Un lănțișor cu cruce este un cadou minunat. Cum alegi corect lungimea?

09.01.2024 Monica Cumpărături pe internet Partajare

Cauți o bijuterie versatilă, care nu se va demoda niciodată? Un lănțișor cu cruce este unul dintre cele mai populare bijuterii. Află cum să-l alegi corect și din ce magazine online să cumperi.

Cu un lănțișor nu poți da greș la nici o  ținută. Îți va completa cu bun gust atât ținutele elegante de la serviciu, cât și ținutele casual de oraș. Dar problema poate apărea atunci când îl alegi. În prezent, tendința la modă în România este lănțișorul de aur cu cruce, dar în oferta e-shop-ului puteți găsi și unul de argint sau de titan. Grosimea, modelul sau dacă va fi cu sau fără pandantiv sunt, de asemenea, parametri cruciali. În cele din urmă, lungimea potrivită a lanțului este cel mai important parametru la cumpărare. Știi în funcție de ce să alegi lungimea lanțului? Află în rândurile următoare.

Adaugă  în cutia pentru  bijuterii multe bijuterii de damă  de bun gust, elegante și moderne. Am adunat cele mai bune reduceri de pe site-ul nostru.

farfurie-lantisoare

Autor: solod_sha (Pexels)

 

Cum să alegi un lănțișor cu cruce?

 

Am făcut un scurt ghid și sfaturi practice despre cum să alegi un lănțișor cu cruce în funcție de o serie de criterii.

Vom începe cu lungimea. Este poate cel mai important parametru pentru a-l putea purta confortabil, fără ca acesta să intre sub haine sau, dimpotrivă, să fie incomod dacă e prea scurt. Care este lungimea optimă a lănțișorului? Aceasta variază, desigur, în funcție de faptul că alegi un lănțișor pentru o femeie, un bărbat sau un copil.

Circumferința (grosimea) gâtului este importantă în primul rând. Este foarte ușor de aflat. Folosește un metru de croitorie pentru a măsura circumferința gâtului și apoi ajustează metrul la lungimea pe care dorești să o aibă lănțișorul. Ține cont  de faptul că pandantivul sau cruciulița vor adăga lănțișorului câțiva centimetri în plus. Ține cont și de lungimea gâtului. Dacă acesta este lung, un lanț mai scurt va fi mai bun pentru că nu va adăuga un volum nedorit. Cealaltă variantă este să măsori lungimea lănțișorului preferat și să cumperi în consecință.

Forma corpului și înălțimea ta afectează, de asemenea, lungimea lanțului. Se aplică o regulă de bază simplă - figurile mai scunde (până la 160 cm) ar trebui să aleagă lanțuri mai scurte (40-50 cm), în timp ce figurile mai înalte (peste 170) își pot permite lanțuri mai lungi (de la 45 cm în sus). Aceeași regulă este valabilă și pentru figurile mai subțiri sau mai plinuțe.

Cele mai bine vândute lanțuri pentru doamne sunt cele cu o lungime de 40 - 45 cm. Lănțișoarele pentru copii au de obicei 32 - 40 cm. Iar cele mai căutate lanțuri pentru bărbați sunt cele cu o lungime de 50 cm. Sfatul nostru pentru bărbați: un lănțișor de aur completat cu un ceas de aur arată grozav.

Lungimea lănțișorului pentru femei

__check

40 - 45 cm - lungimea standard a lanțului pentru femei, se termină sub gât

__check

50 - 55 cm - se termină la nivelul pieptului

__check

55 - 63 cm - potrivit pentru decolteurile lungi și adânci, în special pentru ținutele casual

__check

63 cm și mai mult - un lanț distinctiv care se termină sub nivelul bustului

Lungimea lanțului pentru bărbați

__check

35 - 45 cm - lungime discretă, lanțul va fi vizibil și pe haine

__check

50 - 55 cm - lanțul traversează clavicula, lungimea cea mai frecvent aleasă

__check

55 - 61 cm - se termină pe piept, arată foarte bine cu pandantive, medalioane.

__check

61 - 76 cm - cu lungimea sa, lanțul atrage cel mai mult atenția

Bijuterii pentru toate ocaziile pot fi găsite în aceste e-shop-uri, iar acum și la prețuri irezistibile. Vreți să profitați de promoțiile în curs de desfășurare pe termen limitat?
 

