Cele mai bune magazine online

TOP branduri

Cele mai bune magazine online

Cele mai bune magazine online

Vă place cidru de mere? Iată cum îl puteți prepara și voi acasă

cidru mere

Vă place cidru de mere? Atunci următorul articol cu siguranță vă va încânta. Vă vom arăta cum puteți prepara cidru de mere ieftin și ușor acasă. Deci, încercați?

 

Ce este cidrul și de unde provine?

Cidrul este una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice light din lume. Este un vin de mere care este produs prin fermentarea controlată a cidrului de mere, iar procentul său de alcool variază între 0,5% și 8,2%. Băutura, care este populară mai ales în Europa de Vest, a făcut obiectul numeroaselor dispute privind originea sa. Se presupune însă că își are originile în regiunea actuală a Țării Bascilor și de aceea este adesea numit „vin nordic”.

Deși de multe ori cidrul este confundat cu berea, nu este așa. Pregătirea cunoscutei băuturi se aseamănă mai degrabă cu prepararea vinului. De exemplu, un cidru fabricat în Franța, se lasă la fermentat precum vinul într-o sticlă și nu este în niciun fel îndulcit sau adăugat CO2. Dimpotrivă, cidrul produs în Anglia este mai dulce și conține și bule. Oricare ar fi varianta dvs., puteți încerca și acasă. Rezultatul va merita cu siguranță. Pentru prepararea sa, nu trebuie să folosiți numai mere. Alte fructe, cum ar fi perele sunt, de asemenea, binevenite. 

 

Cum preparăm cidrul?

În cazul în care aveți acasă meri proprii, ați câștigat în avans. Pentru prepararea cidrului sunt ideal merele coapte sărutate de soare (cele din magazin sunt deseori fără vlagă și fără gust). Dar nimic nu este în zadar. În cazul în care alegeți mere din magazin, optați pentru mai multe soiuri. Combinați dulcele cu acru pentru a crea o aromă variată.

Procesul de producție este foarte similar cu cel pe care îl cunoașteți în producerea vinului. Fermentarea sa are loc de la 14 zile la 8 luni, în funcție de metoda de producție. Vă vom arăta una dintre ei. 

Cum procedăm:

1. În primul pas, veți stoarce mere. Dacă nu intenționați să produceți hectolitri de băutură, o puteți face cu un storcător de casă clasic. 

2. În a doua etapă, pregătiți recipientele în care veți turna băutura și apoi depozitați-le. Un recipient de sticlă cu un dop de fermentare este considerat ideal. Acesta din urmă elimină CO2 și, de asemenea, împiedică aerul să intre în vas. Asigurați-vă că toate recipientele sunt curate și sterile din punct de vedere igienic. 

3. Turnați sucul în aproximativ o treime din volum și, dacă doriți puteți adăuga drojdia de vin. Depozitați recipientul plin într-un loc răcoros, de preferință acolo unde temperatura aerului este cuprinsă între 10-15 grade Celsius. Procesul de fermentare funcționează prin transformarea zahărului în alcool în timp, astfel încât cu cât lăsați băutura să fermenteze, cu atât va fi mai puțin dulce și va conține mai mult alcool.

4. Perioada ideală de fermentare este de două până la trei luni. După acest timp, scoateți dopul și folosiți un furtun pentru a scurge băutura într-un recipient nou. Atenție, umpleți doar lichidul limpede, cu siguranță nu și resturile. Lăsați băutura într-un loc răcoros pentru încă o lună, apoi o puteți consuma.

Deci cum vi se pare? Nu este deloc dificil, nu-i așa? Mărturisiți câți dintre voi veți încerca să preparați cidru de mere.

__tag_orange

15593

vouchere de reducere

70080

reduceri
__cart_orange

3487

de magazine online
__users_orange

60 000

de utilizatori KUPLIO