită de adulții care își doresc dinți curați și sănătoși și poate fi folosită și de copii începând cu vârsta de 3 ani în modelele concepute pentru ei (cu ajutorul unui adult). Începând cu vârsta de 10 ani, este momentul ideal pentru a înlocui periuța de dinți pentru copii cu cea pentru adulți.

Suferi de dinți și gingii sensibile? Nici în acest caz, nu ezita să cumperi această periuță de dinți. Periuța de dinți sonică nu trebuie să exercite nicio presiune în timpul curățării, deoarece efectuează singură mișcări rapide de vibrație. Acestea sunt blânde, dar eficiente și curăță chiar și între dinți și în zonele mai greu accesibile. Și poate fi folosită pentru a curăța dinții chiar și de persoanele care poartă aparat dentar fix.

 

Cum să te speli corect pe dinți cu o periuță de dinți sonică?

 

Cea mai bună metodă pentru curățarea corectă a dinților cu o periuță de dinți sonică este să menții capul periuței aproape de suprafața dinților, unghiul corect pentru curățare fiind de 45° față de linia gingiei. Tehnica de curățare este aceeași ca la o periuță de dinți manuală, efectuează mișcări de la linia gingiei spre exterior. Dacă dinții tăi sunt mai sensibili, începe să te speli folosind un mod mai blând.

Prețul unei periuțe de dinți sonice poate părea prea mare pentru unii. Cu toate acestea, cu aceste oferte, prețul va fi mai mic, cu siguranță.

Cum se  alege o periuță de dinți sonică?

 

Nu îți putem da un răspuns detașat cu privire la cea mai bună periuță sonică. Cu toate acestea, putem spune care sunt parametrii și caracteristicile cărora merită să le acorzi atenție atunci când alegi periuța.

__check

Viteza maximă - această cifră îți spune câte mișcări fac periile capului într-un minut de periaj. Periuțele sonice sub 500 lei vor face aproximativ 30.000 de mișcări pe minut. Frecvența modelelor mai scumpe este de 3-4 ori mai mare. Bineînțeles, cu cât frecvența este mai mare, cu atât peria este mai eficientă.

__check

Moduri de curățare - o periuță de dinți sonică poate avea mai multe moduri de curățare, atunci când cumperi, verifică dacă modelul are modurile la care te aștepți (de exemplu, masaj gingival, albire a dinților etc.).

__check

Cronometru - dacă periuța de dinți sonică are cronometru, ai siguranța că te vei spăla pe dinți pentru timpul minim recomandat (2 minute) și nu mai puțin.

__check

Rezistența la apă - vei aprecia această caracteristică dacă îți place să te speli pe dinți atunci când faci duș și nu trebuie să îți faci grijă să că va intra în contact cu apa periuța de dinți.

__check

Caracteristici suplimentare - posibilitatea de a conecta periuța la o aplicație mobilă, de a urmări timpul și intensitatea periajului și multe altele.

__check

Accesorii - de obicei, în pachet sunt incluse un încărcător, capete de rezervă și, pentru unele modele, o husă de călătorie practică.

__check

Prețul și marca - prețul unei periuțe de dinți sonice este legat în principal de parametrii menționați mai sus și, de asemenea, de marcă. Poți alege periuțe din mai multe categorii de preț, până la 250 lei cu funcții de bază, 500 lei și chiar 1500 lei cu multe funcții suplimentare.

 

periută-de-dinti-neagra

Autor: Goby (Unsplash)

Cumpărați tot ce ai nevoie pentru o casă curată și ordonată din aceste magazine:

 

Cea mai bună periuță de dinți sonică

 

Am analizat care sunt în prezent cele mai bine vândute și cele mai bine cotate 3 modele de periuțe sonice pentru adulți.

 

Philips Sonicare 4300 HX6803/04

 

Cu un preț până la 500 lei, acest model de periuță de dinți sonică promite rezultate excelente de curățare și o îndepărtare de până la 7 ori mai mare a plăcii dentare în comparație cu o periuță de dinți manuală. Este delicată cu dinții și gingiile sensibile, cu aparatele dentare și protezele dentare. Numărul mișcărilor pe minut este de 31.000.

Include un senzor care te avertizează în cazul unei presiuni prea mari, starea bateriei și un cronometru. Având în vedere prețul, probabil presupui că numărul de programe ale acestei periuțe sonice nu va fi mare. Ai doar opțiunea de a folosi un singur program de curățare. Nu există capete de schimb în pachet și nu este potrivită pentru copii, ci doar pentru adulți.

