Cum să spălăm ferestrele eficient și fără prea mult efort

splalare geamuri

Ferestre perfect curate sunt visul oricărei gospodine. Cu toate acestea, spălarea ferestrelor fără a lăsa urme durează ceva timp, prin urmare, deseori amânăm această activitate la final. Vă vom arăta cum să curățați cât mai efectiv ferestrele, astfel încât să nu pierdeți timp prețios :-)

                                                                              

Ce soluții să folosim pentru spălarea geamurilor?

Nici pentru voi spălarea ferestrelor nu este o activitate plăcută? În acest articol, vă vom sfătui cum să spălați ferestrele, astfel încât rezultatul să fie unul cât mai eficient. Până la urmă, sfaturile și ideile utile pentru locuință sunt întotdeauna binevenite, nu-i așa?

✓ Oțet

Cu foarte mult timp în urmă bunicile noastre deja știau că oțetul nu aparține doar de bucătărie. Turnați aproximativ 2 litri de oțet în 5 litri de apă, iar spălarea geamurilor va fi literalmente o joacă. Acest amestec eficient va degresa ferestrele și le va oferi strălucirea dorită, fără prea mult efort. Dacă vă îngrijorează mirosul caracteristic de oțet, nu vă faceți griji. Mirosul va dispărea în câteva minute, lăsându-vă cu ferestre perfect curate, fără  urme.

 Budincă albă

O altă rețetă veche testată de bunicile noastre este fără îndoială, budinca albă. Pur și simplu o amestecați în 5 litri de apă și puteți începe să spălați geamurile.

  Amoniac

În cazul în care în locuința voastră nu se regăsește oțet, încercați să căutați amoniac. Amestecați o parte din amoniac cu aproximativ 3 părți de apă și îndepărtați foarte ușor urmele îngălbenite provocate de fumul de țigară de pe ramele ferestrelor. Din nou, deși nu este o metodă foarte parfumată de a spăla geamurile, rezultatul este unul pe măsură.

  Soluții pentru geamuri

Puteți utiliza, de asemenea, soluții clasice pentru ferestre . Numărul drogheriilor online este unul foarte bogat, trebuie doar să o  alegeți pe cea preferată. Desigur, nu uitați de cupoane și coduri de reducere care vă asigură că veți economisiți ceva bănuți.

✓  Lavete pentru geamuri și alte produse pentru curățare

Atunci când spălați ferestrele, nu trebuie să subestimați echipamentul necesar. O lavetă din cauciuc sau alte produse pentru curățarea ferestrelor nu costă foarte mulți bani și vă vor simplifică munca cu 50%.

✓ Ziare

O metodă expirată?  Poate, dar rezultatul este unul pe măsură. Avantajul ziarelor este că nu lasă fire sau păr în urmă. Absorb excelent apa, ceea ce face lustruirea foarte confortabilă și extrem de eficientă. Cu toate acestea, atunci când lustruiți gemurile, trebuie să fiți atenți la rame. Culoarea de pe ziare le poate murdări.

                                                                                                     

Cum să spălăm în mod corect geamurile?

Ce soluții pentru spălarea ferestrelor putem folosi am enumerat deja, haideți să aruncăm o privire la modalitatea cum putem să spălăm cel mai bine. Procedura este una foarte simplă. Evitați doar câteva greșeli și ferestrele vor străluci mai mult ca niciodată. Nu spălați geamurile dacă soarele arde. Apa de pe geamuri se usucă mai repede și este aproape imposibil de obținut un aspect curat.

Apa cu care veți spăla geamurile ar trebui să îndeplinească, de asemenea, anumite criterii. Nu trebuie să fie nici prea caldă dar nici foarte rece. Temperatura ideală este de 30 de grade.

Atunci când spălați geamurile, nu uitați să curățați mai întâi rama ferestrei și mai apoi sticla în sine. În caz contrar, puteți murdări din nou ramele și veți fi nevoiți să repetați procedura.