Atenție, începe sezonul de gripă

sezon gripa

Întăriți-vă imunitatea și oferiți-i corpului vostru suficiente vitamine. Sezonul gripal s-a întors, ar trebui să fie prudente în special persoanele din grupele de risc. Și voi faceți parte din această categorie?

 

Nici nu ne-am dat seama și sezonul gripei ne bate din nou la ușă. În regiunea noastră, acesta durează din luna octombrie a anului curent până în luna aprilie a anului următor și se caracterizează printr-o incidență crescută a bolilor gripale și asemănătoare gripei. Cel mai riscant grup de persoane include persoanele în vârstă, femeile însărcinate, persoanele cu boli cronice și imunocompromișii, în special profesioniștii din domeniul sănătății. Ce trebuie să faceți pentru a evita gripa?

 

Sfaturi testate

Virusul gripal intră în corpul nostru prin tracul respirator superior și prin conjunctivă. Prin urmare, în sezonul gripei, oamenii ar trebui să acorde mai multă atenție sănătății lor. În special, sporirea igienei mâinilor. Ar trebui să le spălați bine cu săpun (palmele întregi și spațiul dintre degete) și apoi clătiți sub apă fierbinte. Dacă este necesar, puteți apela și la dezinfectanți pe bază de alcool.

Cu toate acestea, puteți contracta virusul și din obiectele contaminate, cum ar fi mânerele din autobuz, clanțele ușilor, coșurile de cumpărături și acestea pot fi infectate. Se recomandă aerisirea camerelor des și regulat. Igieniștii susțin că, virusul poate supraviețui până la câteva zile in praful unei camere neaerisite.

Uneori este dificil oamenilor obișnuiți să distingă gripa de alte boli respiratorii. Poate fi confundată cu ușurință, de exemplu, cu o banală răceală. Din acest motiv, bolnavii nu merg la medic și apelează doar la medicamente. Cu dureri în gât sau cu o temperatură ridicată merg la muncă, la școală sau se deplasează în transportul public, făcând astfel rău și mediului înconjurător. Prin urmare, este necesar să vă odihniți acasă și să urmați instrucțiunile medicului.

 

Vaccinul antigripal 

Cu toate acestea, vă puteți proteja și cu vaccin împotriva gripei. Acest vaccin antigripal vă va oferi o serie de anticorpi de protecție care se vor acumula în corpul vostru la 10-14 zile după vaccinare și vă vor proteja timp de aproximativ 6 luni. În aceste zile, puteți prezenta simptome de gripă sau răceală. Având în vedere că, compoziția vaccinurilor se schimbă în fiecare an, este necesar să-l absolviți în fiecare an.