Periuța de dinți sonică este mai bună decât cea clasică?

periuta de dinti electrica

În ultimii ani au apărut pe piață o mulțime de accesorii pentru îngrijirea dentară datorită cărora curățarea dinților a devenit mult mai flexibilă. În afară de periuță de dinți clasică, acum puteți cumpăra periuță de dinți electrică sau sonică. Care sunt avantajele unei periuțe de dinți electrice sonice, oare se merită să o cumpărați?

 

Periuța de dinți sonică

Am putea spune că periuța sonică este un nou tip al periuței de dinți electrice, cel puțin vizual, se asemăna. Diferența este că, în timp ce periuța de dinți electrică are un cap rotund, iar metoda de curățare este rotirea periei, cea sonică seamănă ca și aspect cu o periuța de dinți obișnuită. Nesemnificativ? Nu este chiar așa. Majoritatea stomatologilor sunt de acord că periile electrice rotative tind să rănească gingiile, ceea ce nu este tocmai bine.

După cum am subliniat deja, periuțele de dinți sonice se aseamănă foarte bine cu cele clasice, iar modul de periere a dinților este foarte similar. Diferența este că, în timp ce vă spălați dinții singuri cu o periuță de dinți obișnuită, periuța de dinți sonică va avea grijă să curețe dinți de una singură și chiar mult mai bine. Funcționează pe tehnologia oscilației de înaltă frecvență (ultrasunete), ceea ce face ca mișcarea periei să fie cât mai naturală și mult mai blândă.

Doar pentru a compara, în timp ce cu periuța de dinți clasică faceți aproximativ 600 de mișcări pe minut, peria sonică face mult mai multe. Numărul rezultat, desigur, diferă de tipul de periuță, dar cu siguranță merită luate în considerare 8000-40,000 de mișcări pe minut.

» Pontul nostru: Doriți să testați performanța periuței voastre de dinți sonice? Nicio problemă. Umpleți un pahar cu apă și așezați periuța de dinți sonică cu capul în jos. În funcție de intensitatea oscilaților sale, vă puteți imagina cu ușurință puterea cu care lucrează pentru a vă îndepărta placa dentară.

Rezultatul acestor oscilații de înaltă frecvență este o curățare minuțioasă a dinților, eliminând astfel depunerea plăcii dentare, care ulterior formează tartru, în cel mai rău caz, carii sau gingivită. Aveți grijă, însă, periuța de dinți sonică nu este miraculoasă și cu siguranță nu veți putea ajunge peste tot cu ea, pentru o igienă orală perfectă, prin urmare, cu siguranță nu uitați de periile interdentare sau de ața dentară. Igiena dentară periodică, precum și controalele preventive anuale la dentist sunt de asemenea importante.

Unul dintre avantaje incontestabile este timerul  și de asemenea, alte funcții pe care le are această perie. Foarte popular este, de exemplu, regimul pentru dinții sensibili și de asemenea, un program numit lustruire.

 

Pentru cine este potrivită?

Vă întrebați dacă periuța de dinți sonică este potrivită pentru dumneavoastră sau copii voștri? Putem spunem că acest tip de periuță este potrivită pentru aproape toată lumea. Motivul este tehnologia sa prietenoasă, datorită căreia atât copiii cât și adulții o pot folosi. Nu se pune problema nici în cazul aparatului dentar, fațetelor, coroanelor dentare sau protezei.

Totuși există un procent mic de persoane cărora nu le place acest tip de periuță. Cum este posibil? Pur și simplu. Periuța sonică vă poate gâdila la început, mai ales dacă nu ați mai folosit-o niciodată. Vestea bună este că majoritatea persoanelor se obișnuiesc cu acest nou tip de periaj destul de repede și senzația neplăcută va dispărea după câteva utilizări.

Un alt dezavantaj poate fi prețul destul de ridicat. Nu o să vă mințim o periuța de dinți clasică o puteți cumpăra cu câțiva lei, dar în cea sonică trebuie să investiți și nu puțin. Prețul său începe undeva la aproximativ 90 lei și poate ajunge la câteva sute de lei.

periute de dinti electrice

» Pontul nostru: Doriți să economisiți la cumpărarea periuței de dinți sonice? Atunci nu ezitați să folosiți vouchere de reducere și coduri de reducere de pe portalul nostru. Un voucher Itgalaxy sau voucher Elefant vă pot fi de real ajutor.

Cu toate acestea, având în vedere toate avantajele pe care le aduce această periuța de dinți sonică, luarea unei decizii nu poate fi deloc una dificilă. Deci, ce spuneți?