Sezonul grătarelor e pe punctul de a începe: Curățare gratar

20.05.2024 Cristina Cumpărături pe internet Partajare

Abia aștepți să simți gustul proaspăt al grătarului? Vino să alegi un grătar electric bun și învață pașii de curățare grătar. Dă startul grătarelor!

Lipsa unei grădini nu este un obstacol pentru a vă bucura de delicatese la grătar. De fapt, puteți să vă instalați grătarul electric și pe balcon sau în interior. Dar există avantaje dacă vă cumpărați unul chiar dacă aveți o grădină. În comparație cu un grătar cu cărbuni sau cu lemne, mâncarea pe un grătar electric este mai rapidă, mai sănătoasă și fără fum, plus că este ușor de manevrat datorită dimensiunilor și greutății sale. Tot ce aveți nevoie este un grătar electric și ingredientele și sunteți gata de făcut grătare.

Lungimea cablului poate fi considerată un dezavantaj din cauza disponibilității unei prize electrice. Cu toate acestea, nu este nimic care să nu poată fi rezolvat cu un cablu prelungitor.

Nu vă puteți imagina serile de vară fără un grătar? Începeți cumpărăturile cu noi și alegeți grătarul electric potrivit pentru dumneavoastră.

Ești și tu în lipsă de inspirație culinară? Condimentați-vă din când în când prânzurile clasice cu grătare. Vei vedea că toți membrii familiei se vor bucura. Alegeți-vă din oferte gratar electric a magazinului Flanco.

Cum să alegi un grătar electric?


Să analizăm care sunt cei mai importanți parametri atunci când cumpărăm un grătar electric. Vă vom spune ce tipuri de grătare electrice există, care sunt diferențele dintre suprafețele de grătar din punct de vedere al materialului și al tipului, ce putere au grătarele electrice și care sunt funcțiile lor utile. Și, în final, cât veți plăti pentru un grătar electric.

Tipuri de grătare electrice


Dacă ați crezut că există un singur tip de grătar electric, vă înșelați, există mai multe. Cu toate acestea, fiecare dintre ele are o utilizare specifică. Luați în considerare ce grătar va fi cel mai potrivit pentru voi în funcție de mărimea suprafeței grătarului, de frecvența cu care îl utilizați și de numărul de persoane pentru care veți face grătare.

 Ce tipuri de grătare electrice cunoaștem?


Grătar de contact


Vom începe cu cel mai popular și mai practic dintre toate grătarele electrice. La prima vedere, este un dispozitiv mic și compact care seamănă cu un aparat de făcut sandvișuri, dar poate face mult mai mult. Suprafața antiaderentă a grătarului pregătește carnea, legumele și peștele într-un mod perfect. Grătare în confortul propriei case nu poate fi mai ușor de atât.

Nu sunteți un maestru al grătarului? Cu acest grătar veți fi, chiar și cu o experiență minimă. Majoritatea modelelor sunt dotate cu un termostat și includ moduri automate pentru o pregătire perfectă a alimentelor. Pur și simplu puneți mâncarea dorită pe o suprafață și închideți cealaltă, porniți și așteptați ca grătarul să anunțe că mâncarea este gata.

Vă interesează cum puteți economisi energie electrică acum cânt toate prețurile sunt în creștere? Avem articolul perfect pentru voi.

Raclette - grătar electric pentru balcon


Ați auzit de acest tip de grătar? Își trage numele de la o brânză elvețiană și de la un fel de mâncare preparat odinioară pe cărbuni încinși în această țară. Grătarul Raclette are două niveluri, permițându-vă să pregătiți mai multe alimente deodată. Suprafața acestor niveluri este folosită pentru a așeza pe grătar tigăi mici cu mâncarea pe care doriți să o preparați.

Îl puteți folosi pentru grătarele intime pe balcon, la apus, dar și pentru întâlnirile de familie, care devin mai originale datorită acestui tip de grătar.

Ați văzut gama de grătare din Klarstein? Puteți alege dintr-o gamă variată la un preț accesibil. Nu ratați ofertele.

Grătar vertical


Ați auzit de un grătar vertical? Acesta este asociat în primul rând cu prepararea unui pui întreg, care este gătit uniform în interiorul unui grătar electric. Puteți regla temperatura cu ajutorul termostatului și puteți urmări gătitul prin ușa de sticlă.



Grătar electric de masă


Acest tip de grătar este deosebit de popular datorită ușurinței de utilizare. Pur și simplu îl așezați pe o suprafață solidă, îl conectați la o priză și sunteți gata să faceți grătarul. În plus, suprafața de grătar este destul de generoasă, astfel încât puteți pregăti un festin pentru toată lumea deodată.

Puteți regla temperatura pe termostat, iar la unele modele aveți opțiunea de a schimba plăcile de grătar.



Grătar electric cu picioare


Cel mai mare dintre grătarele menționate este grătarul electric de gradina cu picioare, iar acest lucru îl face practic și ideal pentru grătarele confortabile în grădină. De obicei, este inclus un capac, ceea ce face ca pregătirea mâncării să fie mai scurtă.

 

Atunci când îl cumpărați, trebuie să țineți cont de faptul că, datorită dimensiunilor, necesită mai mult spațiu de depozitare în comparație cu celelalte modele menționate.

Știi deja ce fel de grătar îți dorești? Am găsit oferte excelente pentru tine. Nu ezitați să profitați de ele cât mai durează.

