Un ajutor grozav în bucătărie și în medicină Ați fost deja să o culegeți?

leurda planta

Știți ce plantă se află în imagine? Vă oferim câteva indicii. Este vorba de o plantă foarte sănătoasă și gustoasă care înflorește primăvara. Are un miros aromat și frunzele sale seamănă foarte bine cu cele ale lăcrămioarei. O numim un miracol detoxifiant. Deci ați ghicit?

 

Leurda

Leurda sau usturoiul sălbatic ajută oamenii încă din timpurile vechi în diverse probleme de sănătate. Este o planta a cărei efecte de vindecare au fost recunoscute încă de sute de ani. Știți la ce folosește și cum o puteți utiliza și în bucătărie?

 

..............................................................................................................................................................................................................................

✓  Un miracol detoxifiant. Leurda are o gamă largă de proprietăți vindecătoare, dar cea mai esențială este capacitatea sa de detoxifiere. Dar atenție pentru ca tratamentul să fie cât mai eficient, este important să o consumați sub diferite forme.

✓  Luptă cu tensiunea arterială ridicată. Știați că leurda este recomandată a fi să consumată în probleme de tensiune arterială ridicată? Exact. Prin urmare, ar trebui să includeți această planta vindecătoare și în dieta voastră mai ales dacă suferiți de boli cardiovasculare.

✓ Constipație, diaree cronică și flatulență. Și voi suferiți de una dintre aceste boli? Atunci asigurați-vă că începeți să consumați leurda în mod regulat.

✓   Varice și dureri de cap frecvente. Includeți acest miracol al naturii în dieta dvs. și în cazul în care suferiți de aceste afecțiuni. 

✓ Consolidarea imunității. În perioada primăverii, organismul nostru este destul de slăbit. Acest lucru se datorează mai ales fluctuațiilor de temperatură. Dacă doriți să rămâneți în formă, leurda cu siguranță  vă va ajuta.

..............................................................................................................................................................................................................................

 

Rețete testate 

Există o mulțime de rețete gustoase. Acestea sunt doar câteva dintre ele.

 

 Pesto gustos

Ingrediente:

- frunze de leurdă

- 40 g de nucă

- 100 ml ulei de măsline

- 100 g parmesan

- un pic de sare 

- piper

Mod de preparare:

Clătim leurda și o adăugămîntr-un blender împreună cu uleiul. După câteva minute, adăugăm nucile și brânza, amestecăm până când se formează o pastă. Apoi adăugăm sare și piper după gust și voila obținem un pesto care poate fi folosit ca dressing pentru paste, mâncăruri de carne, baghete prăjite sau ouă. Pesto poate fi păstrat în frigider timp de un an.

 

 

Cremă

Ingrediente necesare:

- leurdă proaspătă

- 2 sau 3  bucăți de brânză topită triunghiuri

- 125 g unt

- un pic de sare 

- piper

Mod de preparare:

Clătim leurda și o tocăm mărunt. Adăugăm treptat brânza topită, untul moale, sarea și piperul după gust. Crema este delicioasă, mai ales pe o felie de pâine prăjită sau baghetă coaptă.
 

 Unt

Ingrediente necesare:
- 250 g unt

- 60 g leurdă

- un pic de sare 

- piper după gust


Mod de preparare:

Se amestecă untul moale împreună cu celelalte ingrediente, se adaugă sarea și piperul. Compoziția rezultată o introducem într-un recipient și o punem la răcit.

 

 

 Supă cremă

Ingrediente necesare:

- leurdă proaspătă (cam 100g)

- mazăre congelată

- 1 sau 2 cartofi

- 1 ceapă

- ulei de măsline

- un pic de sare

- piper

- chilli

- smântână pentru gătit (se poate și fără)

Mod de preparare :

Punem ceapa tocată mărunt la călit cu un strop de ulei. Tăiem cartofii cubulețe, mazărea congelată și leurda tăiată mărunt. Punem toate ingredientele la călit foarte puțin și adăugăm apă clocotită. Fierbem aproximativ 20 de minute până când cartofii se înmoaie. Apoi amestecăm întreaga compoziție cu un blender. Dacă supa este prea groasă, adăugăm apă și punem din nou la fiert. De asemenea, putem dilua supa cu un pic de smântână dulce pentru gătit.