Vrei să te răcorești în zilele toride? Pregătește-ți acasă cocktailuri delicioase

16.08.2023 Monica Mâncare și gătit Partajare

Ce anume evocă vara în tine? Pentru majoritatea oamenilor, soarele, relaxarea, confortul, lipsa oricăror activități și, ca o notă finală, cocktailuri savuroase. Îți vom da câteva sfaturi despre cum să prepari cele mai bune cocktailuri fără alcool.

Cu toții căutăm vara să ne răcorim mai ales sub forma unor băuturi delicioase reci. Aceste băuturi sunt acel ceva care aparține pur și simplu verii. Îți vom spune cum să prepari cele mai bune cocktailuri  nealcoolice cocktailuri de vară, răcoritoare, astfel încât să aibă un gust deosebit, ca și cum ar fi preparate de un profesionist.

Aveți nevoie să vă înnoiți echipamentul de bucătărie cu pahare noi sau ustensile de bucătărie? Cumpărați totul din magazinul online Cesiro și economisiți bani și timp. 

cocktailuri-lamai

 

 

Cocktailuri nealcoolice populare 

 

Când spui cocktail, primul lucru care îți vine probabil în minte este o băutură care conține alcool. Cu toate acestea, alcoolul nu trebuie să facă parte deloc din el, și totuși este un cocktail. De fapt, un cocktail se referă la orice băutură care a fost creată prin combinarea a două sau mai multe ingrediente.

Cocktailuri de vară, cocktailuri nonalcoolice devin din ce în ce mai populare în fiecare an. Există mai multe motive pentru acest lucru. Principalul motiv este că pot fi băute de toată lumea fără excepție - copii și șoferi deopotrivă. Astfel, o băutură gata preparată este savurată de toți.

Încă de la prima vedere sunt extrem de atrăgătoare. Ingredientele folosite creează un aspect viu colorat. În plus, preparate din ingrediente proaspete și de înaltă calitate, acestea vor da organismului vitamine și minerale.

Iar la final, chiar dacă bei mai multe, în comparație cu cele alcoolice, este garantat că nu vor provoca greață și dureri de cap a doua zi.

Ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara un cocktail de vară excelent?

 

coctailuri-rosu-lamaie

 

O mulțime de ingrediente

 

Nu este deloc dificil să prepari cocktailuri non-alcoolice gustoase. Cheia este să te asiguri că ai o mulțime de ingrediente de bună calitate, fie că este vorba de fructe, siropuri, limonade sau alte ingrediente. Vei obține cel mai bun gust dacă folosești totul proaspăt.

Vrei să faci siropuri de casă? De exemplu, pentru sirop de portocale ai nevoie de 1 litru de suc de portocale, 1,5 kg de zahăr și 15 g de sare de lămâie. Fierbe toate ingredientele împreună și apoi  toarnă în sticle curate, sterilizate.

Fă sirop de lămâie în același mod. Folosește aceste siropuri pentru a face cocktailuri de vară și vei vedea că gustul va fi și mai intens.

 

sticle-suc-de-fructe

Unelte necesare

 

Pentru a crea o băutură grozavă, ai nevoie și de câteva instrumente speciale pe care le folosesc chiar barmanii. Care sunt cele mai importante?

__check

Shaker - este instrumentul de bază pentru a pregăti băuturi amestecate. Datorită acestuia, toate ingredientele băuturii sunt amestecate și combinate în mod uniform. Îl vei aprecia mai ales atunci când prepari băuturi spumoase, deoarece le conferă o consistență bogată și cremoasă.

__check

Strecurătoare - împiedică pătrunderea gheții, a fructelor sau a altor ingrediente pe care nu le vrei în băutură.

__check

Lingură de bar - folosită pentru a amesteca suficient toate ingredientele folosite în băutură.

__check

Muddler - sau unealta secretă a barmanului, este folosit pentru a zdrobi ingredientele.

__check

Clește - pentru a adăuga gheață sau pentru a orna o băutură.

__check

Măsură bar - se folosește pentru a adăuga întotdeauna cantitatea potrivită de ingrediente lichide în băutură.

