Cum să alegi frigiderul și cum se face corect curățarea frigiderului

26.01.2024 Monica Partajare

Pentru depozitarea corectă și igienică a alimentelor, un frigider este o necesitate în fiecare casă. Îți oferim câteva sfaturi de care să ții cont atât la cumpărare, cât și la curățarea frigiderului.

 femeie-frigider-deschis

Autor: Polina Tankilevitch (Pexels)

Frigiderul nu este un aparat pe care îl cumpărăm în fiecare an. În majoritatea gospodăriilor, un model vechi este înlocuit cu unul nou doar atunci când nu mai funcționează sau când nu mai corespunde capacității necesare. Te afli într-o situație similară? Deoarece un frigider costă destul de mult, trebuie să te gândești cu atenție la alegerea pec are o vei face. Iar noi îți vom spune cum să îl cureți corect, ceea ce va ajuta nu numai să depozitezi produsele în condiții de igienă, ci să și economisești energie și să prelungești durata de viață a frigiderului.

Un volum suficient de mare al frigiderului este o prioritate pentru tine? În magazinul online PC Garage, veți găsi o gamă largă de frigidere la prețuri accesibile.

În acest articol vei afla:

__check

ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi dimensiunea frigiderului

__check

ce informații utile poți obține de pe eticheta energetică

__check

cum să calculezi volumul unui frigider în funcție de numărul persoane din familie

__check

cât să fie nivelul de zgomot ca să  nu fie deranjant frigiderul

__check

ce opțiuni ale design-ului ai la dispoziție

__check

ce caracteristici ale frigiderului sunt utile

__check

cât costă cu aproximație un frigider de calitate

__check

cum să cureți ușor frigiderul

__check

sfaturi despre cum folosești eficient frigiderul

__check

de unde poți cumpăra avantajos frigiderul dar și alte electrocasnice pentru bucătărie

frigider-deschis-mobila

Autor: Max Rahubovskiy (Pexels)

 

Cum să alegi corect un frigider? Aceștia sunt cei mai importanți parametri

 

 Ești confuz când vine vorba de alegerea frigiderului? În rândurile de mai jos, am sintetizat cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știi atunci când cumperi un frigider.

Tipuri de frigidere

 

În general, există 3 tipuri de frigidere, și anume:

__check

frigider cu o ușă (frigider fără congelator)

__check

combină frigorifică (frigider-congelator)

__check

side by side (frigider cu congelator cu două uși)

Alegerea unui frigider poate fi o provocare, deci să alegi un frigider cu congelator, ar fi o soluție mai bună? În cazul în care alegerea va fi o  combină frigorifică, principalul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare este că spațiul de congelare și răcire va fi puțin mai mic decât dacă ar fi fost aparate independente. Calculează dacă volumul va fi suficient de mare pentru depozitare. Această soluție poate fi dezavantajoasă pentru familiile numeroase care se aprovizionează cu legume și carne.

 

Mărimea frigiderului

 

Locuiești singur sau cu familia? Cumperi multă mâncare și gătești mult sau tocmai invers? Răspunsurile la aceste întrebări te vor ajuta să afli cât de mare ar trebui să fie un frigider pentru familia voastră.

Pentru o familie cu copii unde se  gătește de regulă și e nevoie să se depoziteze  o cantitate mai mare  de alimente acasă, un frigider mai mare va fi cea mai bună alegere. Pe de altă parte, dacă locuiești singur și mânânci în oraș de cele mai multe ori, un frigider mai mic va fi suficient. Unul inutil de mare nu s-ar umple cu alimente și ar consuma multă energie.

 

Clasa energetică

 

Primul lucru pe care mulți oameni îl observă atunci când cumpără electrocasnice este eticheta energetică. Aceasta conține informații de bază despre produs. Cea mai importantă informație pe care o vei primi este clasa energetică, marcată de la A la G, A fiind cea mai bună și cu cel mai mic consum. Veți afla, de asemenea, care este consumul anual de energie, spațiul total de răcire și congelare și nivelul de zgomot.