 

CURAPROX Hydrosonic PRO

 

În gama de prețuri medii, găsim și o marcă cunoscută de periuță de dinți sonică cu recenzii foarte bune. Aceasta are până la 7 moduri și o frecvență de 42.000 de mișcări pe minut. Periuța de dinți sonică CURAPROX Hydrosonic PRO poate suporta aproximativ o oră de utilizare activă după o singură încărcare. Rezistența sa la apă garantează o utilizare confortabilă, indiferent dacă decizi să o folosiți la duș sau atunci când speli dinții la chiuvetă.

Mânerul cu ergonomie la 45 de grade va ajuta nu numai adulții, ci și copiii sau persoanele cu abilități motorii mai slabe să se spele corect pe dinți. Pentru un preț de până la 800 lei, nu primești doar o periuță de dinți sonică puternică și de înaltă calitate, ci și 3 capete de rezervă, o husă de călătorie și un încărcător USB.

__bulb
Saltea moale sau tare, pe care să o alegi? Te vom sfătui

Cât de bine dormi, este determinat, în cea mai mare măsură, de saltea. Vrei să o înlocuiești pe cea veche cu una nouă? În articolul nostru vei găsi răspunsul la cum să alegi o saltea pentru un somn bun.

Philips Sonicare 9900 DiamondClean Prestige HX9992/12

 

Din gama superioară de prețuri, alegem acest model de periuță electrică sonică avansată de la Philips. În primul rând, designul său elegant și compact te va atrage. Dar acesta este departe de a fi singurul său avantaj. Include 5 moduri de curățare, cu temporizator, senzor de presiune și indicator de baterie.

Efectuează până la 62.000 de mișcări pe minut. Poți monitoriza și controla curățarea prin conectarea la aplicația mobilă. De asemenea, include o funcție 3D în care periuța face mișcări în diferite direcții și unghiuri pentru o curățare temeinică a dinților.

Vrei să renovezi baia? Amenajeaz-o după bunul tău plac și economisește cu aceste oferte.

 

Cea mai bună periuță de dinți sonică pentru copii

 

Copiii ar trebui încurajați să se spele pe dinți de la o vârstă fragedă și să își curețe primii dinți cu o periuță de dinți moale, fără a folosi pastă de dinți. Ce periuțe de dinți pentru copii se numără printre cele mai bine vândute?

 

TrueLife SonicBrush Junior J100

 

Cu aproximativ 100 lei poți cumpăra o periuță de dinți sonică excelentă pentru copilul tău, cu 56.000 de mișcări pe minut, 3 moduri de curățare, cronometru și indicator de baterie. În pachet există și 2 capete de schimb.

__bulb
Astenia de primăvară 10 modalități cum putem scăpat de ea

Nici voi nu prea aveți chef de nimic în ultima vreme? Vă simțiți obosiți și nu știți cum să scăpați de ea? Este posibil să suferiți de o problemă de sănătate care nu poate fi diagnosticată, numită astenia de primăvară.

Philips Sonicare pentru copii HX6322/04

 

Acest model este puțin mai scump, pentru care vei plăti aproximativ 300 lei. Acest preț include 2 moduri de curățare, posibilitatea de a alege între două intensități de curățare, una mai mică de la 3 ani și una mai mare de la 7 ani.  Efectuează 62.000 de mișcări pe minut. Include atât Bluetooth, cât și un cronometru.

Îți plac caracteristicile acestei periuțe de dinți sonice pentru copii? Cumpără direct de la Philips.

Oclean X10 Smart Sonic

 

Frecvența mișcărilor periilor la acest produs este de până la 80.000 pe minut. Peria include un cronometru, un senzor de presiune, un indicator de baterie, precum și un afișaj interactiv. În pachet este inclus și un cap de schimb. Veți plăti în jur de 400 lei  pentru această perie.

 

Te-ai decis că merită să încerci o periuță de dinți sonică? Aruncă o privire la multitudinea de oferte din magazinele online și ia în considerare toate criteriile ca să faci  alegerea corectă. Recenziile și evaluările de la alți cumpărători pot fi de asemenea de ajutor. Acestea vor spune cel mai bine despre performanțele și fiabilitatea bazată pe utilizarea în lumea reală.