 

shaker-cocktail-lamaie

 

Nu e toată gheața la fel

 

Poate spui, cum se poate să fie dificil să faci gheață sau să o folosești într-o băutură? Într-adevăr, nu e dificil, dar calitatea acesteia afectează nu numai temperatura și consistența băuturii, ci și gustul în sine.

Este recomandat să adăugi cuburi de gheață mai mari în băuturi, deoarece acestea se topesc mai încet decât cele mai mici. Acest lucru înseamnă că nu diluează băutura la fel de repede și nu îi modifică gustul.

Cunoști vre-un truc care să facă cocktailurile de vară să arate și mai bine? Ți-l dăm noi, este gheața transparentă. În baruri și restaurante, este un ingredient obișnuit din băuturi. Și tu îți poți uimi oaspeții cu ea, acasă.

Îți vom spune cum. Adu apa la punctul de fierbere, lasă la răcit și apoi adu-o din nou la punctul de fierbere. Apoi toarnă apa călduță, nu fierbinte, în formele de gheață pregătite. Rezultatul: vei obține  cuburi de gheață transparente.

Sfatul nostru: Toarnă apa pregătită în formele de gheață și adăugă fructe de pădure, de exemplu. Cuburile de gheață și băutura în sine vor fi și mai frumoase.

Căuți mai multe modalități de a te bucura de un cocktail de vară răcoritor? Recomandarea noastră este cafeaua cu gheață făcută în casă.

 

 

2 sfaturi pentru cocktailuri

 

Există o mulțime de rețete pentru băuturi mixte fără alcool. Depinde de gustul tău care dintre ele te decizi să le faci. Acestea sunt sfaturile noastre testate și încercate.

Sangria fără alcool

 

Probabil că am auzit cu toții de băutura alcoolică de culoare roșie intensă numită Sangria. Se prepară cu vin roșu, fructe, îndulcitor și puțin brandy. Versiunea sa fără alcool este ușor de preparat.

Ai nevoie de:

__check

200 ml de suc de mere, struguri și portocale

__check

orice fructe - portocale, mere, lămâi

__check

suc de lămâie pentru aromatizare

__check

1 l de apă minerală

__check

gheață

Mod de preparare:

1

Amestecă toate cele 3 tipuri de sucuri și adăugă suc de lămâie în funcție de cât de dulce sau acrișoară vrei să fie băutura rezultată.

2

Adăugă fructele tăiate .

3

Pune la frigider pentru cel puțin 2 ore.

4

Înainte de servire, completează cu apă minerală și gheață.

cocktail-lime

 

Virgin Colada

 

Îți place Piña Colada? Pregătește această băutură cremoasă în varianta sa fără alcool. Toată familia se va bucura de ea, cei mari și mici.

Ai nevoie de:

__check

100 ml de suc de ananas

__check

30 ml de sirop de nucă de cocos

__check

20 ml de smântână pentru frișcă

__check

 gheață

Se procedează astfel:

1

Adăugă frișca, sucul de ananas și siropul de nucă de cocos în shaker și agită bine.

2

Servește imediat cu gheață.

3

Se poate orna cu ananas.

 

8 reguli generale pentru prepararea cocktailurilor:

 

__check

temperatura tuturor ingredientelor trebuie să fie aceeași

__check

acordă atenție gustului și culorii  ingredientelor

__check

acordă atenție gustului și culorii  ingredientelor

__check

folosește numai ingrediente proaspete și depozitate corespunzător

__check

păstrează recipientele și paharele curate

__check

respectă dozajul, procedura și timpul de preparare recomandate

__check

gheața folosită trebuie să fie proaspăt preparată din apă potabilă proaspătă

__check

adăugă zahăr în băuturi numai sub formă de siropuri

__check

spală întotdeauna bine fructele

__fire
Pumpkin Spice Latte - rețeta pentru o ceașcă de cafea de toamnă

Ați încercat deja Pumpkin Spice Latte? Dacă vă place un latte sau o cafea clasică, veți adora această băutură populară de sezon. Încearcă această rețetă simplă.

Te-am convins că și cocktailurile non alcoolice pot fi gustoase? Noi credem că da, pentru că se potrivesc verii ca o mănușă. Care e primul pe listă, pe care îl vei pregăti?