 

Vrei  să profiți de mai multe oferte excelente? Lichidări de stoc de Anul Nou sunt încă în desfășurare. Profită de ele, cumpără tot ce îți dorești și fă economii.

banner-lichidari-anul-nou

__bulb
Fotoliu masaj, un cadou excelent de Crăciun. Cum îl alegem la ofertă?

Vrei să le oferi celor dragi sau ție însăți un cadou pentru relaxări zilnice? Cumpără un fotoliu masaj. Avem sfaturi utile care te vor ajuta atunci când cumperi. Și îți vom spune de unde să cumperi.

Dar grosimea lănțișorului?

 

Lănțișoarele fine și  subțiri nu sunt doar pentru doamne, ci și pentru domni. În general, însă, doamnele aleg modele mai subtile, în timp ce domnii preferă  lanțuri ceva mai groase care ies în evidență. Cu toate acestea, în ofertele magazinelor online nu lipsesc lanțurile universale pentru ambele sexe.

Vrei să oferi cadou un lănțișor cu cruciuliță? Gândește-te ce model de lănțișor i-ar plăcea cel mai plăcut persoanei căreia vrei să-i dăruiești. Cel mai cunoscut model este cel cu zale ovale. Aceste lănțișoare se potrivesc cu pandantive delicate și sunt unul dintre modelele preferate de doamne, dar pot fi găsite și în colecția de bijuterii pentru bărbați.

Modelul șarpe sau Figaro, în care ochiurile se succed strâns unul după altul, este căutat în principal de domni, dar și femeile sunt interesate de ele.

Lănțișorul care seamănă cu niște cuburi se numește Venezia. Un lănțișor cu acest model arată elegant și atemporal. Pentru bărbați este realizat cu spații mai mari între ochiuri, iar pentru doamne acestea sunt plasate mai aproape unul de celălalt. Lănțișorul cu zale rotunde se numește Belcher și nu trebuie ratat nici de doamne, nici de domni.

 

Găsește bijuterii pentru el și pentru ea într-un singur loc, cu o reducere continuă, făcând clic pe aceste oferte:
 

barbat-lant-cruce-argint

Autor: Allan Mas (Pexels)

Materialul lănțișorului

 

Materialul cel mai căutat atunci când se alege o bijuterie este, fără îndoială, aurul. Motivul este durata sa de viață îndelungată, fără a-și pierde strălucirea și calitatea. Crezi că va ieși  în evidență aurul galben prea mult? Optează pentru un colier cu cruce din aur roz sau aur alb. Urmează bijuteriile din argint, caracterizate prin durabilitate ridicată și aspect elegant. Un lănțișor din argint cu o cruce arată foarte frumos și e de bun gust. Decizia finală  pentru bijuteriile din aur sau argint este influențată în principal de gustul și preferințele persoanei în cauză. Acestea trebuie să fie luate în considerare în momentul alegerii.

Lanțurile realizate din oțel chirurgical sunt extrem de rezistente și durabile. Datorită proprietăților lor hipoalergenice, acestea reprezintă un cadou excelent, în special pentru persoanele cu piele sensibilă și pentru copii.

Datorită greutății scăzute, durabilității ridicate și duratei lungi de viață, lanțurile realizate din titan devin, de asemenea, din ce în ce mai populare.

Alegerea materialului lanțului este legată și de îngrijirea corespunzătoare. În cazul unui lanț realizat din aur, aveți grijă în mod special ca acesta să nu intre în contact cu clorul. Ștergeți murdăria cu o cârpă de bumbac și folosiți produse speciale concepute pentru curățarea aurului.

În cazul în care lanțul din argint s-a oxidat, bijuteriile trebuie tratate cu un strat special. Curăță acasă cu un produs special. Bijuteriile din oțel și titan pot fi curățate cu apă călduță și săpun. Depozitarea lanțului într-un loc uscat, de preferință într-o cutie de bijuterii, este, de asemenea, esențială pentru o îngrijire corespunzătoare.

__bulb
Saltea moale sau tare, pe care să o alegi? Te vom sfătui

Cât de bine dormi, este determinat, în cea mai mare măsură, de saltea. Vrei să o înlocuiești pe cea veche cu una nouă? În articolul nostru vei găsi răspunsul la cum să alegi o saltea pentru un somn bun.

Purtarea lanțurilor sau a altor bijuterii a devenit de mult timp un trend al bărbaților nu doar al femeilor. De aceea, nu trebuie să îți faci griji dacă dorești să faci cadou un lănțișor. . Știi deja pe care o vei alege?