Rețete rapide pentru prânz sau cină ieftină pentru întreaga familie

retete rapide

Să gătim astfel încât întreaga familie să fie mulțumită, dar în același timp să nu ne afecteze bugetul, uneori poate deveni o problemă. Am adunat pentru voi câteva rețete datorită cărora, prepararea unei mâncări gustoase va deveni o joacă.

 

Cum pregătiți un prânz delicios în doar câteva minute

Vă oferim câteva retete ieftine  și rapide datorită cărora întreaga familie va mânca pe săturate și gustos. Până la urmă și un prânz mai simplu poate fi delicios, nu-i așa?

 

Supă rapidă de usturoi

Această supă rapidă este o alegere ideală pentru prânz sau cină. Se prepară în doar câteva minute și o poate pregăti până și cel mai puțin priceput în ale bucătăriei și în plus nu veți cheltui o mulțime de bani.

Ingrediente:
 8 căței de usturoi                                                        

 ​5 cartofi medii

 ​ 2 linguri de unt

 ​ 1 lingură ulei de măsline

 ​ 1 liter supă de legume

 ​ sare, piper

 ​un produs de patesie după preferință

 

Supa de usturoi | KUPLIO.ro

 

Mod de preparare:

Într-o oală topim untul și adăugăm cartofii tăiați bucățele. Le călim preț de câteva minute apoi adăugăm usturoiul tăiat bucățele, piperul, sarea și adăugăm peste ele supa de lgume pregătită în prealabil. Atunci când cartofii sunt bine făcuți oprim focul și lăsăm să se răcească mai apoi la mixăm. La final adăugăm un produs de patiserie felii mici care în prealabil a fost uns cu ulei de măsline și tras prin tigaie.

Pontul nostru: Usturoiul este greu de digerat pentru voi? Încercați să-l înlocuiți cu prazul, contine un număr important de flavonoide ce protejează vasele de sânge. Acidul folic conținut de praz are un rol important în protejarea sănătății.


 

Penne á la chef

Pastele sunt îndrăgite de aproape toată lumea. Pregătirea lor este una simplă și rapidă și fără costuri mari. Pentru pregătirea Penne ála chef vă ajung un minimum de ingrediente, de aceea această rețetă este potrivită mai ales atunci când frigiderul vostru este destul de gol. Dar ce fel de ingrediente veți avea nevoie?

Ingrediente:

 500g penne sau un alt tip de paste

 200g bacon

 3 roșii mari

 1 cățel de usturoi

 2 cepe

 sos de tomate

 chili, sare și zahăr


Mod de preparare:

Mai întâi tragem prin tigaie baconul tăiat bucăți mici apoi adăugăm usturoiul tăiat bucățele, ceapa și roșiile, pe care în prealabil le-am fiert în apă clocotită și le-am scos pielița și le-am tăiat bucăți mici. Toate ingrediente le tragem prin tigaie, mai apoi adăugăm sosul de tomate și lăsăm să se gătească un pic. Apoi, după gust, adăugăm sare, zahăr și la final adăugăm chili. Dar putem adăuga și praz sau măsline.

Pontul nostru: Visați să gătiți ca un Masterchef adevărat? Atunci cu siguranță veți avea nevoie de ustensile de calitate și tacâmuri de calitate. Toate acestea și multe altele acum le puteți cumpăra mult mai avantajos și datorită portalului de vouchere KUPLIO.ro. Cod reducere Aloshop sau oferte Topshop sunt întotdeauna binevenite.


 

Clătite americane

Până și cei care adoră dulcurile vor fi mulțumiți. Chiar dacă clătitele sau pancakes sunt unul dintre cele mai îndrăgite deserturi, cu siguranță nimeni nu le va refuza nici la prânz sau la cină. Cele mai bune sunt cu gem, ciocolată sau miere și scorțișoară depinde de gustul fiecăruia. Pentru prepararea lor avem nevoie de:  

Ingrediente:

 2 ouă

 250 ml lapte

 200 grame făină

 2 lingurițe praf de copt

 ½ linguriță de bicarbonat

 1 plic zahăr vanilinat

doua linguri de zahăr

3 linguri de ulei

un varf de sare

ulei

 gem, ciocolată, diferite siropuri sau fructe

 

Pancakes | KUPLIO.ro

 

Mod de preparare:

Amestecați făina cu praful de copt, bicarbonatul, zahărul și zahărul vanilinat și treceți totul prin sită. Separati albusurile de gălbenușuri. Mixati albusurile până când acestea se fac spumă iar gălbenusurile le amestecați într-un alt bol cu un vârf de sare. Combinati laptele cu uleiul. Turnați laptele cu uleiul peste gălbenușuri și amestecati cu combinația de ingrediente uscate (făină, praf de copt etc.), folosind mixerul. Încorporați albușurile cu ajutorul unui tel. Amestecați cât mai încet până când compozitia devine omogenă. Încălziti tigaia și turnați puțin ulei în ea. Dupa ce tigaia s-a încins bine, turnați un polonic din compoziția de clătite exact pe centrul tigăii. Dupa acea întoarceți clătita si pe partea cealaltă. Nu omiteți faptul că, clătita nu trebuie niciodată intoarsă de mai multe ori. Procedați la fel pentru fiecare clătită. Scoateți clătitele pe o farfurie și serviți-le cu gem, dulceață, fructe, ciocolată, miere, scorțișoară sau diferite siropuri.
 

 

Pizza de casă ca din Italia

Un pont grozav pentru un prânz rapid și ieftin este și pizza. Avantajul este că, pentru pregătira ei puteți folosi aproape tot ce găsiți în frigider.

Ingrediente:

 600g făină

 1 linguriță zahăr + 1 linguriță sare

 1 drojdie

  3 dal apă rece

  puțin ulei 

 sos de tomate (150g)

 4 căței de usturoi

 oregano

 șuncă, brânză, măsline, porumb – ce mai găsiți prin bucătărie

Mod de preparare:

În apă rece amestecăm drojdia și lăsăm să se omogenizeze. Într-un recipent amestecăm făină, sarea, uleiul, drojdia și preparăm aluatul, pe care îl punem pe o tavă unsă în prealabil. Apoi începem să adăugăm baza pentru pizza și anume sosul de tomate îl amestecăm cu usturoiul și oregano. Apoi peste putem adăuga ingrediente după gust, fantezia nu are limite. Pizza se coace la 180 chiar 200 de grade până când marginile se vor rumeni.