 

Tipul și materialul suprafeței de grătar


Unele modele de grătare electrice sunt vândute cu un singur tip de suprafață de grătar, în timp ce altele vin cu una suplimentară pentru înlocuire. Este mai mult decât practic dacă plăcile de grătar sunt detașabile, astfel va fi mai ușor să le spălați după aceea.

 

Ce tipuri de plăci de grătar cunoaștem?

__check

cu o suprafață netedă - potrivită pentru prăjirea mâncărurilor mai mici, cum ar fi ciupercile, peștele,

__check

cu suprafață cu denivelări - ideal pentru prepararea cărnii și a fripturilor,

__check

grill - pregătește perfect carnea de pasăre, de porc, de vită și de pește.

Din ce materiale poate fi făcută suprafața grătarului?

__check

Ceramică - excelentă pentru prepararea peștelui, fructelor de mare și a cărnii.

__check

Fontă - menține căldura uniformă pe tot parcursul preparării, astfel încât fripturile suculente sunt îngrijite.

__check

Teracotă - un tip de ceramică care este cel mai bun pentru prepararea la grătar a alimentelor sănătoase. În plus, nu este nevoie să folosiți grăsime la preparare și, datorită durabilității sale ridicate, puteți felia alimentele direct pe ea.

__check

Aluminiu - este, de asemenea, antiaderent și nu este nevoie să folosiți grăsime la grătar.

__check

Piatra naturală - durează mai mult să se încălzească, dar apoi plăcile mențin temperatura în mod uniform pe toată suprafața.

__check

Teflon - este tipic mai ales pentru grătarele mici de masă și are o suprafață neaderentă.

Barbatul in gradina face gratare pe gratar electric cu picioare.

De Askar Abayev (Pexels)

Grătarele electrice sunt, de asemenea, disponibile în magazinul online Electronic star. Faceți clic pe link-ul de mai jos și alegeți în funcție de bugetul și preferințele voastre.

 

Putere


Puterea grătarelor electrice variază între 1 200 și 2 200 W, indiferent de tipul de grătar. Și cu cât puterea este mai mare, cu atât mai repede se va încălzi grătarul, ceea ce înseamnă, de asemenea, un start mai rapid al grătarelor.
 

Tava de picurare


Tava de picurare, unde se scurge sucul și grăsimea în timpul gătitului, nu este inclusă în toate grătarele. Cu toate acestea, este bine dacă grătarul are una, deoarece contribuie la o pregătire mai bună a mâncării și, de asemenea, prelungește durata de viață a grătarului, deoarece grăsimea nu se depune pe acesta.

Zona de depozitare, care se găsește de obicei pe grătarele mai mari, este la fel de utilă. Puteți pune pe ea mâncarea pregătită sau uneltele. Grătarul pe care l-ați ales nu are așa ceva? Cumpărați-vă ustensile de servire adecvate.

Caracteristici


Doriți să profitați la maximum de grătarul electric? Alegeți unul care are funcții suplimentare. Caracteristicile utile ale unui grătar electric includ:

__check

Siguranță termică - asigură faptul că grătarul nu se supraîncălzește și nu ia foc ulterior.

__check

Controlul temperaturii - o funcție practică pentru a controla manual temperatura în funcție de alimentele pregătite.

__check

Termostat - modelele care au unul simplifică foarte mult procesul de pregătire. Pur și simplu setați temperatura, timpul și așteptați ca mâncarea să fie gata.

Accentuați atmosfera de grătar cu o terasă mobilată frumos. Tot ceea ce aveți nevoie pentru aceasta puteți găsi în magazinul online Kondela.

Marca și prețul


Există multe mărci populare de grătare electrice din care puteți alege, cum ar fi ETA, Tefal, Ronson și Weber. Și cât vă va costa un grătar electric? Bineînțeles, depinde de tipul de grătar.

De exemplu, prețul pentru un grătar electric de contact începe de la aproximativ 150 de Lei, pentru un grătar de masă veți plăti 200 de Lei, iar un grătar vertical vă va costa cel puțin 250 de Lei. Vă recomandăm să nu vă uitați doar la eticheta de preț, ci la toate caracteristicile pe care le are grătarul. Doar așa veți fi cu adevărat mulțumit de el.

Ce puteți pregăti pe un grătar electric?


Când apare cuvântul grătar, primul lucru care le vine în minte multora este carnea suculentă de diferite tipuri. Dar nu este singurul lucru care va avea un gust delicios atunci când este gătit pe grătar. Încercați să preparați la grătar și fructe și legume. Regula de bază este să păstrați toate ingredientele proaspete și cât mai tari, nu prea coapte.

În cazul legumelor, încercați dovlecei, porumb, morcovi, sparanghel sau vinete, de exemplu. Pentru fructe, încercați banane, pere, mere sau piersici. Și vă puteți aștepta la o experiență gustativă deosebită.

Tocator, carane la gratar, porumb, rosii, cartofi.

De Maor Attias (Pexels)

 

Curățarea grătarului

 

Finalul unui grătar este curățarea și pregătirea acestuia pentru următoarea utilizare. Veți fi încântați să știți că sunt semnificativ mai puține vase de la grătar decât de la gătitul pe aragaz.

În loc de o grămadă de oale, spălați doar suprafețele grătarului. Dacă acestea sunt detașabile, spălați-le convenabil în chiuvetă sau în mașina de spălat vase. Dacă grătarul are o tavă de picurare, nu uitați să o spălați și pe aceasta.

 

Ce să adăugăm în concluzie? Probabil doar că nu veți regreta deloc cumpărarea unui grătar electric de grădină. Acesta vă va oferi un nou mod de a petrece prânzurile în familie sau timpul cu prietenii.