Sistem imunitar slăbit - cauze și cum îl puteți întări?

imunitate scazuta

Imunitatea slăbită nu este neobișnuită. Se manifestă printr-o susceptibilitate crescută la diferite boli și viruși. Cum și când este cel mai bine să întăriți sistemul imunitar?

Un sistem imunitar sănătos este mai mult decât important. Dacă nu funcționează corespunzător, se va reflecta sub forma multor probleme de sănătate.

Cu toate acestea, ceea ce este posibil să fi trecut cu vederea este faptul că vă puteți întări în mod regulat imunitatea. Cum să aveți grijă de ea și să preveniți bolile?

 

Ce este sistemul imunitar

 

Gândiți-vă la sistemul imunitar ca la un fel de mantie invizibilă în jurul corpului vostru care vă protejează continuu. Dacă acest înveliș este spart, bacteriile și virușii pot ajunge la dvs. mult mai ușor. Sunt cauza unor boli mai frecvente, în special gripa și virusurile.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru sistemul dvs. imunitar este să-i acordați o îngrijire regulată. Și nu numai la vârsta adultă. Este necesar să se construiască imunitatea încă din copilărie și să nu o neglijați nici la cei vârstnici.

femeia langa lac

 

Sistem imunitar slăbit simptome

 

Simptome sistem imuniar slăbit - dacă aveți imunitatea slăbită vă puteți da seama de acest lucru urmârind aceste simptome.

Cel mai dese sunt:

- oboseală crescută
- scăderea apetitului
- eczeme, herpes, erupții cutanate
- frica frecventă de a se îmbolnăvi

femeie ganditoare

 

Ce poate slăbi sistemul imunitar?

 

Sistem imunitar slăbit cauze -  se datorează în principal acestor 5 factori:

- stres pe termen lung
- obezitatea
 - consumul de alcool
- fumat
 - zahăr nesănătos

fructe musli

 

Cum să ne întărim imunitatea?

 

Puteți avea grijă de imunitatea voastră în fiecare zi. La prima vedere pot părea mici, dar schimbări semnificative.

Ce ne ajută pentru creșterea imunității?

 

Dieta

 

Cea mai mare proporție de celule imunitare se găsește în intestine. Tipul de alimente pe care le consumăm are un impact mare asupra calității imunității. Ce ar trebui să conțină dieta voastră? Cu siguranță fibre sub formă de fructe, legume și leguminoase și, de asemenea, probiotice precum varză murată, chefir sau kombucha.

Nu sunteți familiarizat cu kombucha? Efectele sale medicinale asupra sănătății sunt cunoscute de generații. Veți afla tot ce ar trebui să știți despre ea în articolul nostru.

Ce alte alimente vă pot îmbunătăți calitatea imunității? Căutați alimente bogate în zinc (carne, linte și multe altele). Condimentele vor ajuta și ele - ghimbir, turmeric, scorțișoară. Și, în sfârșit, nu uitați de importanța unui regim de băut sub formă de apă curată.

pahar cu apa plata

De ce să urmați un regim de băut și câtă apă plată ar trebui să beți pe zi? Am rezumat totul despre regimul de băut pentru dvs. în articolul nostru.

Vitamine pentru imunitate

 

În prezent, nu există lipsă de vitamine și suplimente nutritive disponibile pentru a susține imunitatea. Vitamina C pentru imunitate și Vitamina D, acid folic, seleniu, zinc, cătină sau echinaceea violet sunt cele mai căutate.

Puteți găsi toate vitaminele și suplimentele alimentare necesare pentru a susține imunitatea într-un singur loc. Cu siguranță veți aprecia să cumpărați online fără a vizita o farmacie.

Preferiți să luați vitamine în forma lor naturală? Puteți găsi vitamina C în citrice, varză, broccoli, conopidă sau kiwi. De asemenea, găsiți mai multe legume, cereale integrale, nuci și semințe.

mix de alune

 

Mișcarea

 

Vreți să spuneți că nu sunteți genul sportiv? E în regulă, mișcarea nu înseamnă că trebuie să faceți mișcare intens în fiecare zi. Este complet suficient dacă includeți mersul pe jos în zilele voastre. O plimbare către și de la serviciu, magazin sau o scurtă plimbare de seară este un cardio extrem de eficient.

 

Somnul

 

Ca adult, ar trebui să dormiți 7 până la 9 ore pe zi. Mergeți la culcare în fiecare noapte la aceeași oră. La fel, treziți-vă dimineața. Corpul vostru se va obișnui cu acest mod și nu veți avea nicio problemă să adormiți sau să vă treziți.

femeia langa pat

 

Evitați stresul

 

Oricât de dificil ar fi, încearcați să eliminați cât mai mult stres din zilele voastre. Amintiți-vă că nimic nu durează pentru totdeauna și totul poate fi rezolvat. Aveți probleme la serviciu? Vorbiți despre ele. Copiii voștri nu vă ascultă? Gândiți-vă la o formă de recompensă dacă vă ascultă. Și cel mai important, rezervați-vă în mod regulat timp doar pentru dvs. și răsplătiți-vă pentru tot ce faceții zilnic.

femeia citeste o carte

Dacă aveți simptome de imunitate slăbită pentru o lungă perioadă de timp, nu ezitați să vizitați un medic specialist. El vă va oferi cele mai bune sfaturi despre cum să vă întăriți sistemul imunitar.