Plantarea usturoiului și celorlalte plante

plantarea usturoiului

Voi ați plantat deja usturoiul? În acest articol vă oferim informații complete despre când să-l plantați, cum să îl îngrijiți și când să îl recoltați.

Sunteți pasionați de grădinărit și cultivarea plantelor? Acum aveți ocazia perfectă de a vă etala în grădină. Plantarea vă va ocupa destul de mult timp în această perioadă, dar în câteva luni rezultatul va merita cu siguranță.

 

Dar înainte de asta, nu uitați să pregătiți tot ce aveți nevoie. Semințe, pâmânt, unelte sau scaun, astfel încât să aveți un loc unde să vă odihniți. Cumpărați mai ieftin cu oferta noastră exclusivă.

 

Când săpați și plantați semințele în pământ, vă imaginați cu siguranță un rezultat gustos. Nimic nu se compară cu fructele sau legumele cultivate în grădina proprie. Se plantează întotdeauna în luna mai, când solul este suficient de cald.

Cu toate acestea, unele plante sunt greu de plantat și de cultivat. Printre acestea se numără usturoiul, care diferă de alte legume în aproape orice.

usturoi pe masa

 

Când plantăm usturoiul

 

Usturoiul difertă de celelalte plante prin faptul că îl puteți planta nu numai primăvara, ci și toamna. Cu toate acestea, cel mai bun lucru de făcut este să îl plantați la începutul lunilor februarie și martie. Pământul înghețat își revine atunci după iarna rece. Dar dacă nu reușiți, vă puteți compromite recolta.

Pare de necrezut, dar puteți planta usturoiul și după trecerea verii. Cel mai ideal moment pentru a planta usturoi de toamnă este cu o zi înainte ca solul să înghețe. Cu toate acestea, acest lucru este foarte greu de estimat. Prin urmare optați spre sfârșitul lunilor octombrie și noiembrie.

Vă întrebați cum este posibil acest lucru? Usturoiul este capabil să prindă rădăcini toamna și iarna. Prin urmare, intră în sezonul de vegetație cu un avans de 4-6 săptămâni. Drept urmare, puteți aștepta cu nerăbdare o recoltă mai bogată.

Nu aveți suficient timp liber pentru a găti mâncăruri complicate? Vă puteți etala cu usturoiul și în bucătărie. Cu siguranță vă veți bucura de rețetele noastre pentru o cină sănătoasă și rapidă pentru întreaga familie. Încearcă rețeta noastră pentru o cremă delicioasă de avocado cu ou.

usturoi pe blat

 

Usturoiul este complicat

 

Cel mai potrivit sol pentru usturoi este cel cu multă materie organică, substanțe nutritive și soare. Importanți sunt și alți parametri pe care ar trebui să îi urmați.

Nu trebuie să plantați această plantă pretențioasă în același loc în care au fost plantați alți bulbi în ultimii 4 ani. Mai degrabă, alegeți un loc în care ați plantat anul trecut legume nepretențioase la nutrienți. Totuși usturoiul are nevoie de o mulțime de nutrienți.

În plus, țineți cont de faptul că ceapa trebuie plantată în grădină cât mai departe de usturoi. Între ele se pot transmite diferite boli.

catei de usturoi

 

Cum plantăm usturoiul

 

Înainte de a planta usturoiul solul trebui să fie foarte bine pregătit. Fertilizați îngrășământul la o adâncime de 20-30 de centimetri. În cazul ideal, finalizați această călătorie obligatorie cu 3-4 săptămâni înainte. În plus, rândul de usturoi ar trebui să fie mai sus față celelalte plante din grădina voastră.

Ar trebui să plantați usturoi la o adâncime de 8 până la 10 centimetri. Puneți-l cu capătul ascuțit în sus. Alege cei mai mari căței de usturoi intacți pentru plantare. De asemenea, aveți grijă să nu împingeți pre tare. Nu trebuie să lăsați în jurul lui bule de aer care nu-i fac bine.

Usturoiul de primăvară trebuie udat ușor și apoi lăsat până nu îl scoateti din sol. O astfel de plantă nu are nevoie de apă suplimentară.

Totuși, dacă v-ați hotărât asupra plantării de toamnă, după plantare, acoperiți întreg rândul cu brad, frunze și paie. Astfel planta va fi protejată de șocuri termice și nu va avea probleme la înrădăcinare.

Orice tip de usturoi ați alege, vei găsi în oferta noastră o selecție largă de accesorii pentru plantare.

Îngrijirea recoltei voastre

 

Când usturoiul primăvara germinează și crește la o înălțime de 10 - 15 centimetri, descoperiți „pătura” și pulverizați din nou solul cu îngrășământ.

Cu toate acestea, asigurați-vă că între plantele individuale să nu apară buruienile. Acestea preiau din energia usturoiului și sunt aducătoare de diferite boli și ciuperci pentru planta voastră.

spagete cu usturoi

 

Perioada propice pentru recoltare

 

Nici măcar perioada în care usturoiul poate fi recoltat nu poate fi estimată cu exactitate. Se maturizează de la mijlocul lunii iulie până la începutul lunii septembrie. Cu toate acestea, îngălbenirea frunzelor sau întinderea tulpinilor în poziție verticală poate fi un indicator al maturității.

De asemenea, este dificil să determinați când să culegeți usturoiul din grădină. Este mai bine să-l săpați când solul nu este umed și se zdrobește ușor.

După recoltarea usturoiului din sol, este important să-l lăsați să se odihnească într-un loc întunecat și aerisit timp de aproximativ 10 zile. Apoi trebuie uscat bine. Prin uscare, usturoiul este eliberat de excesul de apă și în acest timp se maturizează. În plus, proporția de substanțe aromatice crește în acest caz.

După o lună de uscare, tăiați tulpinile pe jumătate. Așteptați din nou o lună și tăiați din ele 3-4 centimetri. În această formă, usturoiul poate fi apoi păstrat pentru o perioadă mai lungă într-o navetă sau coș.

După uscare, puteți adăuga și usturoi în mesele voastre. Puteți alege dintr-o serie de preparate gustoase, rapide, dar mai ales sănătoase din rețetele noastre. Încercați minunata supă de usturoi.