Refinanțare credit ipotecar

16.06.2022 Vlasta Ipotecă Partajare

Aveți un credit ipotecar? Doriți o dobândă mai mică sau plata lunară? Acestea sunt opțiuni de refinanțare ipotecară.

Ce înseamnă de fapt refinanțarea creditului ipotecar? Vă vom sfătui când să vă refinanțați creditul ipotecar, dar și ce trebuie să luați în considerare.
refinantare credit

__bulb
Condiții credit ipotecar - care este cel mai rentabil?

Decizia de a vă lua un credit ipotecar este, fără îndoială, una dintre cele mai importante din viață. Va avea impact asupra vieții voastre pentru o perioadă lungă de timp. Cum să găsiți banca potrivită unde vă așteaptă cea mai avantajoasă ipotecă?

Ce este refinanțarea?

 

Refinanțarea înseamnă pe scurt rambursarea unui împrumut mai puțin avantajos cu un împrumut nou, mai avantajos. Aceeași proprietate este folosită pentru garantarea împrumutului ca și pentru împrumutul inițial.

Scopul refinanțării creditelor ipotecare este de a economisi dobânzile. În cele mai multe cazuri, refinanțarea creditului ipotecar are loc la o altă bancă. Cu toate acestea, o ofertă mai avantajoasă poate fi folosită și în cadrul băncii în care clientul contractează în prezent un credit ipotecar.

Este posibilă refinanțarea tuturor tipurilor de împrumuturi, credite, carduri de credit, descoperiri de cont, leasing sau achiziții în rate.

femeia cu calculator

 

Aveți nevoie de consiliere cu privire la finanțe, asigurări sau ipoteci? Configurați-vă contul, ipoteca sau economiile la prețuri mai bune.

Când să vă refinanțați ipoteca/împrumutul

 

Există mai multe motive pentru care ar trebui să luați în considerare refinanțarea creditului ipotecar. Cele mai comune includ următoarele:

- obțineți o dobândă mai mică, ceea ce înseamnă și că veți plăti mai puțin pentru perioada de rambursare,

- plătiți o sumă lunară mai mică, pe care banca dumneavoastră nu v-a oferit-o.

- ajustarea perioadei de rambursare a creditului, adică scurtarea sau prelungirea acesteia, ceea ce modifică din nou valoarea plății lunare,

- alte motive, de ex. înlăturarea unui codebitor, schimbarea imobilului stabilit sau nemulțumirea față de serviciile băncii.

 

Comparare de refinanțare

 

Vă interesează ce bancă propune cea mai avantajoasă refinanțare? Băncile își schimbă adesea produsele ipotecare. Căutați întotdeauna cele mai bune condiții de refinanțare atunci când aveți nevoie de ele în prezent. Nu amânați refinanțarea pentru că nu există un moment mai bun.

grafice financiare

Și dvs. puteți obține o ipotecă mai bună decât aveți în prezent. Verificați ofertele băncilor individuale.

Calculatorul de refinanțare a creditelor vă va oferi o privire de ansamblu rapidă asupra condițiilor pentru cea mai avantajoasă refinanțare a creditului. Și anume, valoarea noii dobânzi, plata lunară, RPMN și orice comisioane pentru acordarea ipotecii.

Puteți obține un credit ipotecar de refinanțare în diferite bănci românești, de exemplu:

Creditul de refinanțare Unicredit

Refinanțare credit ING

Creditul pentru refinanțare Banca Românească

Banca Transilvania refinanțare

Refinanțare credite BRD

Refinanțare credite CEC

Credite de refinanțare Raiffeisen Bank

Ai nevoie de consiliere cu privire la finanțe, asigurări sau ipoteci? Nu trebuie să plătiți întreaga sumă pentru aceste servicii dacă profitați de una dintre ofertele avantajoase de pe site-ul nostru.

Ce nu puteți evita

 

Creditul ipotecar poate fi refinanțat pe întreaga perioadă a retragerii sale. Cu toate acestea, nu întotdeauna dă roade. Transferul unei ipoteci presupune diverse comisioane. Cele mai frecvente sunt:

- comision de rambursare anticipată - de obicei cel mai mare comision. Aceasta este o amendă pentru bancă pentru nerespectare. Este în jur de 1% din suma restantă a împrumutului (cu toate acestea, unele bănci vă vor rambursa atunci când transferați ipoteca),

- comision pentru acordarea unui nou credit ipotecar,

- comision pentru o nou aviz de expert - dacă noua bancă nu o furnizează gratuit,

 - taxa pentru transcrierea in cadastrul imobiliar – totusi o poti reduce pana la jumatate daca o faci electronic. Cu toate acestea, banca trebuie să ofere mai întâi această opțiune.

- cross-sell - produsele băncii pe care le puteți cumpăra cu o nouă ipotecă.

Dar aici ar trebui să fiți atenți la câteva lucruri mici. Calculați în avans dacă o dobândă mai mică la o altă bancă va compensa și aceste costuri aferente. Dacă rambursați ipoteca la sfârșitul perioadei de fixare, nu sunteți afectat de comisionul pentru rambursarea anticipată a acesteia.

bani barbat

 

Aveți asigurare de viață?

 

Potrivit experților în consultanță financiară, ar trebui să aveți. Când vă luați un credit ipotecar, este recomandă să încheiați o asigurare de viață de risc. Asigurarea de viață cu risc este o modalitate mai bună de a asigura un împrumut în comparație cu asigurarea ipotecară de la o bancă.

Băncile oferă standard de acoperire a patru riscuri - deces, invaliditate permanentă, incapacitate de muncă pe termen lung și pierderea locului de muncă. Cu asigurarea de viață cu risc, puteți alege exact ce riscuri și pentru cât doriți să asigurați. Oferta de riscuri este mai larga si intreaga valoare a primelor de asigurare este destinata acoperirii acestora.

 

__bulb
Cum să alegem cea mai bună asigurare de viață?

Asigurarea de viață este unul dintre cele mai complexe produse financiare de până acum. Prin urmare, este relativ dificil de ales. Cum găsiți cea mai bună variantă din ofertele companiilor individuale? De ce riscuri ar trebui să țineți cont? Și care sunt prețurile?

Refinanțare ipotecă nouă

 

Da, este posibil. Chiar dacă v-ați refinanțat deja ipoteca, puteți face acest lucru din nou. Asigurați-vă că vă decideți asupra unei refinanțări ipotecare imediat ce descoperiți că ipoteca dvs. actuală este dezavantajoasă în comparație cu ofertele de refinanțare bancare concurente. Dar nu vă grăbiți în a lua o decizie. Aveți oferte în mai multe bănci aproximativ în același timp și alegeți cu atenție oferta băncii care vi se potrivește cel mai bine.

barbat calculator

Și un ultim sfat. Contactați banca inițială înainte de a vă decide să vă refinanțați ipoteca. Este posibil ca acesta să poată scădea rata dobânzii chiar și în afara perioadei de fixare.

 

Surse: 

www.finzoom.ro/calculatoare/calculator-de-refinantare

https://mybank.idea-bank.ro/web/Identity/Login