Știți cum să depozitați anvelopele în afara sezonului?

29.10.2019 Vlasta Auto Partajare
depozitare anvelope

Iarna se află după colț și odată cu ea a sosit și momentul pentru schimbarea anvelopelor. Știți cum să le depozitați în mod corect? Noi vă vom sfătui.

 

Depozitarea anvelopelor

Pentru majoritatea șoferilor, noiembrie este luna în care schimbăm anvelopele cu cele de iarnă. Deci, în cazul în care dețineți anvelope pentru 4 anotimpuri vă vom sfătui cum să le depozitați în mod corespunzător, astfel încât să vă țină cât mai mult timp și să nu se deterioreze. Dacă le veți depozita în mod corespunzător acesta vor rezista pana la câteva sezoane.

Poate nu ați știut, dar multe service-uri auto oferă, de asemenea, depozitarea anvelopelor și a discurilor ca parte a serviciilor lor suplimentare. Aceasta este o soluție foarte practică dacă nu aveți spațiu de depozitare și doriți să le păstrați în stare excelentă. Dacă doriți să vă ocupați singuri, de acest aspect atunci ar trebui să faceți următoarele.


Majoritatea șoferilor decid să își depoziteze anvelopele în atelier, garaj sau subsol. Dar ce putem face pentru a rezista cât mai mult timp și să le păstrăm în stare impecabilă pentru sezonul următor? Poate nu o să credeți doar sunt suficiente doar câteva lucruri pentru a le păstra în stare perfectă. Depozitarea corectă este precedată de o pregătire completă.

 

Pregătirea este importantă

Indiferent dacă urmează să depozitați anvelope de vară sau cele de iarnă, procedura rămâne aceeași. Primul pas este curățarea completă a anvelopelor. Petrolul, uleiul și diverse alte substanțe chimice au un efect negativ asupra anvelopelor voastre și le pot deteriora iremediabil. Spălați anvelopele cu apă și, eventual, cu șampon. Dacă decideți să folosiți un pistol cu presiune, păstrați o distanță minimă de cel puțin 30 de centimetri, altfel le puteți deteriora. După spălare, inspectați-le bine și îndepărtați orice pietricele rămase. Dacă anvelopele sunt în regulă, apelați le produsele auto - moto și conservați-le. Nu ar trebui să săriți peste acest pas. Asigurați-vă că uscați anvelopele în mod corespunzător înainte de a le ambala în pungă. În caz contrar, acestea se pot crăpa.

În cazul discurilor, metoda de pregătire pentru depozitare este ceva mai complicată. Încă de la început trebuie să distingeți dacă dețineți discuri din metal sau aluminiu. În cazul în care aveți discuri metalice, este suficient să le spălați exact așa cum ați procedat cu anvelopele. După curățare, uscați-le bine pentru a preveni coroziunea.

Dacă dețineți discuri de aluminiu, procedura va fi ceva mai complicată, dar nu este nici o știință. Ca și în cazul discurilor metalice, acestea trebuie curățate în mod corespunzător cu produse speciale, cea ce poate fi un lucru mai complicat după sezonul precedent. Mai apoi ar trebui să le conservați și în ultimul pas să le lustruiți.

 

Care sunt condițiile optime pentru depozitare?

Condițiile de depozitare adecvate pentru anvelope sunt de -5 până la 5 °C în spații fără lumina solară și la o distanță mai mare de solvenți sau surse de căldură.  În cazul în care depozitați anvelope fără discuri este recomandat să le atârnați undeva eventual să le schimbați poziția din când în când. Ideal ar fi să aveți un stand. Anvelopele cu discuri este suficient să le așezați una peste cealaltă și între ele întotdeauna este bine să puneți bucată de carton pentru a preveni frecarea.