Ce fel de imprimantă să alegem pentru acasă?

imprimanta online

Căutați o imprimantă pentru acasă? Cum să ne orientăm și să o alegem pe cea mai potrivită? Citiți mai multe pe blogul KUPLIO.ro și cumpărați-vă o imprimată prin intermediul voucherelor de reducere.

 

Tocmai v-ați decis să cumpărați o imprimantă nouă pentru acasă? Sau poate imprimanta veche a cedat și căutați una nouă care să o înlocuiască? Dacă un dispuneți de foarte mulți bani pentru cumpărarea imprimantei, noi vă oferim un sfat cum să o alegeți.

 

Imprimantă cu jet de cerneală sau cu laser?

Pentru uz casnic – mai ales datorită prețului accesibil – la mare căutare sunt imprimantele pe bază de jet de cerneală. Dar trebui să luați în considerare, că aceste imprimante implică de regulă costuri destul de mari pentru imprimare. Dacă printați pe hârtie obișnuită, calitatea este una medie. Dar, pe o imprimantă care este într-adevăr de calitate reușiți să printați aproape tot, inclusiv fotografii.  

Imprimantele cu laser au de regulă o viteză mult mai mare de imprimare și calitatea este una foarte bună pentru toate tipurile de hârtie obișnuită. Dar asta lucru se reflectă și în prețul acestora. Mai ales imprimantele color cu laser sunt foarte costisitoare. În comparație cu imprimantele pe jet de cerneală unde rezerva pentru hârtie este mult mai mare și nu trebuie completată atât de des. La fel se întâmpla și în cazul tonerului.

 

Imprimantă simplă sau imprimantă multifuncțională?

Înainte de a cumpăra o imprimantă, gândiți-vă bine dacă nu este mai convenabil să cumpărați o imprimantă multifuncțională. În cazul în care veți avea nevoie de funcția de scanare sau copiere. Aceste echipamente de regulă nu sunt cu mult mai scumpe decât imprimantele simple și sunt mult mai spațioase decât două echipamente separate.

 

Gândiți-vă la scop

Înainte de a cumpăra imprimanta gândiți-vă mai ales cu ce scop o veți folosi. Aveți nevoie doar câteodată să printați câteva texte? Atunci vi s-ar potrivi imprimanta alb/negru cu laser. Doriți să imprimați acasă fotografii? Atunci învestiți într-o imprimantă de calitate cu jet de cerneală. Aveți nevoie să faceți copii sau să scanați? Atunci alegeți imprimanta multifuncțională.

Aici aveți și câteva ponturi de la noi. Prețurile acestor echipamente sunt avantajoase și puteți economisi și prin intermediul portalului nostru. Este de ajuns să folosiți vouchere de reducere pentru calculatoare și produse birotică precum sunt imprimantele și veți și economisi ceva.

 

1. HP Officejet Pro 6230

Această imprimantă color cu jet de cerneală nu costă foarte mut și nici cheltuielile pentru imprimare nu sunt foarte mari. Este potrivită pentru imprimarea documentelor și fotografiilor și puteți imprima wireless de pe telefon sau laptop.

 Rezoluție de imprimare: 1200 x 1200 DPI

 Viteza de imprimare: 18 pagini/min alb/negru, 10 pagini/min color

 Rezerva: 225 de foi

 Preț în jur de 250 RON

 

2. Samsung SL-M2020W

Această imprimantă alb/neagră cu laser a fost propusă în mod special pentru locuințe sau spații de mici dimensiuni. Este foarte accesibilă ca și preț, are o calitate la nivel profesional și se poate folosi foarte simplu.

 Rezoluție de imprimare: 1200 x 1200 DPI

  Viteza de imprimare: 20 pagini/min

  Rezerva: 150 de foi

  Preț: în jur de 450 RON


 

3. Canon Pixma TS8050

Și în cele din urmă și imprimantă compactă multifuncțională. Este ideală pentru toți cei care au nevoie de imprimare, copiere sau scanare ocazională. Imprimanta cu jet de cerneală vă permite să imprimați fotografii de calitate.

 Rezoluție de imprimare: 9600 x 2400 DPI

 Viteza de imprimare: 15 pagini/min alb/negru, 10 pagini/min color

 Rezerva: 100 de foi

 Preț: în jur de 600 RON