Primul și cel mai important ingredient pentru prepararea Pumpkin Spice Latte este piureul de dovleac. Îl poți cumpăra gata sau îl poți pregăti acasă.
Procedura de preparare a piureului de dovleac de casă:
1. Putem folosi dovlecei clasici sau Hokkaido. Se spală dovleacul, se curăță de coajă, se scot semințele și se taie cubulețe.
2. Coaceți în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru aproximativ 1 oră.
3. După ce s-a răcit, zdrobiți dovleacul cu o furculiță sau mixați-l într-un piure fin.
În timp ce dovleacul se coace, pregătiți condimentul de dovleac amestecând 4 ingrediente:
• 1 linguriță de nucșoară
• 1 linguriță de ghimbir măcinat
• 3 lingurițe de scorțișoară măcinată
• 10 bucăți de cuișoare zdrobite
Pentru a finaliza rețeta Pumpkin Spice Latte:
1. Vom prepara cafeaua preferată, de înaltă calitate - de exemplu, espresso. Lasă-l să se răcească.
2. Încălzim 3 linguri de piure de dovleac într-o oală mică, adaugăm condimente și amestecă.
3. Adăugați la acest amestec cafea, 250 ml lapte, 1 lingură miere și 1 lingură aromă de vanilie.
4. Turnați întregul amestec într-un blender și amestecați până când latte-ul de dovleac este spumos.
5. Se toarnă în pahare, se decorează cu frișcă și se presare cu scorțișoară.
Cum să alegeți un dovleac?
Nu oricine are ocazia să crească un dovleac acasă. Puteți alege dintre lanțuri de magazine sau piețe cu cultivatori locali. Vă recomandăm să cumpărați dovleacul direct de la sursă. Un astfel de dovleac ar trebui să fie de mai bună calitate și să aibă un gust mai bun.
Alege-l pe cel cu coaja intactă. Păstrați-l acasă într-un loc răcoros și întunecat. Astfel va rezista 2 până la 3 luni.
Vă place să descoperiți gusturi noi? Toamna este momentul perfect pentru a încerca un Pumpkin Spice Latte. Îi veți adora gustul delicios. Și ce este și mai bine, puteți folosi restul de dovleac în bucătărie pentru a pregăti mâncarea.
Vă place cafeaua în toate formele ei? În zilele calde ale verii, pregătiți-o și pe cea cu gheață. În articolul nostru veți găsi o rețetă rapidă și gustoasă.