 

De exemplu, pentru clasa energetică A, consumul anual aproximativ de energie este de 160 kWh. În comparație, cu clasa energetică C, consumul este de aproximativ 270 kWh. Diferența este destul de mare,  și se simte și la prețul frigiderului. Pe termen lung, un frigider mai scump, cu o clasă energetică mai bună, va economisi mai mult.

Vei găsi cele mai bune oferte la mobilier și articole de bucătărie pe site-ul nostru. Cu un singur clic pe link-ul de mai jos te poți convinge.

Volumul

 

În ceea ce privește volumul, pentru o persoană este recomandat un volum de aproximativ 70-75 l în compartimentul frigorific și de 30 l în compartimentul de congelare. Organizarea în interiorul frigiderului și volumul spațiului de depozitare sunt, de asemenea, legate de volumul total.

bucatarie-frigider-sidebyside

Autor: Sidekix Media (Unsplash)

 

Frigiderul în funcție de nivelul de zgomot

 

 Nivelul ridicat de zgomot al unui frigider poate interfera cu o viață confortabilă. Dacă ești în căutarea unui model mai silențios, orientează-te spre un frigider cu un nivel de zgomot mai mic de 40 dB.

Profită de aceste oferte fantastice și cumpără un frigider mai ieftin. Cumpărăturile online nu pot fi mai ușoare de atât.

 

 

Faci cumpărături în magazinele online în mod regulat? Atunci ar fi trebuit să descarci extensia KUPLIO.

extensie-kuplio

 

Greutatea frigiderului

 

Acest parametru este deosebit de important atunci când muți aparatul într-un alt loc sau când te muți. Greutatea totală a fiecărui model variază în funcție de tipul, dimensiunea, materialele utilizate și caracteristicile suplimentare adăugate. Greutatea medie a unui frigider de dimensiuni medii este de aproximativ 100 kg.

Amplasarea

 

Frigiderele încorporabile sunt populare pentru aspectul compact și neobstrucționat al întregii bucătării. Cu toate acestea, în acest caz, trebuie asigurată o circulație suficientă a aerului. Este mai bine dacă instalarea este efectuată de un profesionist.

A doua soluție este un frigider neîncorporabil, care nu va ocupa spațiu prețios în mobila de bucătărie pe care îl poți folosi ca spațiu de depozitare. Este ideal dacă ai mult spațiu în bucătărie.

 

Alegerea frigiderului după design

 

Gama de frigidere este suficient de largă pentru ca fiecare să aleagă un stil și o culoare care să se potrivească cu decorul bucătăriei sale.

 

Cele mai des întâlnite culori de frigidere sunt:

__check

Roșu - da, poți avea un frigider și în această culoare. Un frigider într-o culoare îndrăzneață poate fi piesa de rezistență a bucătăriei.

__check

Gri - o culoare neutră care conferă un aspect modern bucătăriei.

__check

Maro - persoanele cu un stil de viață scandinav optează în special pentru această culoare. Un frigider în această nuanță va adăuga o notă naturală spațiului de locuit.

__check

Negru -  frigiderul în această culoare va arăta excelent, mai ales într-o bucătărie cu un design minimalist.

__check

Oțel inoxidabil - al doilea cel mai frecvent ales finisaj. Este a doua cea mai populară alegere.

__check

Alb - culoarea tipică pentru un frigider. Se potrivește cu majoritatea interioarelor, este ușor de combinat cu alte electrocasnice din bucătărie.

femeie-se-uita-in-frigider

Autor: Anna Shvets (Pexels)

Cumpără electrocasnice la prețuri extraordinar de mici cu aceste oferte.

 

Caracteristici utile

 

Frigiderele au o mulțime de caracteristici care le fac și mai comfortabil de utilizat. De exemplu, caută următoarele caracteristici la frigiderul pec are îl vei alege:

__check

Afișaj - afișează temperatura din interiorul frigiderului și, în cazul frigiderelor inteligente, indică chiar și stocul alimentelor.

