Suferi de retenție de apă? Încearcă un remediu făcut în casă pentru a elimina apa din organism

25.05.2023 Monica Partajare

Dacă suferi de retenție de apă în organism știi deja că nu este plăcut dar nici sănătos. Vrei să rezolvi această problemă? Încearcă sfaturile noastre cu un remediu eficient pentru drenarea organismului, făcut acasă.

femeie-bea-apa

 

Umflarea picioarelor, a mâinilor și, uneori celulita pot semnala retenția de apă. Dorești să scapi de excesul de apă din organism în alt mod decât prin medicamente? Află ce remedii sunt eficiente pentru a eliminarea apei din  organism fără o vizită la  farmacie.

Ai nevoie să refaci stocul de medicamente de acasă? Cumpără rapid, la prețuri avantajoase pe DrMax

femeie-pat-revista

 

Retenția apei în organism - simptome

 

Cea mai frecventă și tipică manifestare este umflarea unor părți ale corpului. În special la glezne, gambe, picioare sau chiar pe față. Umflarea este  vizibilă la prima vedere. Retenția apei poate fi însoțită și de disconfort la nivelul abdomenului.

Printre semnele excesului de apă în organism se numără pierderea în greutate crescută sau transpirația excesivă. La femei, retenția de apă este normală în perioada menstruației. Cu toate acestea, ea se va diminua în mod natural după ce aceasta se termină.

Dacă persistă pentru o perioadă lungă de timp, poate cauza diverse probleme de sănătate.

 

picioare-femei-asternut

__bulb
Celulita, cum scăpați de ea în câteva luni? Încercați următoarele sfaturi

Vă întrebați cum să scăpați de celulită în cel mai eficient mod? Poate că sfaturile noastre vă vor ajuta să o combațeți. Aflați cum o puteți preveni eficient.

Care sunt cauzele retenției?

 

Există diverse motive pentru care organismul dumneavoastră reține mai multă apă decât este necesar. Printre cele mai frecvente se numără:

__check

Alimentația deficitară - de exemplu, sarea excesivă din alimente, consumul ridicat de zahăr, alcool sau cofeină.

__check

Anumite tipuri de medicamente - administrarea de antidepresive, medicamente pentru tensiune arterială ridicată etc.

__check

Lipsa de exerciții fizice - în special persoanele cu locuri de muncă sedentare ar trebui să-și facă timp să facă mișcare.

__check

Stresul excesiv - te întrebi cum să scapi de stres? Implică-te în activități pentru a lua o pauză de la responsabilitățile tale zilnice.

__check

Boli grave - în special ale inimii, ficatului sau sistemului limfatic.

__check

Aport scăzut de lichide - aportul de lichide este extrem de important pentru funcționarea sănătoasă a organismului și pentru drenaj. Știi care este  cantitatea optima de apa ce trebuie consumată zilnic?

__check

Lipsa somnului - pentru a te asigura că ai suficientă energie pentru a face față sarcinilor de peste zi, nu uita să te odihnești suficient.

__check

Supraponderalitatea - persoanele cu un număr mare de kilograme reprezintă un grup de risc pentru retenția apei în organismului.

femeie-sustinerea-capului

 

Cum să eliminăm apa din organism?

 

Medicamentele nu sunt singura opțiune pentru a ajuta organismul atunci când reține apă. Poți încerca detoxifierea organismului cu diferite metode testate pe care le foloseau bunicile noastre.

Modificarea dietei

 

La întrebarea ce remediu este cel mai bun pentru eliminarea apei din organism, primul lucru pe care mulți oameni ar spune ar fi schimbarea dietei. Dieta contribuie la funcționarea optimă a  întregului organism. Cum ar trebui să arate o dietă completă și echilibrată?

Evitați alimentele foarte sărate, făina, zahărul alb, arome artificiale sau carbohidrații. În schimb, creșteți aportul de potasiu și magneziu și consumați mai multe legume și fructe.

Consumul de pepene verde sau de caise este deosebit de eficient pentru a elimina rapid apa din organism.

 

caise-bol-planta

 

 

Aportul optim de lichide

 

Crezi că dacă bei mai puțină apă, nu vei reține apă? Te înșeli. Dacă organismul nu are un aport suficient de lichide, va începe să facă rezerve de apă. Ar trebui să bei 1,5 - 2 litri de lichide în fiecare zi. Băuturile îndulcite, cafeaua sau băuturile alcoolice nu se iau în calcul la acest aport.

Desigur, cantitatea de lichide necesare corpului este legată de mulți factori, cum ar fi IMC (indicele de masă corporală).

Nu ar trebui economisim când vine vorba de autoîngrijire și sănătate. Dar cu ofertele din categoria sănătate vei economisi în mod natural.

 

femeie-carafa-apa

 

Exercițiile fizice regulate

 

Mișcarea, sub orice formă, ajută la accelerarea metabolismului. Spui că nu reușești să ajungi la sală? Încearcă să faci mișcare acasă și fă-o ori de câte ori ai timp liber. Chiar și o plimbare cu bicicleta ajută. 

 

barbat-exercitii-fizice

 

Plante pentru eliminarea apei din organism

 

Încearcă remedii naturale pentru eliminarea apei din organism. Multe plante și ierburi pot influența pozitiv eliminarea apei din organism. În plus față de această capacitate, ele furnizează organismului diverse vitamine benefice. Le puteți consuma ca atare, le puteți adăuga în mâncare sau puteți face un ceai pentru retenția apei.

__check

urzică

__check

mărar

__check

brusture

__check

soc negru

__check

hibiscus

__check

tei

__check

coacăze negre

plante-ghiveci

 

Cât timp durează să eliminați apa din organism?

 

Fiecare corp este unic. Prin urmare, reacția organismului la diferite schimbări durează o perioadă de timp diferită pentru fiecare persoană. La o persoană, schimbările pot fi vizibile după o săptămână, de exemplu, la o altă persoană după o lună. Importantă este perseverența și regularitatea.

Ați încercat mai multe modalități de eliminare a apei din organism și niciuna nu a fost eficientă? Cereți ajutor unui medic specialist pentru a evita probleme grave de sănătate.

 

__bulb
Slăbire rapidă fără efectul yo-yo nedorit?

Și voi ați acumulat câteva kilograme în plus după o lungă odihnă pandemică? De îngrășat ne îngrășăm ușor, dar este extrem de dificil să scăpăm de kg nedorite fără efectul yo-yo nedorit. Prin urmare, am rezumat pentru voi câteva sfaturi despre cum să slăbiți dar să vă și mențineți.