__check

Protecție antibacteriană pe interiorul frigiderului - pentru a împiedica dezvoltarea bacteriilor.

__check

Circulația aerului - unele frigidere au guri de aerisire în compartimentele congelatorului și al răcitorului pentru a face aerul să circule uniform. Această caracteristică menține alimentele mai proaspete pentru mai mult timp.

__check

Sistem No Frost - aceasta înseamnă că nu se va forma gheață în frigider sau congelator

Buget 

 

În cele din urmă, bugetul este cel care limitează deciziile de cumpărare. Nu uita că frigiderul este unul dintre electrocasnicele în care merită să investești.

Ai ales frigiderul pe care ți-l dorești, dar nu ți-l permiți în acest moment? Dacă nu ai nevoie urgentă de el, așteptă și cumpără-l mai târziu. Sau te afli în situația în care trebuie să cumperi urgent unul? Totuși, nu te grăbi și încearcă să alegi cel mai bun frigider posibil pentru bugetul tău.

Poți cumpăra un frigider de la aproximativ 1.000 lei, vei avea nevoie de cel puțin 1.500 lei pentru o combină frigorifică și vei plăti în jur de 4.000 lei pentru un frigider side by side. Desigur, prețul depinde de marca pe care o alegi și de parametri menționați mai sus.

 

bucatarie-frigider-rosu

Autor: Max Rahubovskiy (Pexels)

Curățarea frigiderului?

 

Cumpărarea unui frigider, amplasarea acestuia și umplerea lui cu alimente nu reprezintă sfârșitul poveștii. Curățarea regulată a frigiderului este importantă și trebuie repetată cel puțin o dată pe lună. Procedura este simplă.

1

Scoate toate alimentele și tot conținutul frigiderului și scoate-l din priză.

2

Îndepărtează rafturile și recipientele din frigider.

3

Amestecă apă caldă cu puțin oțet, suc de lămâie sau bicarbonat de sodiu pentru a curăța. Toate acestea te vor ajuta să cureți suprafețele frigiderului și să scapi de miros.

4

Folosește această soluție pentru a spăla frigiderul, precum și rafturile și recipientele. Apoi șterge-le cu o lavetă uscată.

5

Verifică alimentele și mâncarea înainte de a le pune la loc și aruncă-le după data expirării. Pornește frigiderul.

__bulb
Saltea moale sau tare, pe care să o alegi? Te vom sfătui

Cât de bine dormi, este determinat, în cea mai mare măsură, de saltea. Vrei să o înlocuiești pe cea veche cu una nouă? În articolul nostru vei găsi răspunsul la cum să alegi o saltea pentru un somn bun.

6 sfaturi pentru amplasarea și utilizarea frigiderului

 

__check

frigiderul trebuie amplasat departe de calorifer sau de alte surse de căldură sau de locuri însorite

__check

depozitează alimentele în funcție de simbolurile de pe compartimente (pune întotdeauna carnea, peștele și legumele în compartimentele de jos, acolo este mai rece)

__check

nu deschide frigiderul prea des și nu-l lăsa deschis pentru perioade lungi de timp

__check

pune alimentele care nu au termen lung pe rafturile de sus, astfel încât să le poți vedea și să fie  consumate

__check

ai grijă să nu umpli prea mult frigiderul

__check

depozitează alimentele mai aromate în pungi sau recipiente închise ermetic

Alege alte electrocasnice de bucătărie utile pentru gătit și preparat alimente într-un singur loc, în magazinul electronic PC Garage. Profită de prețurile avantajoase și cumpără astăzi.

 

Știi ce frigider să alegi din magazinele online? Înainte de a cumpăra, recomandăm să citești și evaluările și recenziile altor clienți, acestea pot fi utile în luarea deciziei.

__bulb
Cum să economisiți la gaze naturale în locuință? Iată câteva sfaturi

Vă interesează cum să economisiți la gaze naturale? Le folosiți nu numai pentru gătit, ci și pentru încălzirea apei și pentru încălzirea locuinței? Încercați aceste sfaturi practice și nu plătiți inutil.